Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zagadkowy wyciek ze skrzyni

Featured Replies

Napisano

Witam, mam problem z wyciekiem ze skrzyni którego nie mogę zlokalizować. Leje się z góry, im wyższe obroty tym wyciek większy, leje się z góry i chlapie na całą obudowę skrzyni, półosie, wydech. Co to może być? Raczej nie uszczelniacz półosi, bo nie możliwe żeby tak chlapało na górę. Obok tej wtyczki w skrzyni zbiera się największa ilość oleju. Prosze o pomoc

110820121317_1.jpg

Napisano

sprawdź czy odpowietrzenie skrzyni jest drożne

Napisano

> Witam, mam problem z wyciekiem ze skrzyni którego nie mogę zlokalizować. Leje się z góry, im wyższe

> obroty tym wyciek większy, leje się z góry i chlapie na całą obudowę skrzyni, półosie, wydech.

> Co to może być? Raczej nie uszczelniacz półosi, bo nie możliwe żeby tak chlapało na górę. Obok

> tej wtyczki w skrzyni zbiera się największa ilość oleju. Prosze o pomoc

I stan oleju ja jak kiedyś przelałam też miałem taki wyciek jak ty.

Napisano
  • Autor

Czy jako odpowietrznik mam rozumieć miejsce gdzie dolewa się oleju? Faktycznie, gdy dolałem oleju pod korek sporo wychlapało, natomiast wycieka cały czas, i pytanie skąd.

Napisano

> Czy jako odpowietrznik mam rozumieć miejsce gdzie dolewa się oleju? Faktycznie, gdy dolałem oleju

> pod korek sporo wychlapało, natomiast wycieka cały czas, i pytanie skąd.

pod korek tzn. w którym miejscu? bo korek wlewowy jest po boku, korek na górze skrzyni (na wybieraku) jest rewizyjny na ew. dolewki jak go zalejesz po całości to jest dużo, za dużo oleju sick.gif

** jeżeli cieknie z wybieraka to odkręcić, oczyścić silikon i po sprawie

Napisano
  • Autor

> pod korek tzn. w którym miejscu? bo korek wlewowy jest po boku, korek na górze skrzyni (na

> wybieraku) jest rewizyjny na ew. dolewki jak go zalejesz po całości to jest dużo, za dużo

> oleju

> ** jeżeli cieknie z wybieraka to odkręcić, oczyścić silikon i po sprawie

Dzięki za info, wygląda na to że przesadziłem z dolewką i mi wychlapuje cały olej właśnie tym górnym odpowietrznikiem, ewentualnie przejrzę dokładnie ten wybierak.

Napisano

> Dzięki za info, wygląda na to że przesadziłem z dolewką i mi wychlapuje cały olej właśnie tym

> górnym odpowietrznikiem, ewentualnie przejrzę dokładnie ten wybierak.

jak jest do pełna oleju, to wyleci tyle ile trzeba (czyli ok 1L = +/- 25zł) sick.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.