Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

p... mroz

Featured Replies

Napisano

rano bravo aczywiscie nie zaskoczylo za pierwszym razem a jak za pierwszym nie zaskoczy to pozniej z odpaleniem klopot (1,4 wrrr.gifbut.gif) trzeba sie bylo kablami ratowac ...ale szczescie w nieszczesciu hmm.gif gdyby nie te kable i otwarta maska nie zauwazylbym ze po odpaleniu silnik siakos dziwnie zaczal pracowac i i za moment zaczelo wywalac przez uszczelke filtra oleju olej a zeby mnie jeszcze dobic to ze zbiorniczka wspomagania zaczelo kipiec crazy.gif.katastrofa.silnik stop decyzja-farelka pod auto i tak se podgrzalem silnik przez godzinke.po godzinie odpalil i jakos sie rozruszal a ja zanotowalem 2,5 godzinne spoznienie do pracy.do tej pory jest ok ale nadchodzi nastepna mrozna noc frown.gif.nie wiem czy jutro tez czasem nie bedzie farelki na dzien dobry sciana.gif

Napisano

To i tak nieźle , kolega rano przy -31 podgrzewał miskę w Favoritce palnikiem do spawania na acetylen smile.gif

Spóźnił się też sporo , ale dotarł ok.gif

Napisano

O rany! Co to za olej?

Gdyby nie to, że mam padakowaty aku, to nie miałbym chyba żadnych problemów teraz.

Akurat tak się złożyło, że jakieś 2 miesiące temu wymieniałem

olej. Zalałem Mobila 1 0W-40 (czy jakoś tak) i jest cacy (tą serią autko było wcześniej zalane).

Napisano

> rano bravo aczywiscie nie zaskoczylo za pierwszym razem a jak za

> pierwszym nie zaskoczy to pozniej z odpaleniem klopot (1,4 )

> trzeba sie bylo kablami ratowac ...ale szczescie w nieszczesciu

> gdyby nie te kable i otwarta maska nie zauwazylbym ze po

> odpaleniu silnik siakos dziwnie zaczal pracowac i i za moment

> zaczelo wywalac przez uszczelke filtra oleju olej a zeby mnie

> jeszcze dobic to ze zbiorniczka wspomagania zaczelo kipiec

> .katastrofa.silnik stop decyzja-farelka pod auto i tak se

> podgrzalem silnik przez godzinke.po godzinie odpalil i jakos sie

> rozruszal a ja zanotowalem 2,5 godzinne spoznienie do pracy.do

> tej pory jest ok ale nadchodzi nastepna mrozna noc .nie wiem

> czy jutro tez czasem nie bedzie farelki na dzien dobry

Wlasnie przerabiam to samo z 1,4 sick.gif Po 8 h postoju pod praca odpalil za pierwszym razem ale po 3 sek zgasl. I juz nie zapalil frown.gif Sholowalismy padake, teraz stoi w garazu z farelka i prostownikiem, ale nie ma checi zaskoczyc. Pompka chodzi, iskra jest, tylko rozrusznik ma wyraznie problem z kreceniam silnikiem i slychac metaliczne piski. Walek sie kreci, wiec pasek nie strzelil, ale mam nadzieje ze nie zerwal zabkow crazy.gif Macie jakies koncepcje jak jeszcze mu pomoc? Na poczatku mial jeszce chec zaskoczyc, ale teraz to juz wcale angryfire.gif Macie jakies sugestie? oslabiony.gif Wlac mu denaturatu? niewiem.gif

Napisano

> O rany! Co to za olej?

Ma wlany standard tamtych lat 15W/40 , więc nie ma się co dziwić

> Gdyby nie to, że mam padakowaty aku, to nie miałbym chyba żadnych

> problemów teraz.

> Akurat tak się złożyło, że jakieś 2 miesiące temu wymieniałem

> olej. Zalałem Mobila 1 0W-40 (czy jakoś tak) i jest cacy (tą serią

> autko było wcześniej zalane).

W moim smaruje Mobil 5W/50 , nawet w obecnych extremalnych temperaturach smile.gif

Jest nieźle , rozrusznik też kręci w miarę żwawo na prawie nowym aku ok.gif

Poza tym mrozy pomału puszczają wink.gif

Napisano

Ja mam ten sam problem w moim Bravo 1,4. Zaskoczy za pierwszym razem i pochodzi z 10-15 sekun i później zaczyna go szarpać i gaśnie. Później jest straszliwy problem z odpaleniem trzeba kręćić ze 20 sekund i wtedy zaczyna łapać pomału i wydaje się że silnik chce wyskoczyć z pod maski, tak jakby nie palił na wszystkie gary. Wymienione mam kable, świece i wyczyszczony krokowy. POMOCY gdzie szukać??? Ktoś mi ostatnio zasugerował że może być to wina wałka, ale zastanawiam się nad tym ponieważ na początku chodzi równiutko i jak złapie troszke temperatury przestaje go szarpać i wszystko jest OK. POMOCY!!!

Napisano

Ja zazdroszcze wam jednego:-)) Garażu:-)). Mi za to ogrzewanie nie balanga a w garażu mozna sie bawić:-))

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.