Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z Pioneer'em DEH-3600MP...

Featured Replies

Napisano

Witam,

niestety po 8 latach użytkowania mój tytułowy Pioneer się zbiesił i "zawiesił" beksa.gif

Mianowicie nie działają żadne przyciski na panelu... nic, poza pokrętłem regulacji głośności. Nie mogę zmienić oczywiście kanału, włączyć CD czy wyłączyć radio przyciskiem. Robię to poprzez zdjęcie panelu - radio się wyłącza i na szczęście po zamontowaniu panelu z powrotem radio ponownie się włącza na ostatnio zapamiętanym kanale. Próbowałem w pierwszej kolejności przeczyścić styki na panelu i w radiu, ale niestety to nic nie dało frown.gif Co może powodować takie, a nie inne zachowanie radia? Nie wiem czy ten problem może tkwić w panelu czy raczej w radiu... niewiem.gif Gdybym miał pewność, że to sam panel, to może kupiłbym używkę. A całe radio żal mi wymieniać, bo działało dotychczas bez zarzutu i dodatkowo ma dołożone podtrzymanie pamięci (w przypadku np. wyjęcia radia pamięta ustawienia kilka dni). Proszę o pomoc i ew. wskazówki co jeszcze ew. mógłbym sprawdzić zanim zaniosę radio do jakiegoś serwisu czy wymienię je na inne...

Napisano

mój też lubi niezaskoczyć tyle że jak było zimno.takie same objawy.teraz już nie szwankuje (cieplej), ale czasem pomagało mu kilkukrotne odpięcie i zapięcie panela.przypuszczam że wina jakiegoś braku styku tylko gdzie to nie wiem.może trysnąć kontakronem?

Napisano
  • Autor

> mój też lubi niezaskoczyć tyle że jak było zimno.takie same objawy.teraz już nie szwankuje

> (cieplej), ale czasem pomagało mu kilkukrotne odpięcie i zapięcie panela.przypuszczam że wina

> jakiegoś braku styku tylko gdzie to nie wiem.może trysnąć kontakronem?

U mnie dotychczas pojawiało się to kilka razy, dosłownie na chwilkę, niezależnie od temperatury. Teraz problem jest już stały... odpinanie i przypinanie ponownie panela nie pomaga. Styki były czyszczone przy użyciu właśnie kontakt spray'a... tak się zastanawiam - może problem jest gdzieś w zimnych lutach w panelu?

Napisano

Pietro, najlepiej jednak będzie udać się do serwisu - ciężko jest stwierdzić przyczynę takiego stanu rzeczy bez przyjrzenia mu się z bliska, serwis powinien temu zaradzić.

Napisano

> Pietro, najlepiej jednak będzie udać się do serwisu - ciężko jest stwierdzić przyczynę takiego

> stanu rzeczy bez przyjrzenia mu się z bliska, serwis powinien temu zaradzić.

Obawiam się, że koszt wizyty w serwisie w celu zdiagnozowania usterki już będzie mało opłacalny przy starym radiu frown.gif

Pietro, nie masz z kim podmienić panela na chwilę?

Napisano
  • Autor

No niestety nie mam... gdybym miał, to w pierwszej kolejności bym podmienił panel, aby sprawdzić którego elementu to wina wink.gif Dziś udało mi się znaleźć chętnego szpeca od rtv, na zdiagnozowanie usterki, za przysłowiowy czteropak i zobaczę czy będę naprawiał (jeżeli jest to pierdoła), czy może zapodam sobie nowe radio zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.