Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana wtryskiwacza benzyny

Featured Replies

Napisano

Witam, muszę wymienić w swojej kropce jeden z wtryskiwaczy, wiem już nawet który:)

Pytanie czy po tej operacji wszystko będzie chodziło cacy czy trzeba będzie dokonać jankes regulacji za pomocą komputera bądź wykonać jakąś auto adaptacje typu pochodzi 10 minut na biegu jałowym czy coś podobnego?

Pacjent ma silniczek 1200 8v i jest z 2001r.

Napisano

Nic nie trzeba regulować . Wymieniasz i jeździsz. To jeszcze nie ten typ auta w którym trzeba wpisywać nr wtryskiwacza.

Napisano
  • Autor

A ile może kosztować nowy?Używki chodzą na allegro po 50 dych.

Napisano

> Znalazłem na allegro

> wtryskiwacz

> czy on na pewno podpasuje?

powinien pasowac ok.gif

Napisano

> Znalazłem na allegro

> wtryskiwacz

> czy on na pewno podpasuje?

Ja mam na zbyciu cala listwę wtryskową wraz z kolektorem i przepustnica od Seicento 1.1 MPI jak bys był zainteresowany, listwa i wtryski pasują p&p, jak nie wierzysz możesz zapytać na centomani wink.gif

Napisano

> Ja mam na zbyciu cala listwę wtryskową wraz z kolektorem i przepustnica od Seicento 1.1 MPI jak bys

> był zainteresowany, listwa i wtryski pasują p&p, jak nie wierzysz możesz zapytać na

> centomani

nie musi pytac centomani bo to sie zgadza ze pasuja P&P 20.GIF

Napisano
  • Autor

Zakupiłem już pojedynczy wtrysk, montaż jak mi się będzie chciało to w weekend zorbie, mam nadzieje ze bez żadnych niespodzianek:)

Napisano
  • Autor

Zamontowałem nowy wtrysk, listwa odpowietrzona a on i tak dalej chodzi na 3 gary łobuz jeden:(

Mozę to jednak winny jest komputer???????????

Napisano

> Zamontowałem nowy wtrysk, listwa odpowietrzona a on i tak dalej chodzi na 3 gary łobuz jeden:(

> Mozę to jednak winny jest komputer???????????

jak masz jak to sprawdź czy masz iskre na kazdej świecy jesli nie bedziesz mial to komp

Napisano
  • Autor

Bylem wvzesniej na kompie i wywalilo mi blad.wtrysku, sprawdzilem to potem metoda odlaczania kabli i pokazalo ktory gar nie chodzi. Czy jak by padla centralka to też wywalilo by blad wtrysku?

Napisano

> Bylem wvzesniej na kompie i wywalilo mi blad.wtrysku, sprawdzilem to potem metoda odlaczania kabli

> i pokazalo ktory gar nie chodzi. Czy jak by padla centralka to też wywalilo by blad wtrysku?

hmm nie jestem pewiem ale mnie nawet jak komp siadal FES nie pokazywal bledu wtrysku itp

Napisano

Cała sztuka diagnostyki komputerowej polega nie tylko na odczytaniu kodów błędów ale i na właściwej interpretacji wskazań czujników, reakcji urządzeń wykonawczych na otrzymywane sygnały, czyli właściwy odczyt parametrów urządzeń i czujników układu sterowania silnikiem, znalezieniu odchyłek od takich wskazań oraz właściwe zinterpretowanie przyczyny ich występowania. Nie zawsze błąd wtryskiwacza jest spowodowany poprzez jego niewłaściwą pracę a np. przez złe połączenie kabli na stykach lub przerwanie połączenia między ECU a wtryskiem bądź też uszkodzeniem samego ECU.

Napisano

> Cała sztuka diagnostyki komputerowej polega nie tylko na odczytaniu kodów błędów ale i na właściwej

...

dobrze powiedziane tylko ze aso nikt Ci nic nie powie o parametrach jakie mozna sprawdzic fes-em czy tez innym programem sam swojego przed padem kompa mialem na diagnostyce dowiedzialem sie ze mam blad sondy [ jakis czas pozniej juz nie wrocilem autem z roboty]

edid:

Hubetr sprawdz pierwsze czy idzie sygnal z cewki na swiece jesli nie to komp nie wysyla sygnalu na cewke temu masz brak 1 garnka [ chyba nic nie pokręciłem ]

Napisano
  • Autor

> ...

> dobrze powiedziane tylko ze aso nikt Ci nic nie powie o parametrach jakie mozna sprawdzic fes-em

> czy tez innym programem sam swojego przed padem kompa mialem na diagnostyce dowiedzialem

> sie ze mam blad sondy [ jakis czas pozniej juz nie wrocilem autem z roboty]

> edid:

> Hubetr sprawdz pierwsze czy idzie sygnal z cewki na swiece jesli nie to komp nie wysyla sygnalu

> na cewke temu masz brak 1 garnka [ chyba nic nie pokręciłem ]

> ...

> dobrze powiedziane tylko ze aso nikt Ci nic nie powie o parametrach jakie mozna sprawdzic fes-em

> czy tez innym programem sam swojego przed padem kompa mialem na diagnostyce dowiedzialem

> sie ze mam blad sondy [ jakis czas pozniej juz nie wrocilem autem z roboty]

> edid:

> Hubetr sprawdz pierwsze czy idzie sygnal z cewki na swiece jesli nie to komp nie wysyla sygnalu

> na cewke temu masz brak 1 garnka [ chyba nic nie pokręciłem ]

Ale czy iskry moze niebyc tylko na Pb? Bo na lpg chodzi ladnie. Kurcze, moze ten założony wtryskiwacz jest felerny?

A tak w ogóle top ciągle pali sie check, moze dopiero po kasacji błędu to będzie chodzić normalnie?

Chyba za duzo niewiadomych frown.gif

Napisano

Przecież wtryskiwacze można sprawdzić FES-em wykonując test wtrysków. Wystarczy wymontować listwę z wtryskami, podłączyć wtyczki, uruchomić test i obserwować strumień paliwa wyrzucany z wtrysków.

Napisano
  • Autor

> Przecież wtryskiwacze można sprawdzić FES-em wykonując test wtrysków. Wystarczy wymontować listwę z

> wtryskami, podłączyć wtyczki, uruchomić test i obserwować strumień paliwa wyrzucany z

> wtrysków.

W warsztacie tak, ale nie w sobotę po południu w garażu

Napisano

> W warsztacie tak, ale nie w sobotę po południu w garażu

A czemu nie w sobotę w garażu, czy widzisz jakieś przeciwskazania (przecież to komfortowe miejsce i czas do wykonania tego typu testu)

Napisano
  • Autor

> A czemu nie w sobotę w garażu, czy widzisz jakieś przeciwskazania (przecież to komfortowe miejsce i

> czas do wykonania tego typu testu)

Tak, posiadam chyba 2 takie urządzenia ale mi sie zapodziały spineyes.gif gdzieś

A tak poważnie jak miałbym możliwość to sprawdził bym sobie wszystko po koleji a nie na forum pisał hehe.gif

Napisano

> Tak, posiadam chyba 2 takie urządzenia ale mi sie zapodziały gdzieś

> A tak poważnie jak miałbym możliwość to sprawdził bym sobie wszystko po koleji a nie na forum pisał

Wiesz co mięłam identyczną sytuacje jak opisujesz wink.gif właśnie dlatego posiadam cąły kolektor z listwą itp. ja podmieniałem całą listwę, ostatnio nawet pisałem na forum- wymieniłem pompkę paliwa, ale wina prawdopodobnie leżała po stronie paliwa, po wymianie pompki podczas odpowietrzania listwy wtryskowej zauważyłem że leci jakieś mętne paliwo co nigdy nie miało miejsca.... po spuszczeniu większej ilości dało się zauważyć wodę w paliwie crazy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.