Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szarpanie podczas przyspieszania

Featured Replies

Napisano

Pomyślałem, że jeszcze tu spytam blush.gif

Moje autko - Audi 1,8T AEB - ma jakiś dziwny objaw, czyli tytułowe szarpnięcie podczas przyspieszania, niezależnie od stopnia rozgrzania silnika, temperatury zewnętrznej itp. A, dzieje się to zawsze przy tych samych obrotach, dokładnie 3800 obr/min. Wiedziony informacjami z forów zacząłem poszukiwania nieszczelności w dolocie - stwierdziłem jedną: na obudowie filtra powietrza jest jakieś urządzonko (czujnik?) z dwiema wtyczkami, wciśnięte tylko na uszczelce, która nico odstawała. Spasowałem toto, dodatkowo pogmerałem przy wężyku od kolektora do zaworu na dole (DV?) i na drugi dzień po prostu Audik dostał szału, tak jeszcze nie jeździł Ale już następnego dnia objawy wróciły... Naprowadzicie, gdzie i czego jeszcze szukać? Wymienię póki co jeszcze ten wężyk w tkaninie bo jakiś miękki miejscami jest, może to on coś knoci...

Napisano

cewki szarpały by raczej od 2krpm do odcięcia pod obciążeniem...

ale popatrzyłbym również na układ zapłonowy

Napisano
  • Autor

> Na gazie to samo ?

Muł jest na obu paliwach, szarpnięcie częściej na gazie. Ale wczoraj znów podłubałem, spróbowałem oczyścić przepływomierz, odłączyłem aku na 15 minut i wziąłem go na odcinek testowy - w efekcie objawy są jakby mniejsze hmm.gif A może jemu potrzeba but.gif zamiast zmiany biegów przy 3000 obr...

Napisano
  • Autor

> cewki szarpały by raczej od 2krpm do odcięcia pod obciążeniem...

> ale popatrzyłbym również na układ zapłonowy

Dziś jeszcze wymienię sparciałe wężyki i zobaczymy co będzie, jeśli zero efektu to będę szukać dalej ok.gif

Napisano

Na 99% jest to uszkodzona przepływka. U mnie w Leonie były podobne objawy nawymieniałem się częśći , a okazało sie że przepływka.

Napisano
  • Autor

> Na 99% jest to uszkodzona przepływka. U mnie w Leonie były podobne objawy nawymieniałem się częśći

> , a okazało sie że przepływka.

No właśnie to zmulenie na obu paliwach mnie zastanawia najbardziej i fakt, że po delikatnym czyszczeniu jakby się poprawiło... musiałbym na próbę podpiąć inną sprawną część ok.gif

Napisano

> No właśnie to zmulenie na obu paliwach mnie zastanawia najbardziej i fakt, że po delikatnym

> czyszczeniu jakby się poprawiło... musiałbym na próbę podpiąć inną sprawną część

Albo zrobic logi na Vagu.

Napisano
  • Autor

> Albo zrobic logi na Vagu.

Albo i tak. Ale pokaże coś skoro błędów nie wyświetla żadnych?

Napisano

> Albo i tak. Ale pokaże coś skoro błędów nie wyświetla żadnych?

Oczywiście że tak. Mi tez będów nie pokazywało a na vagu wszystko wyszło.

Napisano
  • Autor

> Oczywiście że tak. Mi tez będów nie pokazywało a na vagu wszystko wyszło.

A widzisz, nowy w temacie jestem to nie ogarniam wszystkiego zlosnik.gif To poszukam kogoś z Vagiem i popatrzymy ok.gif

Napisano

Sprawdź wężyki podciśnienia. Przepływka może nie mieć wpływu na lpg, chyba, że stag 4 korzysta z jej odczytów. U mnie jak padł MAF, na gazie leciał aż miło, a na Pb się mulił (centralka stag 300)

Napisano
  • Autor

> Sprawdź wężyki podciśnienia. Przepływka może nie mieć wpływu na lpg, chyba, że stag 4 korzysta z

> jej odczytów. U mnie jak padł MAF, na gazie leciał aż miło, a na Pb się mulił (centralka stag

> 300)

Wczoraj właśnie wymieniłem wężyk od kolektora do zaworu DV (czy jak on się tam zwie) i drugi taki krótki między kolektorem a zaworkiem ciśnienia paliwa. W efekcie autko jest żwawsze, lepiej się zbiera, ale na zimno efekt szarpnięcia pozostał. I właściwie tylko na zimno choć wcześniej szarpał niezależnie od temperatury. Ale to jeszcze skonsultuję z gazownikiem ok.gif

Napisano

A czy w tym aucie są klapy na kolektorze dolotowym ??

Napisano
  • Autor

> A czy w tym aucie są klapy na kolektorze dolotowym ??

Raczej wątpię ale tak dobrze to go nie znam blush.gif

Napisano

> Raczej wątpię ale tak dobrze to go nie znam

no ja tez nie wiem ale z moca i szarpaniem mam problem przez te klapy w fordzie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.