Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

uturbienie na gazie

Featured Replies

Napisano

Mam starego accorda uratowanego od szrotu, warsztat i trochę kasy na takie zabawy. silnik ma niskie sprężanie ok 8,9:1 więc soft turbo pewnie przyjmie. Turbo ma wstępnie chodzić na 0,5 bara ale kto wie... i pompować od samego dołu.

wpadłem na pomysł, że to co robią wszystkie dedykowane komputery do tuningu, możliwe, że zrobi komputer od sekwencji - przeliczy mapę oryginalną przez zadany mnożnik....

czy to ma prawo zadziałać ?

Napisano

Da radę, zdaje się że kolega Glaca miał coś na podobnej zasadzie w UNO wink.gif

Napisano

> Da radę, zdaje się że kolega Glaca miał coś na podobnej zasadzie w UNO

Ma. grinser006.gif

Da radę, da tylko jeśli apetyt nie urośnie to będzie śmigać. Mi nie wystarczyło pół bara i poszły ze 2 uszczelki zanim odprężyłem (to potem szły inne rzeczy ale to już nie z powodu boostu ani CR).

W sumie jakby zebrać moje doświadczeine i kilku osób które na gazie uturbiło i zrobić to raz nie "podkręcając" potem to powinno śmigać.

Napisano
  • Autor

> Ma.

> Da radę, da tylko jeśli apetyt nie urośnie to będzie śmigać. Mi nie wystarczyło pół bara i poszły

> ze 2 uszczelki zanim odprężyłem (to potem szły inne rzeczy ale to już nie z powodu boostu ani

> CR).

> W sumie jakby zebrać moje doświadczeine i kilku osób które na gazie uturbiło i zrobić to raz nie

> "podkręcając" potem to powinno śmigać.

spoko, ja nie chcę nawet szczególnie zwiększać mocy maksymalnej a raczej mieć równy moment od początku do końca. Teraz wciskam gaz i dopiero od 3,5-4 tyś zaczyna jechać, między 1,5-3,5 tyś nawet 8V astra 1,4 ma lepsze odejście. dlatego interesuje mnie jak najmniejsza turbinka z 1,8T, która będzie pompowała na niskich obrotach gdy tylko pojawi się jakiekolwiek obciążenie.

rozumiem, że jak pompuję 0,5 bara a gaz ma 1,3 bara, to tak jakbym miał 0,8 bara gazu. a co jak ktoś chce dmuchnąć 1,3 bara ?

Napisano

> jak pompuję 0,5 bara a gaz ma 1,3 bara, to tak jakbym miał 0,8 bara gazu. a co jak ktoś chce dmuchnąć 1,3 bara ?

Z tego co wiem, ale poprawcie mnie jak się mylę, to reduktor lpg "ciągnie" ciśnienie z kolektora przy wtryskach i "wytwarza" ciśnienie na listwie właśnie w odniesieniu do tego co "ciągnie". Czyli jak miałem w kolektorze 0 i na reduktorze 1,3, to po zwiększeniu ciśnienia na kolektorze do 0,5 na listwie będzie 1,8.

Trzeba tylko dobrze pozaciskać przewody i na pewno muszą być z oplotem, a nie tak jak mam w wolnossącym - zwykłe przewody takie jak w spryskiwaczu do szyb smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.