Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyciek ON, pocenie

Featured Replies

Napisano

Czy to normalne że poci mi się stilo jtd na króćcu wężyka paliwa idącego od filtra do czarnej puszki (nie wiem co to jest) po prawej stronie głowicy - tak jak na zdjęciu. Co z tym zrobić a może TTTM?

286145921-DSC00913.JPG

286145921-DSC00912.JPG

post-26440-1435251700072_thumb.jpg

Napisano

nie jesteś sam...

może to nie TTTM, ale często tam "tłusto" jest...

Wielu też urwało tego dzyndzla na którym osadzony jest ten wężyk.

Popuszcza szybkozłączka na nim

Napisano

moze nie TTTM ale bywa...

to jest jakis zbiorniczek wyrownawczy/ powrotny paliwa . Mozna to rozpiac ,poprawic/uszczelnic laczenie jakas tasma klejaca , zapiac . wink.gif U mnie dziala zlosnik.gif Wezyki w eperze w chorych cenach - akceptowalne jedynie w przypadku ewidentnego wycieku. Jak cie estetycznie gryzie w oko to pocenie to to popraw. Ja najpierw wytarlem na cacy i przez tydzien -dwa ocenialem skale problemu czy to sie poci w dobe, tydzien czy miesiac wink.gif

Napisano

> Czy to normalne że poci mi się stilo jtd na króćcu wężyka paliwa idącego od filtra do czarnej

> puszki (nie wiem co to jest) po prawej stronie głowicy - tak jak na zdjęciu. Co z tym zrobić a

> może TTTM?

U mnie też się pociło, Zdjąłem, odtłuściłem, założyłem ponownie porządnie dociskając i przestało lecieć.

Napisano
  • Autor

> U mnie też się pociło, Zdjąłem, odtłuściłem, założyłem ponownie porządnie dociskając i przestało

> lecieć.

Wydaje mi się, że to pocenie jest na stałym poziomie. Ale gdyby chcieć to poprawić, to po odpięciu szybkozłączki należy się przygotować, że coś się poleje z tego wężyka? Niechciałbym aby mi się układ zapowietrzył. Czy po prostu odpinam, wycieram i wpinam.

Napisano

trochę się poleje. o zapowietrzenie się nie martw,nie zapowietrzysz tego układu. ja musiałem wymienić ten zbiorniczek bo ułamałem własnie ten króciec co u Ciebie się poci. 3 razy napompowałem i auto odpaliło bez problemu.

Napisano

> Wydaje mi się, że to pocenie jest na stałym poziomie. Ale gdyby chcieć to poprawić, to po odpięciu

> szybkozłączki należy się przygotować, że coś się poleje z tego wężyka? Niechciałbym aby mi się

> układ zapowietrzył. Czy po prostu odpinam, wycieram i wpinam.

Troszkę pokapie, więc możesz sobie jakąś szmatkę przygotować. Później po oczyszczeniu zanim odpalisz na wszelki wypadek możesz zaczekać aż powietrze się przewali przez filtr, będziesz słyszał kiedy skończy smile.gif Co do wycierania to ja przetarłem krociec oraz szybkozłączkę od środka (szmatką nasączoną benzyną ekstrakcyjną). Na razie po ok. 500km sucho i zero pocenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.