Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Audi A4 B6 montaż oryginalnego radia

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie - pacjent Audi A4 model B6 z 2003 r. problem w tym że radio nie ma fabrycznego radia - co więcej nie ma magistrali sieci CAN w kostce zasilającej, która jest niezbędna podobno do prawidłowego funkcjonowania radia.

Wiec pytanie- jak ten problem rozwiązać bez montażu emulatorów czy innych czarodziejskich pudełek. Nie muszą działać wszystkie funkcje - ważne aby radio grało nawet jak nieoryginalne.

Wyczytałem gdzieś ,iż można magistralę CAN podciągnąć np z panelu klimatronika. Może ktoś naszych montował- będę wdzięczny za pomoc waytogo.gif

może jakieś porady, schemaciki aby to to po ludzku podłączyć.

Napisano

> Jak w temacie - pacjent Audi A4 model B6 z 2003 r. problem w tym że radio nie ma fabrycznego radia

> - co więcej nie ma magistrali sieci CAN w kostce zasilającej, która jest niezbędna podobno do

> prawidłowego funkcjonowania radia.

> Wiec pytanie- jak ten problem rozwiązać bez montażu emulatorów czy innych czarodziejskich pudełek.

> Nie muszą działać wszystkie funkcje - ważne aby radio grało nawet jak nieoryginalne.

> Wyczytałem gdzieś ,iż można magistralę CAN podciągnąć np z panelu klimatronika. Może ktoś naszych

> montował- będę wdzięczny za pomoc

> może jakieś porady, schemaciki aby to to po ludzku podłączyć.

w ogole z fabryki wyszlo bez radia? Nawet jesli to i tak instalacja powinna istniec i nie wydaje mnie sie zeby ktos specjalnie wypruwał z wiazki przewody z CAN'a.

Jutro jak bede mial czas w pracy to sprawdze, skad leci Can, ale wydaje mnie sie, ze jest to CAN Infotainment i leci on z zegarów

edit:

moze sie przyda:

tablearnsegb9.jpg

Napisano
  • Autor

> w ogole z fabryki wyszlo bez radia? Nawet jesli to i tak instalacja powinna istniec i nie wydaje

> mnie sie zeby ktos specjalnie wypruwał z wiazki przewody z CAN'a.

no własnie że też byłem zdziwiony- autko pochodzi z Belgii i miało niefabrycznego Pionka.

Też mnie dziwi, że nie ma kabli Can-a- prześledziłem wiązkę i nie stwierdzam ingerencji w okablowanie.

Jeśli się przydarzą dodatkowe info to autko ma klimatronik, tempomat.

> Jutro jak bede mial czas w pracy to sprawdze, skad leci Can, ale wydaje mnie sie, ze jest to CAN

> Infotainment i leci on z zegarów

> edit:

> moze sie przyda:

dzięki

poniżej kostki fotki zasilającej radyjo

286170352-100_6503.JPG

286170352-100_6505.JPG

no i jeszcze jedna kwestia- czy do fabrycznego radyja można podłączyć wejście AUX

post-33228-14352517095623_thumb.jpg

Napisano

A czy audi z 2003 roku ma juz CAN? Bo moze trzeba poszukac radia bez sterowania z magistrali i je wrzucic.

Napisano

przejżyj ten watek może cos Ci to pomoże Audi A4 Klub .Trzeba sie zarejestrowac ale mysle że warto

Pozdro

Napisano

> przejżyj ten watek może cos Ci to pomoże Audi A4 Klub .Trzeba sie zarejestrowac ale mysle że warto

> Pozdro

Dokładnie, nawet tam pisałem w tym wątku smirk.gif

Też mam a4 z Belgii i przyjechało bez ori radia.

Modyfikowałem wg podanego poradnika i poszło bez problemów.

Trzeba zrobić przejściówkę zasilania z tego co jest w samochodzie na te kolorowe wtyczki.

Sygnał CAN z licznika - podane które piny, dzięki temu jest rds na fis i radio gaśnie po wyjęciu kluczyka. Drobna adaptacja vagiem, żeby samochód 'widział' radio.

W instalacji pewnie nie będzie też wzmacniacza, więc żeby grał tył trzeba będzie coś podłączyć. Ja dałem mały, prosty dwukanałowy, leży w schowku.

Napisano

> no i jeszcze jedna kwestia- czy do fabrycznego radyja można podłączyć wejście AUX

Na allegro są przejściówki, to jedna z kostek, którą wpina się do radia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.