Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Naprawa z OC sprawcy... uszkodzona felga i brak w sklepie

Featured Replies

Napisano

Czyli jak to teraz ugryźć... ???

Felga jest uszkodzona, trzeba ją wymienić, niestety takowych nie da się dostać na chwilę obecną.

Co zrobić w takim przypadku?

Żądać od TU nowego kompletu (innego) w takiej samej cenie? Raczej będą mnie zbywać, a ja nie mam zamiaru jeździć na uszkodzonej ani na stalowej skoro mam 3 dobre felgi.

Pomóżcie jeżeli ktoś już ogarniał taki przypadek 20.GIF

Napisano

> Co zrobić w takim przypadku?

Żądaj przywrócenia stanu technicznego pojazdu do sytuacji przed zdarzeniem, czyli pełnego kompletu felg aluminiowych.

Napisano

> Czyli jak to teraz ugryźć... ???

> Felga jest uszkodzona, trzeba ją wymienić, niestety takowych nie da się dostać na chwilę obecną.

> Co zrobić w takim przypadku?

> Żądać od TU nowego kompletu (innego) w takiej samej cenie? Raczej będą mnie zbywać, a ja nie mam

> zamiaru jeździć na uszkodzonej ani na stalowej skoro mam 3 dobre felgi.

> Pomóżcie jeżeli ktoś już ogarniał taki przypadek

ja bym na początek wziął zastępczaka ... w moim przypadku znacznie przyspieszyło to ruchy w mojej sprawie ... hehe.gif

Napisano

> Żądaj przywrócenia stanu technicznego pojazdu do sytuacji przed zdarzeniem, czyli pełnego kompletu

> felg aluminiowych.

Ale jak to uargumentować? TU nie naprawia samochodu własnoręcznie, tylko wycenia szkodę. Felga kosztuje X, TU wypłaca X.

Napisano

> Ale jak to uargumentować? TU nie naprawia samochodu własnoręcznie, tylko wycenia szkodę. Felga

> kosztuje X, TU wypłaca X.

Tutaj moim zdaniem jedynym argumentem są względy estetyczne, które nie są wyceniane.

Bo jak inaczej domagać się zakupu kompletu kół, w sytuacji gdy nie można zamówić jednej brakującej felgi...

Chyba że wziąć pod uwagę parametry felgi i jeśli one są unikatowe, to jest furtka do zakupu kompletu innych felg.

Napisano
  • Autor

> ja bym na początek wziął zastępczaka ... w moim przypadku znacznie przyspieszyło to ruchy w mojej

> sprawie ...

to akurat mam od razu, wyjdzie na to że będę musiał go oddać i jeździć busem bo oddają za technologiczny czas naprawy + przyjazd rzeczoznawcy czyli w moim przypadku 14 dni, a auto stoi nieruszone cały czas, okres już się zaraz skończy zlosnik.gif potem zasłaniają się ustawą o minimalizacji szkody.

Napisano
  • Autor

> Tutaj moim zdaniem jedynym argumentem są względy estetyczne, które nie są wyceniane.

> Bo jak inaczej domagać się zakupu kompletu kół, w sytuacji gdy nie można zamówić jednej brakującej

> felgi...

> Chyba że wziąć pod uwagę parametry felgi i jeśli one są unikatowe, to jest furtka do zakupu

> kompletu innych felg.

Na szczęście ET40 jest w niewielu podobnych felgach, nawet fabryczne mają ponad 50 więc to mnie może chyba trochę ratować.

Oj zapowiada się długa walka i znienawidzenie do jednego z TU angryfire.gif

Napisano

> Na szczęście ET40 jest w niewielu podobnych felgach, nawet fabryczne mają ponad 50 więc to mnie

> może chyba trochę ratować.

> Oj zapowiada się długa walka i znienawidzenie do jednego z TU

Kupno używki (pojedynczej felgi takiej samej) nie wchodzi w grę?

Napisano
  • Autor

> Kupno używki (pojedynczej felgi takiej samej) nie wchodzi w grę?

nie ma zlosnik.gif

ani nowych ani używanych

Napisano
  • Autor

> Serio na alledrogo nie ma?

są w ofercie ale nie ma dostępnych, o używkach nie wspominam nawet wink.gif

Ale spoko, jedna z wiodących firm na PL rynku przed chwilą zdołała załatwić dla mnie 1 szt, więc problemu chyba nie będzie waytogo.gif

Napisano

A to nie jest jakoś tak że jak wycenią daną rzecz to w razie czego muszą Ci podać informację gdzie za tą cenę możesz ją kupić ?

Napisano
  • Autor

> A to nie jest jakoś tak że jak wycenią daną rzecz to w razie czego muszą Ci podać informację gdzie

> za tą cenę możesz ją kupić ?

oni ni nie muszą zlosnik.gif

Napisano

> A to nie jest jakoś tak że jak wycenią daną rzecz to w razie czego muszą Ci podać informację gdzie

> za tą cenę możesz ją kupić ?

Oni robią wycenę i następuje decyzja poszkodowanego - kasa do ręki, albo faktura na naprawę (bezgotówkowo).

Napisano

> nieruszone cały czas, okres już się zaraz skończy potem zasłaniają się ustawą o

> minimalizacji szkody.

W jakim TU likwidujesz tę szkodę?

Samochód zastępczy należy Ci się do czasu usunięcia szkody, czyli naprawy bezgotówkowej lub wypłaty odszkodowania - wyrok Sądu Najwyższego. Co nie znaczy oczywiście, że część firm ubezpieczeniowych robi problem (historia mojego kolegi, który likwidował szkodę w Axa Direct).

Napisano
  • Autor

> W jakim TU likwidujesz tę szkodę?

> Samochód zastępczy należy Ci się do czasu usunięcia szkody, czyli naprawy bezgotówkowej lub wypłaty

> odszkodowania - wyrok Sądu Najwyższego. Co nie znaczy oczywiście, że część firm

> ubezpieczeniowych robi problem (historia mojego kolegi, który likwidował szkodę w Axa Direct).

Link4 niestety.

Nie martwię się bo auto mam od znajomego, nawet jak nie dadzą tylu dni ile chcemy to jakoś to załatwimy inaczej i po problemie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.