Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wskaźnik CODE

Featured Replies

Napisano

Witam. Czy może mi ktoś podpowiedzieć co zrobć bo coraz częściej wskaźnik (kluczyka )CODE nie chce zgasnąć po włożeniu kluczyka do stacyjki. Oczywiście Marysia odpala przy świeceniu tej kontrolki, ale słyszałem że daleko bym nie zajechał.Proszę o jakieś podpowiedzi. Pozdrawiam.

Napisano

> Witam. Czy może mi ktoś podpowiedzieć co zrobć bo coraz częściej wskaźnik (kluczyka )CODE nie chce

> zgasnąć po włożeniu kluczyka do stacyjki. Oczywiście Marysia odpala przy świeceniu tej

> kontrolki, ale słyszałem że daleko bym nie zajechał.Proszę o jakieś podpowiedzi. Pozdrawiam.

Zdjemij dolny plastik pod kierownicą i przeczysć antene (pierścień wokół stacyjki) oraz wtyczkę przy puszcze immo to tej anteny wink.gif

Napisano
  • Autor

A gdzie ta wtyczka przy immo się znajduje? i co to immo?

Napisano

...i co to immo? yikes.gif

Napisano

> Immobilizer

wiem ale przerazilo mnie pyt kolegi...

Napisano

> A gdzie ta wtyczka przy immo się znajduje? i co to immo?

Wiesz co to "Po nitce do kłębka " ? :D

Napisano

> wiem ale przerazilo mnie pyt kolegi...

A cóż w tym takiego przeraźliwego? Nie każdy musi wiedzieć co to za skrót immo i nie każdy musi się domyśleć. Ba, nie każdy musi wiedzieć co to jest immobilizer. Po to jest to forum żeby sobie tłumaczyć. Jakby na świecie żyli sami eksperci mechaniki to by AK nie było:). No i Ty nie miał byś pracy:).

Kolega Paweł może być specem z innej dziedziny, i może być tak że pewnego pieknego dnia trafisz na forum z jakimś problemem gdzie on się udziela i jest guru i Twoje pytanie też może być przeraźliwe... Nikt nie jest alfą i omegą. Więcej wyrozumiałości:)

Napisano

> Niesatety nie mam

Szkoda. Miałem taki problem w Punto - winny byl kluczyk. Moze spróbuj dorobić. Choć jak dorobisz ze słego to nie wiem czy coś z tego wyjdzie.

Napisano

a spróbuj może przekręcic kilka razy pod rząd .. może zgaśnie

Napisano

Wyjaśnijmy sobie coś:

BBM z fabryki wyjeżdżał z trzema kluczykami:

1. kluczyk matka - bordowy,

2. zwykły - niebieski,

3. zwykły - niebieski.

Bordowy kolor kluczyka nie ma znaczenia, znaczenie ma kolejność dopisania kluczy, klucz wpisany jako pierwszy, będzie traktowany jako matka. Jak jeździsz na kluczyku nr1 to kontrolka będzie się świecić.

Jeśli masz kartę kodową to dorób sobie kolejny kluczyk i wprogramuj oba klucze, wtedy będziesz jeździł na tym nr2 i nie będzie problemu.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Jesłi ma tylko niebieski bez karty kodowej tez sobie moze go sklonować/dorobić - choc pewnie nie w ASO - ale bedzie taniej:)

Napisano

> Jesłi ma tylko niebieski bez karty kodowej tez sobie moze go sklonować/dorobić - choc pewnie nie w

> ASO - ale bedzie taniej:)

Tu nie o to chodzi, chodzi o to, żeby nie jeździł na kluczyku nr1, który ma status matki, czyli trzeba wprogramować kolejny klucz.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Tu nie o to chodzi, chodzi o to, żeby nie jeździł na kluczyku nr1, który ma status matki, czyli

> trzeba wprogramować kolejny klucz.

> Pozdrawiam BAS

Dlatego napisałem -' jeśli ma tylko niebieski'.... Matka jest zazwyczaj brązowa.

Napisano

> Dlatego napisałem -' jeśli ma tylko niebieski'.... Matka jest zazwyczaj brązowa.

Problem polega na tym, że jeśli wprogramujesz niebieski kluczyk jak pierwszy to stanie się on matką.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

Wszystko zrozumiałem ale jak kupiłem Marysie to dostałem tylko 1 kluczyk. A dziś o dziwo problem świecącej kontrolki CODE znikł i nie wiem o co w tym wszystkim chodzi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.