Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wygodne toczydło do 10 kpln

Featured Replies

Napisano

być możę w średnio odległej perspektywie bym poitrzebował auto do kulania się do pracy. golfa mi szkoda wiec by coś było potrzebne (zamiast żony SC które by poszo na sprzedaz i po dołożeniu by się kupiło coś większego)

założenia:

dojazd codzienny około 60 km w jedną stronę

wygodny i bezpieczny

silnik raczej do 2 litrów (jeżeli większy to raczej jakiś łatwy do serwisowania)

bardzo dobrze współpracujący z LPG (bądź co bądź najtaniej wychodzi) - nie chcę diesla

jakiś duży - klasa minimum kompakt

wyposażenie: wspomaganie, elektryka, ABS, klima

nadwozie - sedan/kombi

rocznik: raczej nie starszy niż 1998

cena do 10 kpln

normalne koszty serwisowania (raczej odpadają wszelkie amerykańce)

na razie mi chodzi po głowi:

omega B FL

lybra (faworyt)

kappa (też mi się podoba)

nubira

leganza

Napisano

> Passat i Vectra, no i oczywiście Mondeo.

I nie zapomnieć o Peugeocie 406. Ze swoimi blachami będzie chyba najlepszym z dotychczas wymienionych wózków.

Napisano
  • Autor

> Passat i Vectra, no i oczywiście Mondeo.

passata nie chcę - przepłacony będzie

vectra fucktycznie... a co do mondków to słyszałem że nie wszystki silniki się lubią z gazem,

Napisano

> omega B FL

> lybra (faworyt)

> kappa (też mi się podoba)

> nubira

> leganza

Laguna I ph2, Peugeot 406. Będą miały blachy w lepszym stanie niż którykolwiek z powyższych.

Lagunę mam, mogę polecić. Kanapowóz.

Służbowym Peugeotem jeździł wiele lat tata. Samochód dalej użytkowany w fabryce mimo nalotu w okolicach >400kkm.

Napisano
  • Autor

tylko prosze o pisanie z jakimi silnikami

Napisano

Primera P11.144 2.0 spełnia kryteria smile.gif

Napisano

> Primera P11.144 2.0 spełnia kryteria

Też miałem proponować smile.gif

Może też być 1.6 ale jeśli spalanie nie jest kluczowym czynnikiem to 2.0 można brać śmiało smile.gif

Napisano

> Też miałem proponować

> Może też być 1.6 ale jeśli spalanie nie jest kluczowym czynnikiem to 2.0 można brać śmiało

ten 2.0 pali praktycznie tyle co ten 1.6, a jedzie o niebo lepiej. Rozrząd na łańcuchu i wręcz legendarna trwałośc

Napisano

> ten 2.0 pali praktycznie tyle co ten 1.6, a jedzie o niebo lepiej. Rozrząd na łańcuchu i wręcz

> legendarna trwałośc

potwierdzam, dla ciekawości mogę napisać że Primera ma 200 tys. km i jeszcze śmigam na oryginalnych wahaczach wink.gif ten Nissan prędzej się znudzi niż ulegnie poważnej awarii

Napisano

> ten 2.0 pali praktycznie tyle co ten 1.6, a jedzie o niebo lepiej. Rozrząd na łańcuchu i wręcz

> legendarna trwałośc

Z tego co rozmawiałem z ludźmi to jednak 2.0 lubi wypić z 2 litry więcej. A w 1.6 też na łańcuchu rozrząd i trwałość silnika nie gorsza smile.gif

Napisano

> potwierdzam, dla ciekawości mogę napisać że Primera ma 200 tys. km i jeszcze śmigam na oryginalnych

> wahaczach ten Nissan prędzej się znudzi niż ulegnie poważnej awarii

Primerą P10 teściu zrobił 300kkm przez 20 lat silnik oczywiście 2.0 SR20. Ostatnie 10 lat na gazie.

Mimo, że kompletnie o to auto nie dbał (znaczy w jego mniemaniu dbał..) i auto pod koniec było w stanie bliskim złamania się to... kurcze w nim wszystko działało. Silnik chodził jak nowy, zalany olejem 0W-40 nie brał ani kropli, hamulce hamowały, zawieszenie poza paroma gumami seria, niemal wszystkie żarówki nawet oryginalne (oprócz przednich). Niesamowite samochody - już takich nie robią...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.