Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Avesis różnice 1.8 vvti 147km vs 2.0 152km vvti

Featured Replies

Napisano

W Avensis niedawno pojawił się 2.0 noPB N/A. Moc porównywalna i moment ale deko chyba wcześniej wart. maksymalne dostępne.

Ma ktoś wykresy przebiegu mocy momentu ?

Warto bić się o 2.0? Czy tez w praktyce (a) miasto, B) autostrada) nie odczuwa sie różnicy ( wersja kombii Wagoooon)

PS: jakie najsensowniejsze /najliczniejse forum Avensis polecicie aby poczytać o tym modelu?

Napisano

Ja tam odczuwam różnicę - szczególnie w elastyczności. smile.gif

Forum avensis.info lub ewentualnie toyotaklub.org.pl

Napisano
  • Autor

> Ja tam odczuwam różnicę - szczególnie w elastyczności.

> Forum avensis.info lub ewentualnie toyotaklub.org.pl

thx, znalazłem właśnie avensis.info i wątek tasiemiec o zakupie T27 wink.gif

Napisano

1,8 naprawdę mało pali, ale jechać chce średnio.

"Przeciętnemu" kierowcy na pewno mocy nie braknie.... ale niby tylko 5 KM więcej w 2,0 a jazda zupełnie inna, osiągi, szczególnie elastyczność znaczenie lepsze. Niestety, spalanie też większe.

Napisano
  • Autor

Tak poczytałem o Avenie T27 i trochę mi zapał przeszdł ze względy na:

1. Jak często są problemy ze skrzyniami biegów? To chyba pięta achillesowa Toyot.

2. Jak czytam wątek że kilka egzemparzy w Polsce sciąga na prawo i nie wiadomo dlaczego to już załamka..... nawet Toyocie taka wpadka się trafiłą facepalm%5B1%5D.gif

Generalnie to nie ma co kupić i siedzę na 4 literach skromny.gifspy.gif

Napisano

> Tak poczytałem o Avenie T27 i trochę mi zapał przeszdł ze względy na:

> 1. Jak często są problemy ze skrzyniami biegów? To chyba pięta achillesowa Toyot.

> 2. Jak czytam wątek że kilka egzemparzy w Polsce sciąga na prawo i nie wiadomo dlaczego to już

> załamka..... nawet Toyocie taka wpadka się trafiłą

> Generalnie to nie ma co kupić i siedzę na 4 literach

jak będziesz czytał internet to nigdy niczego nie kupisz grinser006.gif

a już szczególnie po lekturze autocentrum ma się wrażenie, że każde jedno auto to zło, trzeba wybrać tylko mniejsze zło i badziewie grinser006.gif ja nie mam co kupić wśród kompaktów... i też jeżdżę tym co mam

Napisano

> 1. Jak często są problemy ze skrzyniami biegów? To chyba pięta achillesowa Toyot.

Mojemu klientowi rozsypała się w T25 przy przebiegu 330 tys km, auto z 2008 więc raczej często silnik w nim nie gaśnie.

Nie uważałbym tego za piętę Achillesa.

> 2. Jak czytam wątek że kilka egzemparzy w Polsce sciąga na prawo i nie wiadomo dlaczego to już

Na kilka naście/dzieśiąt sprzedanych to dużo?

Tak najłatwiej stwierdzić grinser006.gifzlosnik.gif

A tak na serio, to czytając i wierząc w opinie w internecie, chyba nic nie da się kupić screwy.gif

Napisano

Na przykładzie modelu E15 Corolli można zauważyć prawidłowość sypania się łożysk skrzyni przy przebiegach rzędu 150k.

Co do awena - nie wiem, ale w Corolli znanych jest mi koło setki+ przypadków we flocie tak z 600+ corolli.

Obecnie przesiedli się na Cee'd-y, problem ustąpił.

Napisano

> Na przykładzie modelu E15 Corolli można zauważyć prawidłowość sypania się łożysk skrzyni przy

> przebiegach rzędu 150k.

> Co do awena - nie wiem, ale w Corolli znanych jest mi koło setki+ przypadków we flocie tak z 600+

> corolli.

> Obecnie przesiedli się na Cee'd-y, problem ustąpił.

Sibuj wiesz coś o kosztach naprawy tej usterki? Mam corolle E15 (m.i n dzieki Tobie wpysk.gif) i nie wiem ile mam szykować na naprawę? grinser006.gif

Napisano

> Sibuj wiesz coś o kosztach naprawy tej usterki? Mam corolle E15 (m.i n dzieki Tobie ) i nie wiem

> ile mam szykować na naprawę?

-naście wg oficjalnych cenników (wymiana skrzyni).

PODOBNO jeżeli usterka jest odpowiednio wcześnie zdiagnozowana to starczy tylko wymiana łożysk.

Niestety - nie znam technicznych szczegółów tematu, lecz bardziej kwestie handlowe/goodwill'owe i tu TMPL podobno zupełnie nie stanęła na wysokości zadania :-(

Napisano

mazda 6 270751858-jezyk.gif

Napisano

> A tu coś o rudej piszą

sam to pisalem , jak wezmiesz zadbany egzemplarz a jest tego sporo , bedzie sluzyl i nie bedziesz mial problemow

Napisano
  • Autor

> sam to pisalem , jak wezmiesz zadbany egzemplarz a jest tego sporo , bedzie sluzyl i nie bedziesz

> mial problemow

W sensie tak zero - jedynkowo z tymi problemami z rdzą w M6?

Napisano

> W sensie tak zero - jedynkowo z tymi problemami z rdzą w M6?

w sumie wszytskie japonczyki maja problem z rdza ale jak kupisz auto w dobrym stanie i to zabezpieczysz bedzoesz sie cieszyl dlugo bezawaryjna jazda

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.