Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dziwny brzęk

Featured Replies

Napisano

Witam autko posiadam od niedawna i problem był chyba od początku mianowicie;przy odpaleniu i ruszaniu w pewnym momencie czuję pod nogą od gazu taki brzęk jak by coś przytarło,dziwne to o tyle że później już jak ruszam tego nie ma,wystarczy zgasić silnik odpalić i przy pierwszym ruszeniu tak przy około 10km/h jest brzęk,zgrzyt trwa to ułamek sek. confused.gifco to jest jakiś elektroniczny nieznajomy niewiem.gif dodam że przy ruszaniu do tyłu tego niet!

Napisano

> Witam autko posiadam od niedawna i problem był chyba od początku mianowicie;przy odpaleniu i

> ruszaniu w pewnym momencie czuję pod nogą od gazu taki brzęk jak by coś przytarło,dziwne to o

> tyle że później już jak ruszam tego nie ma,wystarczy zgasić silnik odpalić i przy pierwszym

> ruszeniu tak przy około 10km/h jest brzęk,zgrzyt trwa to ułamek sek. co to jest jakiś

> elektroniczny nieznajomy dodam że przy ruszaniu do tyłu tego niet!

1.6 16v ?

Po mojemu KZF ok.gif przy odpalaniu jest taki terkot i odpala w późniejszej fazie nie odpali ale za drugim razem już tak zlosnik.gif

dobrze mówię?

'

Ja zmieniłem od razu jak robiłem rozrząd ok.gif czysto teoretycznie wytrzymuje około 100-150 tys km ok.gif

Napisano
  • Autor

> 1.6 16v ?

> Po mojemu KZF przy odpalaniu jest taki terkot i odpala w późniejszej fazie nie odpali ale za

> drugim razem już tak

> dobrze mówię?

nienienie odpalanie jest normalne wszystko odbywa się cicho tu chodzi o taki brzęk,zgrzyt jak byś przejechał po plastikowym kubku odczuwalny w momęncie ruszenia tak około 10km/h .Dociekałem trochę na googlach i inne forum megane odpowiada iż może to być uzbrojenie ABS-ASR tak tłumaczy serwis i kilku mechaników oraz osoby które mają wyczuwalne to zjawisko.

Czytaj uważnie jest to tylko podczas pierwszego ruszenia po zapłonie KZFR robi hałas przy odpaleniu.

> Ja zmieniłem od razu jak robiłem rozrząd czysto teoretycznie wytrzymuje około 100-150 tys km

Napisano

> nienienie odpalanie jest normalne wszystko odbywa się cicho tu chodzi o taki brzęk,zgrzyt jak byś

> przejechał po plastikowym kubku odczuwalny w momęncie ruszenia tak około 10km/h .Dociekałem

> trochę na googlach i inne forum megane odpowiada iż może to być uzbrojenie ABS-ASR tak

> tłumaczy serwis i kilku mechaników oraz osoby które mają wyczuwalne to zjawisko.

> Czytaj uważnie jest to tylko podczas pierwszego ruszenia po zapłonie KZFR robi hałas przy

> odpaleniu.

> > Ja zmieniłem od razu jak robiłem rozrząd czysto teoretycznie wytrzymuje około 100-150 tys km

ok źle doczytałem ok.gif dziwna sprawa z tym icon_eek.gif a z zew auta to słychać jak szedłeś przy nim ?

Napisano
  • Autor

> ok źle doczytałem dziwna sprawa z tym a z zew auta to słychać jak szedłeś przy nim ?

wyczuwam to na pedale gazu ruszę z miejsca nie zależnie jak czy spokojnie bez gazu czy z lekkim gazem tak przy około 10km/h jest hrum czy grum i cisza dalej po zatrzymaniu to nie występuje.Ponowi się to po ponownym uruchomieniu i starcie za każdym razem,nie ważne czy koła są na wprost czy skręcone.

Zwróć uwagę u siebie ale ponoć nie we wszystkich da się to wyczuć.

Czy każda megane 2 która posiada ABS posiada też ASR i ESP?Bo w moim modelu mam własnie te gadżety a z tego co doczytałem to jeśli jest ASR to ESP też,występuje to zawsze w parze.

Jeszcze jedno gdy ruszę bez gazu i się toczę to tego niet wystarczy te 10km/h i już hrum.to chyba tak na to wygląda że coś się aktywuje niewiem.gif

zobacz 2 pierwsze tytuły

http://www.google.pl/search?q=zgrzyt+prz...lient=firefox-a

Napisano

jestem na tym punkcie wyczulony i na bank bym zauważył smile.gif ale jutro sprawdzę ok.gif

mamy taki sam silnik tylko że ja mam sam ABS niestety oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> NA 100% Nic nie usłyszałem

niewiem.gif czytałeś to z tego linka?wychodzi na to iż asr/esp się uzbraja smile.gif

Napisano

> czytałeś to z tego linka?wychodzi na to iż asr/esp się uzbraja

czyli git bo ja tego nie mam zlosnik.gifok.gif ale kierownik wątku powinien przeczytać zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.