Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fajki świec

Featured Replies

Napisano

Zauważyłem ostatnio, że w moim motocyklu zlosnik.gif "podskakują" fajki od świec gdy silnik pracuje, tak rytmicznie razem z zapłonami w silniku (tzn. nie jestem pewien, że to akurat zapłony, być może to suw ssania, czy inny, nie jestem w stanie tego na słuch czy w inny sposób określić). To normalne, czy raczej coś jest nie tak i jest to niepożądane zjawisko (nie wiem, świece niedokręcone)? hmm.gif W silnikach samochodowych, które znam takie coś nie powinno mieć miejsca, ale w motocyklu być może odpowietrzanie jest jakoś inaczej rozwiązane i takie coś może występować... niewiem.gif Ściągać bak i dokręcać świece, czy to coś innego może być? icon_rolleyes.gif

Napisano

> Zauważyłem ostatnio, że w moim motocyklu "podskakują" fajki od świec gdy silnik pracuje, tak

> rytmicznie razem z zapłonami w silniku (tzn. nie jestem pewien, że to akurat zapłony, być może

> to suw ssania, czy inny, nie jestem w stanie tego na słuch czy w inny sposób określić). To

> normalne, czy raczej coś jest nie tak i jest to niepożądane zjawisko (nie wiem, świece

> niedokręcone)? W silnikach samochodowych, które znam takie coś nie powinno mieć miejsca, ale

> w motocyklu być może odpowietrzanie jest jakoś inaczej rozwiązane i takie coś może

> występować... Ściągać bak i dokręcać świece, czy to coś innego może być?

W moim Cwajtakcie miałem podobną sytuację ale winą była sama konstrukcja fajki. Po przeróbce i dogięciu blaszki w fajce problem jest wyeliminowany niewiem.gifok.gif

Napisano

> Ściągać bak i dokręcać świece, czy to coś innego może być?

To nie luźne świece, lecz fajki są winne. Nie powinny one być zbyt luźne, jeśli tak jest, to kup nowe, dedykowane do konkretnego modelu. Oprócz odpowiedniego kąta (no chyba że masz proste fajki) fajka ma jeszcze gumowy kołnierz, który dodatkowo ją uszczelnia i stabilizuje w zagłębieniu głowicy.

Napisano
  • Autor

Trzeba będzie sprawdzić ten trop ok.gif Tym bardziej, że jak Kordek pisze, też miał podobny problem i też winna była fajka waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.