Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

audi a3 wymiana tarcz i klosków

Featured Replies

Napisano

Witam. Małe pytanie czy w audi a3 1.8 benz. 1998rok są tarcze czy tarczo bębny? mechanik u którego byłem mówił ze z tylu sa tatczo bębny mowił ze trzeba od razu wymienic jakies łożyska w tych tarczobębnach i jakis jeszcze czujnik, czy to faktycznie trzeba wymieniac?? bo nie ukrywam troche mnie przeraziła cena wszystkich tych rzeczy

Napisano

> Witam. Małe pytanie czy w audi a3 1.8 benz. 1998rok są tarcze czy tarczo bębny? mechanik u którego

> byłem mówił ze z tylu sa tatczo bębny mowił ze trzeba od razu wymienic jakies łożyska w tych

> tarczobębnach i jakis jeszcze czujnik, czy to faktycznie trzeba wymieniac?? bo nie ukrywam

> troche mnie przeraziła cena wszystkich tych rzeczy

zwykle tarcze są , cos próbuje cie naciagnąć twoj mechanik , wymieniasz tylko tarcze i klocki i jedziesz dalej waytogo.gif

Napisano

Na 99,99% masz pełne tarcze średnicy 232 mm i grubości 9 mm - system Lucas.

Pozdrawiam smile.gif

Napisano

> a jeszcze jedno pytanie:) ciężka jest taka wymiana?? ile tak około kasuje mechanik

wymiana prosta, ale musisz sobie poradzić z wkręcaniem tłoczków hamulców - ja to robiłem kluczem do kątówki i majzlem zlosnik.gif

Napisano

> Witam. Małe pytanie czy w audi a3 1.8 benz. 1998rok są tarcze czy tarczo bębny? mechanik u którego

> byłem mówił ze z tylu sa tatczo bębny mowił ze trzeba od razu wymienic jakies łożyska w tych

> tarczobębnach i jakis jeszcze czujnik, czy to faktycznie trzeba wymieniac?? bo nie ukrywam

> troche mnie przeraziła cena wszystkich tych rzeczy

chyba mu się mylło z A4 B5, gdzie przy wymianie tarcz z tyłu trzeba przebijać bieżnie z łożysk i przecisnąć pierścień od abs'a , który jeśli jest oryginalny pewnie jest w zaawansowanej korozji i faktycznie zakupić wtedy nowy jest lepszym rozwiązaniem. W A3 tarcze z tyłu to prosta sprawa, ale jak ktoś wyżej pisał - wciskając tłoczki trzeba je równocześnie obracać, przyrządzik byłby wówczas pomocny.

Napisano

Do wymiany tarczy z tylu w A3

potrzebny klucz do kół,

13 oczkowy i 15 płaski do odkręcenia zacisków.

Tarcze powinny wyjść bez odkręcania jarzma,

jedyny problem z wkręceniem tłoczków żeby nie uszkodzić osłon

Napisano
  • Autor

a jeszcze jedno pytanie czy zwrotnica lewa przód z audi a4 1.8 benz podejdzie do a3 z takim samym silnikiem??

Napisano

> a jeszcze jedno pytanie czy zwrotnica lewa przód z audi a4 1.8 benz podejdzie do a3 z takim samym

> silnikiem??

Raczej nie. One maja inny typ zawieszenia.

Napisano

> a jeszcze jedno pytanie czy zwrotnica lewa przód z audi a4 1.8 benz podejdzie do a3 z takim samym

> silnikiem??

nie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.