Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

VAG-Com - problem z podlaczeniem

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

Pozyczylem od kolegi kabel do diagnostyki Paska 3BG. Interfejs to Viaken KKL USB. Ściągnąłem sterowniki, zainstalowałe vag-com 409. Skonfigurowałem port. Wg. Vag-com-a interfejs jest ok i sie komunikuje. W momencie gdy probuje wejsc w jakis modul dastej komunikat: no response from controller. System na laptopie to win7. Moze ktos sie spotkal z podobnym problemem?

Pozdrawiam

Paweł

Napisano

Vag com jest pożeniony z kablem - czyli dany programik działa z danym kablem.

jak sobie wziąłeś skądś kabel i ściągnąłeś sądś program to nie zadziała.

Napisano

> Vag com jest pożeniony z kablem - czyli dany programik działa z danym kablem.

> jak sobie wziąłeś skądś kabel i ściągnąłeś sądś program to nie zadziała.

piewsze slysze takie cos

Napisano
  • Autor

jeśli piszesz o tym co producent czyli ze interfejs jest jakby kluczem hardware-owym do aplikacji to sie zgodze. Powiedz tylko prosze dlaczego tylu ludzi uzywa vag-com-a z kablem produkcji firmy trzeciej i im to dziala?

P.s.

Nie wiem czy pisałem wcześniej - pacjent to Passat 3BG 2003 r. Możliwe żeby auto miało już CAN?

Pozdrawiam

Paweł

Napisano

> jeśli piszesz o tym co producent czyli ze interfejs jest jakby kluczem hardware-owym do aplikacji

> to sie zgodze. Powiedz tylko prosze dlaczego tylu ludzi uzywa vag-com-a z kablem produkcji

> firmy trzeciej i im to dziala?

Nawet nie producent - kupując chiński kabel u kogoś z forum aut z grupy VAg, albo gdzieś na necie też dostajesz linka, albo płytkę z programem - ten kabelek będzie działał tylko i wyłącznie z tą wersją programu którą dostałeś. Spróbujesz zrobić update - kabel jest do wyrzucenia smile.gif Przerabiałem temat wink.gif

Oczywiście dotyczy to programu VagCom, albo VCDS (od jakiegoś czasu zmieniła sie nazwa na VCDS)

> P.s.

> Nie wiem czy pisałem wcześniej - pacjent to Passat 3BG 2003 r. Możliwe żeby auto miało już CAN?

> Pozdrawiam

> Paweł

Nie ma CANa ok.gif

Napisano

> miłej lektury

mam kabel vaga i działa z roznymi wersjami vagcoma -3.11 4.09 ,z polskim vagiem rownież .

Napisano

> Nawet nie producent - kupując chiński kabel u kogoś z forum aut z grupy VAg, albo gdzieś na necie

> też dostajesz linka, albo płytkę z programem - ten kabelek będzie działał tylko i wyłącznie z

> tą wersją programu którą dostałeś. Spróbujesz zrobić update - kabel jest do wyrzucenia

> Przerabiałem temat

> Oczywiście dotyczy to programu VagCom, albo VCDS (od jakiegoś czasu zmieniła sie nazwa na VCDS)

> Nie ma CANa

mam 3 rozne kable, 2x usb i 1x com i wszystkie dzialaja pod tym samym vag-com 3.xx, 4.xx i polski vag (ale to juz inna inkszosc).

Napisano

> Nawet nie producent - kupując chiński kabel u kogoś z forum aut z grupy VAg, albo gdzieś na necie

> też dostajesz linka, albo płytkę z programem - ten kabelek będzie działał tylko i wyłącznie z

> tą wersją programu którą dostałeś. Spróbujesz zrobić update - kabel jest do wyrzucenia

> Przerabiałem temat

> Oczywiście dotyczy to programu VagCom, albo VCDS (od jakiegoś czasu zmieniła sie nazwa na VCDS)

> Nie ma CANa

jakieś bajki Pan opowiadasz

Napisano
  • Autor

koniec koncow wzialem laptoka z windows XP i dzis udalo sie podlaczyc do auta. ale zeby nie bylo zbyt prostu smile.gif chcialem poklikac sobie w modul centralnego zamka (opcja 35 w module komfortu) i niestety wywala mi ze nie moze sie dobic. w inne moduly moge wchodzic np. silnik, klimatronic, instrumenty. a tu i w jeszcze kilka z komfortu nie. Ma ktos pomysl czym to moze byc spowodowane?

Pozdrawiam

Paweł

Napisano

> koniec koncow wzialem laptoka z windows XP i dzis udalo sie podlaczyc do auta. ale zeby nie bylo

> zbyt prostu chcialem poklikac sobie w modul centralnego zamka (opcja 35 w module komfortu) i

> niestety wywala mi ze nie moze sie dobic. w inne moduly moge wchodzic np. silnik, klimatronic,

> instrumenty. a tu i w jeszcze kilka z komfortu nie. Ma ktos pomysl czym to moze byc

> spowodowane?

> Pozdrawiam

> Paweł

Bo centralny jest w komforcie [46]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.