Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

"CZUJNIK przebytej drogi"... Linka..

Featured Replies

Napisano

Witam. Dzis w trakcie jazdy [50/h] silnik jakby sie "przydusił" i zapaliła się lampka check.. Przegazowałem i tak dojechałem do celu {3 km tongue.gif}.. Pod koniec dopiero zauwazyłem, ze wskazówka predkości się nie wychyla... Podniosłem maskę i stwierdziłem, że ukrecił się kawałek linki { około 5 cm, linka dwuczęściowa} w złączu, w kierunku silnika. W kierunku zegarów złacze jest OK.

I teraz pytanie:-

1. Czy trzeba wymieniac taką samą linkę, czy moze być jednoczęściowa.?

2. Czy mozna np. wymienić tylko tą część w stronę skrzyni i połączyć ze starą częścią od strony zegarów? (zeby nie odkręcać zegarów tongue.gif) Oczywiście, gdybym gdzieś na szrocie dorwał oryginał-używkę

3. Jesli wchodzi w grę tylko wymiana całości, to jakiej marki trzeba kupić i w jakich cenach "chodzą"..? Bo podobno niektóre zamienniki wydają dziwne odgłosy... 893goodvibes.gif

Napisano

> 3. Jesli wchodzi w grę tylko wymiana całości, to jakiej marki trzeba kupić i w jakich cenach

> "chodzą"..? Bo podobno niektóre zamienniki wydają dziwne odgłosy...

co prawda mam linkę jednoczęściową ale już chyba drugą albo trzecią używam - zawsze zamiennik- i nigdy nie miałem dziwnych odgłosów

moze dlatego, że zawsze zostawaim oryginalną obudowę a jedynie samą linkę podmieniam

Napisano

> nigdy nie miałem dziwnych odgłosów

mi jak pękła wymieniłem linkę na oryginalną ze szrotu i hałasuje sciana.gif

Napisano

> mi jak pękła wymieniłem linkę na oryginalną ze szrotu i hałasuje

Spróbuj ułożyć inaczej pancerz i sprawdź czy przy zakładaniu nie został jakoś skręcony w osi.

PZDR VEN

Napisano

Ja dodam tylko tyle że nie zacytuję tych wszystkich wujów i synów klnie.gif których wzywałem jak próbowałem umocować gumową osłonę linki w otworze komory silnika - mam nadzieję że w X16XEL jest lepszy dostęp, bo w moim X16SZR przeszkadza serwo. Pomogło dopiero rozcięcie tej gumki i wyjęcie zbiorniczka płynu chłodzącego dla zrobienia miejsca...

Napisano
  • Autor

To też właśnie mnie by urządzała tylko ta polowa linki w kierunku skrzyni...Ba tam własnie ukreciła sie lineczka, a w kierunku zegarów jest cała... W x16xel dostęp w strone zegarów tez trudny, zatem bez pomocy "wuja" i "syna" trudno bedzie przecisnąć..

Napisano

> To też właśnie mnie by urządzała tylko ta polowa linki w kierunku skrzyni...

Ale jeżeli się nie mylę to ta linka jest jedna w całości i nigdzie nie jest łączona. Musisz wymienić całą.

PZDR VEN

Napisano
  • Autor

> Ale jeżeli się nie mylę to ta linka jest jedna w całości i nigdzie nie jest łączona. Musisz

> wymienić całą.

> PZDR VEN

No i w tym miejscu właśnie się MYLISZ... old.gif Są jednorodne i dzielone. U mnie jest właśnie ta dzielona

Napisano

> No i w tym miejscu właśnie się MYLISZ...

Masz racje, masz dzieloną.

No trudno wiedziałem, że nie mogę być idealny. wink.gif

PZDR VEN

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.