Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CC700 brak mocy

Featured Replies

Napisano

Pojawił sie problem a cienkim. Brak mocy. Zapala ok ze ssaniem, ssanie sie wyłącza samoczynnie. Obroty jałowe OK - no może lekko falują. Na luzie na wysokie obroty wchodzi bez problemu.

Co juz zrobione:

1. Filtr paliwa

2. Filtr powietrza

3. Wężyki.

4. Dokręcona przepustnica ssania (była luźna)

Dodam jeszcze tylko, że problem pojawił sie nagle, czyli należałoby wykluczyć np. zużycie wałka itp. problemy. ktos ma jakieś sugestie ?

Napisano

odkręć górną pokrywę gaźnika i wykręć w celu przedmuchania dysze główne, są na dnie komory pływkowej

Napisano
  • Autor

> może na odwrót wężyki od gaznika masz wpięte jeśli to Aisan

tak, jasne w czasie jazdy się same przełączyły odwrotnie smile.gif

Co dzisiaj zrobiłem - sprawdziłem dysze - czyste. Przy okazji zgubiłem nową uszczelkę pokrywy gaźnika, musiałem założyc starą, pęknieta w jenym miejscu i teraz trochę bardziej faluje na wolnych. Ale mniejsz o to.

Sprawdziłem takie coś, przejechałem sie z odpiętym zaworem powietrza dodatkowego (krokowcem) i jeździ dokładnie tak samo - muli. Czyli nie dostaje powietrza dodatkowego. Pytanie czy nie działa krokowiec czy centralka z jakichs powodów nie steruje. Czytałem gdzieś, że krokowiec powinien po włączeniu zapłonu chwilkę "pobuczeć" - prawda to ?

Sprawdzałem, też tak jak w opisie testu zaworu, podając 0V i 1V na wyjście sondy i cały czas jest leciutkie podciśnienie, ledwo wyczuwalne palcem.

Co i jak mam jeszcze sprawdzić, co wpływa na działanie centralki ?

Napisano

W 700 jest krokowiec ? yikes.gif

Przekonany byłem ze jest dysza wolnych obrotów wkręcana w blok gaźnika

Napisano
  • Autor

> W 700 jest krokowiec ?

> Przekonany byłem ze jest dysza wolnych obrotów wkręcana w blok gaźnika

W wersji z aisanem jest zawór powietrza dodatkowego, który jest silnikiem krokowym. Bardzo prosze o konkretne odpowiedzi i nie zaśmiecanie tematu.

Poczytałem książke i chciałbym jeszcze zapytac jak sprawdzić czujnik temperatury i czujnik pełnych obciążeń.

Napisano

był sobie taki wynalazek jak aisan i tam jest krokowiec

Napisano

Witam. Nie wiem czy dobrze kombinuje ale ja miałem brak mocy jak cewka powiedziała pa,pa. odpalał normalnie, chwile jeździł też normalnie i nagle muł. wymiana cewki i po sprawie. jest jeszcze w tym gaźniku zawór iglicowy, który załącza się w chwili puszczenia gazu i jest ustawiany za pomocą śruby przy przepustnicy. miałem tak że nie miał zasilani bo przetarte były kabelki i miał falowanie wolnych obrotów lub potrafił gasnąć na wolnych. Może też być czujnik położenia wału. Możliwości jest wiele i potrzeba wiele cierpliwości do tego gaźnika. Zbyt wiele zmiennych spineyes.gif

• 3 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Po wielu czynnościach jakie wykonałem a wśród nich:

- wymiana oleju,

- wymiana wszystkich filtrów,

- wymianie przewodów WN i swiec,

- wymiana wszystkich wężyków gażnika,

- wymiana łańcucha rozrządu,

- czyszczenie gaźnika,

- sprawdzenie elektrozaworu trójdroznego,

- sprawdzenie regulatora podcisnieniowego,

- rozebranie i sprawdzenie silnika krokowego,

- sprawdzenie cewki WN,

- demontaż wałka rozrządu i popychaczy celem oceny (stan idealny),

- demontaż katalizatora (drożny) ...

i tuz przed demontażem głowicy (bo to mnie nurtowało cały czas) naszło mnie na sprawdzenie wydechu, rezultat -środkowy drożny - końcowy zapchany, ledwo można było go przedmuchać siłą płuc.

Szybka wymiana na nowy, potem jazda testowa i co ... ? REWELA, autko ma taką moc jakiej nigdy nie miało, śmiga z góry i pod górę. V max wykręcona dzisiaj na A4 to 140 km/h (z licznika). Zatem stwierdzam problem rozwiązany i dziekuje wszystkim za pomoc.

Napisano

> wydechu, rezultat -środkowy drożny - końcowy zapchany, ledwo można było go przedmuchać siłą

> płuc.

> Szybka wymiana na nowy, potem jazda testowa i co ... ? REWELA, autko ma taką moc jakiej nigdy nie

> miało, śmiga z góry i pod górę. V max wykręcona dzisiaj na A4 to 140 km/h (z licznika). Zatem

> stwierdzam problem rozwiązany i dziekuje wszystkim za pomoc.

Czym zapchany i po ilu km, bo jestem chwilowo skazany na 700 i może przyda mi się ta informacja ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.