Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o lampkę LPG Cruze

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie i w zasadzie do użytkowników gazu w Cruzie 1,8. Czy po podłączeniu instalacji powinna świecić się lampka nad wyświetlaczem komputera "LPG"? U mnie nie zaświeca się. A może to jest tylko zbędna lampka? Pozostałe oprzyrządowanie związane z gazem działa bez zarzutu.

Napisano

> Jak w temacie i w zasadzie do użytkowników gazu w Cruzie 1,8. Czy po podłączeniu instalacji powinna

> świecić się lampka nad wyświetlaczem komputera "LPG"? U mnie nie zaświeca się. A może to jest

> tylko zbędna lampka? Pozostałe oprzyrządowanie związane z gazem działa bez zarzutu.

Rozumiem, że masz instalację założoną do auta u dilera?

Nie wiem, czy ta lampka nie jest aktywna w autach, gdzie gaz jest faktycznie "fabryczny", czyli np w Korei. Widziałem coś takiego w prospekcie reklamowym koreańskiego Daewoo Tosca (Epica).

Napisano

> Jak w temacie i w zasadzie do użytkowników gazu w Cruzie 1,8. Czy po podłączeniu instalacji powinna

> świecić się lampka nad wyświetlaczem komputera "LPG"? U mnie nie zaświeca się. A może to jest

> tylko zbędna lampka? Pozostałe oprzyrządowanie związane z gazem działa bez zarzutu.

Instalacja dokładana nie daje takich możliwosci.

Według mnie pobieranie oplaty za przygotowanie silnika do instalacji LPG jest tylko sciema Chevroelt Polska. Podejdzcie kiedys do dzialu czesci w ASO i spytajcie sie czy wasz silnik ma inna glowice, inne zawory lub inne pierscienie. Ja wiem ze nie.

Te pare stowek jest oplata jaka wnosicie za podniesienie ryzyka uszkodzenia silnika w czasie gwarancji i tyle

Napisano

> Rozumiem, że masz instalację założoną do auta u dilera?

> Nie wiem, czy ta lampka nie jest aktywna w autach, gdzie gaz jest faktycznie "fabryczny", czyli np

> w Korei. Widziałem coś takiego w prospekcie reklamowym koreańskiego Daewoo Tosca (Epica).

Ospowiedz jest prosta gazownik nie chcial/nie umial/nie wiedzial/ jak to wlaczyc. To samo mialem z lampka od alarmu w Aveo. Nie podlaczyli do fabrycznej bo nie wiedzieli jak.

Napisano

> Ospowiedz jest prosta gazownik nie chcial/nie umial/nie wiedzial/ jak to wlaczyc.

Mógł w ogóle nie wiedzieć, że tam coś takiego jest.

Z resztą, jak deska jest po CANie, to z takiego poziomu może to być przecież awykonalne.

Napisano

Juz od dawna nie dopłaca sie za "przystosowanie do LPG" hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Instalacja dokładana nie daje takich możliwosci.

Rzeczywiście. Tylko oryginalne założenie instalacji takiej jak w Korei na przykład, uruchamia tą lampkę i jest ona aktywna.

Swoją drogą zauważyliście pewnie również lampkę "aktywnego doświetlania zakrętów", która też nie świeci. Ale jak zegary są prawdopodobnie zapożyczone z Alfy (nie wiem teraz której 147?) to nie ma co się dziwić.

Napisano

Ale jak zegary są prawdopodobnie zapożyczone z Alfy (nie wiem teraz której 147?) to

> nie ma co się dziwić.

Gdzie to wyczytałes? Moze są podobne, ale na pewno nie pochodzą z Alfa

• 2 lata później...
Napisano

> Swoją drogą zauważyliście pewnie również lampkę "aktywnego doświetlania zakrętów", która też nie

> świeci.

Że co??? gdzie masz taką lampkę? icon_eek.gif