Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sprawdzenie paska rozrządu focus 2009 benzyna 1,6

Featured Replies

Napisano

cześć

Powoli przyzwyczajam się do forda, zalozyłem alarm,zmieniłem olej... i tu pytanie. mechanik który to robił był zdziwiony jak mu powiedziałem że pasek ma wytrzymać 160 tys km. powiedział że on i tak by wymienił przy ok. 100 tys. dla swietego spokoju. Podobno mozna tam zajrzeć jakoś i mniej więcej ocenić w jakim jest stanie. Powiedzcie czy te paski faktycznie wytrzymuja te 160 tys.? jak do tego podejść? Mam kumpla - ma focusa z 2000 tez silnik 1.6 100KM i twierdzi że w jego silniku zalecaja wymiane po 90 tys.

Napisano

ale teraz są inne paski. Floty zmieniają co 160 i jakos nie ma plag zerwanych pasków. Na wszelki wypadek mozesz po 140kkm smile.gif

Napisano

> cześć

> Powoli przyzwyczajam się do forda, zalozyłem alarm,zmieniłem olej... i tu pytanie. mechanik który

> to robił był zdziwiony jak mu powiedziałem że pasek ma wytrzymać 160 tys km. powiedział że on

> i tak by wymienił przy ok. 100 tys. dla swietego spokoju. Podobno mozna tam zajrzeć jakoś i

> mniej więcej ocenić w jakim jest stanie. Powiedzcie czy te paski faktycznie wytrzymuja te 160

> tys.? jak do tego podejść? Mam kumpla - ma focusa z 2000 tez silnik 1.6 100KM i twierdzi że w

> jego silniku zalecaja wymiane po 90 tys.

Ja co prawda mam fiestę (ale to też ford) i dla świętego spokoju zmieniłem po 90.000 (8 lat)

Napisano

> cześć

> Powoli przyzwyczajam się do forda, zalozyłem alarm,zmieniłem olej... i tu pytanie. mechanik który

> to robił był zdziwiony jak mu powiedziałem że pasek ma wytrzymać 160 tys km. powiedział że on

> i tak by wymienił przy ok. 100 tys. dla swietego spokoju. Podobno mozna tam zajrzeć jakoś i

> mniej więcej ocenić w jakim jest stanie. Powiedzcie czy te paski faktycznie wytrzymuja te 160

> tys.? jak do tego podejść? Mam kumpla - ma focusa z 2000 tez silnik 1.6 100KM i twierdzi że w

Nic nie zmieniaj. Spokojnie wytrzymują 160 tys. i więcej. Twój kolega ma stare auto i dlatego musiał wymieniać tak często.

Napisano

Wytrzymuje 160 kkm ale trzeba pamiętać też o wieku nie dłużej niż 4-5lat... 270635636-JUMP2.gif

> cześć

Napisano

> Wytrzymuje 160 kkm ale trzeba pamiętać też o wieku nie dłużej niż 4-5lat...

> > jego silniku zalecaja wymiane po 90 tys.

ciekawe, bo książka mówi 10 lat fly.gif

Napisano

> Podobno mozna tam zajrzeć jakoś i

> mniej więcej ocenić w jakim jest stanie.

Da się....

tylko trzeba mieć szklaną kulę zlosnik.gif

Napisano

> ale teraz są inne paski. Floty zmieniają co 160 i jakos nie ma plag zerwanych pasków. Na wszelki

> wypadek mozesz po 140kkm

Ja dla świętego spokoju wymieniłem przy 100 tkm,w samochodzie który miał 10 lat,

lepiej wydać około 500 do 700 zł na nowy z robocizną niż wymieniać silnik w razie jak się pasek urwie

a silnik pokarze kolano ( fordy posiadają silniki kolizyjne ).

Napisano

> Wytrzymuje 160 kkm ale trzeba pamiętać też o wieku nie dłużej niż 4-5lat...

tak ale jeśli pasek był już raz wymieniany, fabryczny ma czasokres 10 lat

> > jego silniku zalecaja wymiane po 90 tys.

a nie po 120 i potem po 90?

Napisano

> Ja dla świętego spokoju wymieniłem przy 100 tkm,w samochodzie który miał 10 lat,

> lepiej wydać około 500 do 700 zł na nowy z robocizną niż wymieniać silnik w razie jak się pasek

> urwie

> a silnik pokarze kolano ( fordy posiadają silniki kolizyjne ).

nie rozumiem, nad czym tu deliberować... auto jest skarbonką,

pewne rzeczy trzeba zrobić i nie ma przeproś. Można ryzykować czemu nie? wtedy jest weselej... ale czy warto?

ja tam nie bawię się w półśrodki- mieniam co trzeba i mam głowę spokojną.

500 zł czy nawet 1000 zł co 5 lat to chyba wydatek do przełknięcia ok.gifok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.