Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jeszcze raz 1.9 SDI pytanie o kulture pracy na biegu jałowym

Featured Replies

Napisano

Witam

Niedawno pytałem się już o ten silnik, udało się go przeszczepic do właściwego samochodu, odpalił na dotyk (bez problemu się odpowietrzyło) ale, albo mi się wydaje albo jest coś nie tak.... tzn. na wolnych obrotach ma ten sprzęt staszne drgania hehe.gif i tak sie zastanawiam czy ten typ tak ma czy przy swapie źle zamontowałem np. łapy silnika co jest watpliwe, czy moze to być wina układu wtryskowego i kuleje na wolnych obrotach ?? Natomiast tak przy ok 1,5 tys obr można powiedzieć że całkowicie grgania ustają i silniczek piknie pracuje, na wolnych obrotach jak stoi się na zewnątrz pojazdu też chodzi ładnie, nie ma objawów jak by pracował powiedzmy na 3 garach ale jakoś wewnątrz wszystko drży.....

Jeszcze mam problem z podpięciem się VAGiem ale coś czuję że jest to wina gniazda w sachodzie bo straszodecznie się gamgoli, możę jak uda mi się go podłączyć to wyrzuci jakieś błędy...

Napisano

Jeśli poduszki silnika założyłeś nowe, to muszą się troszkę "ułożyć" if U know what I mean grinser006.gif

Napisano

> Witam

> Niedawno pytałem się już o ten silnik, udało się go przeszczepic do właściwego samochodu, odpalił

> na dotyk (bez problemu się odpowietrzyło) ale, albo mi się wydaje albo jest coś nie tak....

> tzn. na wolnych obrotach ma ten sprzęt staszne drgania i tak sie zastanawiam czy ten typ

> tak ma czy przy swapie źle zamontowałem np. łapy silnika co jest watpliwe, czy moze to być

> wina układu wtryskowego i kuleje na wolnych obrotach ?? Natomiast tak przy ok 1,5 tys obr

> można powiedzieć że całkowicie grgania ustają i silniczek piknie pracuje, na wolnych obrotach

> jak stoi się na zewnątrz pojazdu też chodzi ładnie, nie ma objawów jak by pracował powiedzmy

> na 3 garach ale jakoś wewnątrz wszystko drży.....

> Jeszcze mam problem z podpięciem się VAGiem ale coś czuję że jest to wina gniazda w sachodzie bo

> straszodecznie się gamgoli, możę jak uda mi się go podłączyć to wyrzuci jakieś błędy...

myślę, że poduszki pod silnikiem albo skrzynią to dobry trop/ mój sdi nie rzuca budą ani nie ma odczuwalnych drgań wewnątrz auta.

co inne kultura pracy silnika jeśli w ogóle mozna to nazwać kulturą grinser006.gif

Napisano

mialem ostatnio moze nie SDI, ale podobny, bo 1Y czyli 1,9D i drgania na jałowym to poprostu norma 893goodvibes.gif

Napisano

znaczy co masz na mysli drgania, ja mialem sdi w ibizie i ten silnik sam z siebie drga....

poduszki powinny sie ulezec, ale tez nie jakos dlugo, bo mi po 2 dniach juz normalnie chodzil na jalowym,, chyba ze kupiles jakies twarde poduchy

Napisano
  • Autor

> znaczy co masz na mysli drgania, ja mialem sdi w ibizie i ten silnik sam z siebie drga....

> poduszki powinny sie ulezec, ale tez nie jakos dlugo, bo mi po 2 dniach juz normalnie chodzil na

> jalowym,, chyba ze kupiles jakies twarde poduchy

Problem rozwiązany wink.gif to była wina poduszek, a dokładnie łapy tylnej która trzyma skrzynie biegów, teraz wszystko jest w normie zlosnik.gif

Napisano

Banalne i najprostsze tropy bywają najlepsze grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.