Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyciek w okolicy UPG

Featured Replies

Napisano

Witam

PO umyciu silnika objawił mi sie niepokojący wyciek Znajduje sie on na wysokosci pola numerowego i raczej na 100% leci przez UPG Nie jestem w stanie stwierdzic czy to olej czy płyn Taka plama jak widac na fotce objawia sie po przejechaniu ok 500KM żadnych innych objawów typowych dla UPG nie ma tzn nie wywala płynu przez korek nie dymi i nie ma płynu w oleju ani na odwrót.

UPG wymieniana około 12tys km temu

Sprawa dosc pilna w celu diagnozy gdyz za około 2 tyg wybieram sie w trase w góry i nie chciał bym żeby auto padło po drodze

post-13259-14352517085426_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> mozliwe ze przepuszcza na kanale olejowym

Jak bardzo jest to groźne w tym wypadku bo raczej wolałbym remont zrobic po powrocie z wakacji?

Napisano

> Witam

> PO umyciu silnika objawił mi sie niepokojący wyciek Znajduje sie on na wysokosci pola numerowego i

> raczej na 100% leci przez UPG Nie jestem w stanie stwierdzic czy to olej czy płyn Taka plama

> jak widac na fotce objawia sie po przejechaniu ok 500KM żadnych innych objawów typowych dla

> UPG nie ma tzn nie wywala płynu przez korek nie dymi i nie ma płynu w oleju ani na odwrót.

> UPG wymieniana około 12tys km temu

> Sprawa dosc pilna w celu diagnozy gdyz za około 2 tyg wybieram sie w trase w góry i nie chciał bym

> żeby auto padło po drodze

Mialem to samo u mnie w 16v, tam jes kanal wodny, puscila mi UPG ale nie do srodka tylko na zew, silnik chodzil ok jedynie woda uciekala na zew i leciala po bloku zlosnik.gif

Napisano

jezeli to na kanale olejowym to róznie to bywa ,mozna jezdzić nawet pare lat i bedzie sobie przepuszczać albo strzeli po paru tysiącach od pojawienia sie pierwszego wycieku , ale ja bym sprawdził dokładnie uszczelke pod deklem zaworów bp moze gdzieś sobie tam leci po głowicy

Napisano
  • Autor

> Mialem to samo u mnie w 16v, tam jes kanal wodny, puscila mi UPG ale nie do srodka tylko na zew,

> silnik chodzil ok jedynie woda uciekala na zew i leciala po bloku

Wiesz jak by tak było o OK bo az tak mocno nie leci ale boje sie zeby nie zaczoł płyn sie gotowac i wywalac przez korek bo tak mialem w zeszłym roku to juz była tragedzia 5-6 km i po plynie wszystko przez korek wywalało

Napisano
  • Autor

> jezeli to na kanale olejowym to róznie to bywa ,mozna jezdzić nawet pare lat i bedzie sobie

> przepuszczać albo strzeli po paru tysiącach od pojawienia sie pierwszego wycieku , ale ja bym

> sprawdził dokładnie uszczelke pod deklem zaworów bp moze gdzieś sobie tam leci po głowicy

Tam odpada to zrobiłem najpierw zeby wyeliminowac wyciek w tym miejscu uszczelniacz na wałku tez OK plama pojawia sie tylko w tym miejscu na fotce nie jest to duzo i nie widac czy to olej czy plyn bo wszedzie stan jest

Napisano

> Wiesz jak by tak było o OK bo az tak mocno nie leci ale boje sie zeby nie zaczoł płyn sie gotowac i

> wywalac przez korek bo tak mialem w zeszłym roku to juz była tragedzia 5-6 km i po plynie

> wszystko przez korek wywalało

Ja jezdzilem normalnie, nic sie nie dzialo tylko trzeba bylo dolewac plynu zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ja jezdzilem normalnie, nic sie nie dzialo tylko trzeba bylo dolewac plynu

Oby u mnie tez tak było najwazniejsze zeby wytrzymała jeszcze około 2 tys km jak wróce z urlopu bo pozniej jak nawet walnie to nie p[roblem bo dalekich tras nie latam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.