Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stilo Abarth. Problem: ASP, ESP, prędkościomierz

Featured Replies

Napisano

Witam.

Czy zna ktoś może problem :

Podczas jazdy przy nagłym ruszeniu (czyli zadziałaniu ASR ), oprócz wyrzucenia błędu ASR to wariuje prędkościomierz oraz paliwomierz.

Przy zadziałaniu ESP także ten sam objaw.

Przy tym wszystkim jeszcze zawsze intensywnie pracuje stycznik w kabinie po wyciągnięciu którego nie działają szyby elektryczne...

KTOKOLWIEK SŁYSZAŁ KTOKOLWIEK WIE, PROSZONY O PILNY KONTAKT smile.gif

Napisano

z uwagi ze przekaznik szyb ma sie nijak do zespolu kontroli trakcji proponuje wypruc cala plytke bezpiecznikow i oczyscic - lubi zaśniedzieć lub wrecz zardzewiec ( popularna usterka w stilo ) powodujac ogolnie jaja z pradem

Napisano
  • Autor

Wykonałem podobny zabieg, lecz z bezpiecznikami i wtyczkami pod maską... czyszczenie + kontakt spreje...

Usterka zniknęła... Lecz czy aby na 100% ? dam znać po pierwszych deszczach...

Napisano

w koszu akumulatora ( pod aku) jest miliard kabli i wtyczek ktorym sie nalezy od czasu do czasu SPA wink.gif W przedziale pasazerskim pod lewym kolanem kierowcy tez wypada zajrzec czy sie cos nie fajczy ok.gif

Napisano

> w koszu akumulatora ( pod aku) jest miliard kabli i wtyczek ktorym sie nalezy od czasu do czasu

> SPA W przedziale pasazerskim pod lewym kolanem kierowcy tez wypada zajrzec czy sie cos nie

> fajczy

a może też któryś czujnik nawalać w kole i tyle spineyes.gif

Napisano

> a może też któryś czujnik nawalać w kole i tyle

...i szaleje od tego elektryka szybek ? cfaniaczek.gifbiglaugh.gif

Napisano

> ...i szaleje od tego elektryka szybek ?

nie doczytałem 270751858-jezyk.gif a tak naprawdę nie czytałem ... odpowiadałem tylko na to co mi przesłał kolega na priv i ostatni Twój post 270751858-jezyk.gif

p.s.

by nie zaśmiecać technicznego ... co z twoimi 50% u Wafera? to już 3 dni ... może czas się poznać icon_rolleyes.gif będziesz? krolik.gif

Napisano
  • Autor

Niestety po kolejnych 1500km Te same błędy. Co nowego:

liczniki wariują tylko podczas zmiany biegów a najczęściej podczas wymuszonej zmiany na niskich lub wysokich obrotach( 1200 i 6000 )...

Co do wariującego przekaźnika od szyb to tak podczas gdy wariuje licznik on cały czas pracuje icon_eek.gif ...

Błędy ESP, ASR i ABS znikają po ponownym uruchomieniu samochodu....

Dziś wykluczyłem wodę, ponieważ wracałem 200km przy dużych opadach i o dziwo tylko licznik szwankował tak samo jak na suchej nawierzchni... oslabiony.gif

Napisano

sproboj odpiac licznik zapalic auto przejechac sie i zobacz czy wariuje ci wtedy ten przekaznikod szyboraz czy sa bledy w ecu.. jezli nie moze winny jest licznik? hmmm kiedys czytalem ze lubi sie psuc chip motorola w liczniku visteon:( u mnie wariuje tylko predkosciomierz:( ale sie juz przyzwyczailem:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.