Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

diagnostyka corsa 99

Featured Replies

Napisano

Witam !!!

Ja z sąsiedniego kącika. Od kilku dni bawię corsą b rok 99. Potrzebuję podpiąć się pod kompa by odczytać błędy. Na posiadaniu mam kabel ELM327 plus kable do Fiata na złączu OBD2 oraz posiadam przejściówkę 3 pin. Posiadam wiele uniwersalnych programów do odczytu błędów pod elm327.

Powiedzcie mi jakie złącze diagnostyczne ma corsa o której wcześniej pisałem i czy dam radę tym zestawem co mam odczytać z niej błędy.

Przejrzałem internet i znalazłem informację, że jest tam złącze diagnostyczne 10pinowe, ale rozmawiałem z jednym kącikowiczem i usłyszałem, że w tym roczniku powinno być już OBD2. W chwili obecnej już sam nic z tego nie rozumiem, a auto jest kilka km od mnie i nie jestem w stanie tego teraz sprawdzić frown.gif

Z góry dziękuję wszystkim za podpowiedzi

Napisano

> Witam !!!

> Ja z sąsiedniego kącika. Od kilku dni bawię corsą b rok 99. Potrzebuję podpiąć się pod kompa by

> odczytać błędy. Na posiadaniu mam kabel ELM327 plus kable do Fiata na złączu OBD2 oraz

> posiadam przejściówkę 3 pin. Posiadam wiele uniwersalnych programów do odczytu błędów pod

> elm327.

> Powiedzcie mi jakie złącze diagnostyczne ma corsa o której wcześniej pisałem i czy dam radę tym

> zestawem co mam odczytać z niej błędy.

> Przejrzałem internet i znalazłem informację, że jest tam złącze diagnostyczne 10pinowe, ale

> rozmawiałem z jednym kącikowiczem i usłyszałem, że w tym roczniku powinno być już OBD2. W

> chwili obecnej już sam nic z tego nie rozumiem, a auto jest kilka km od mnie i nie jestem w

> stanie tego teraz sprawdzić

> Z góry dziękuję wszystkim za podpowiedzi

ELM327 zrobisz bez problemu. zlacze przy bezpiecznikach i obd2. podstawowe rzeczy wyczytasz.

Napisano
  • Autor

chodzi mi tylko o odczytanie błędów silnika o nic więcej, mam program który testowałem na różnych autach (corsy nie było okazji) z złączem OBDII i dawał rady bez problemu, więc myślę, że z corsa da sobie również radę tylko właśnie nie byłem pewny tego złącza, bo wujek google co innego, a pewien kącikowicz co innego.

Napisano

> nie byłem pewny tego złącza

10PIN

286222251-10.jpeg

16PIN

286222251-16.jpeg

Napisano

> chodzi mi tylko o odczytanie błędów silnika o nic więcej, mam program który testowałem na różnych

> autach (corsy nie było okazji) z złączem OBDII i dawał rady bez problemu, więc myślę, że z

> corsa da sobie również radę tylko właśnie nie byłem pewny tego złącza, bo wujek google co

> innego, a pewien kącikowicz co innego.

Jeśli jakimś cudem będzie złącze 10 pinowe to wymigasz sobie błędy na desce zwierając piny.

Napisano

> Jeśli jakimś cudem będzie złącze 10 pinowe to wymigasz sobie błędy na desce zwierając piny.

Jeśli będzie złącze 10 PIN to znak że w aucie było coś grzebane i to zdrowo. Nie ma takiej opcji aby w tym roczniku było 10 PIN.

Napisano
  • Autor

zobaczymy dziś może uda mi się to sprawdzić

Napisano
  • Autor

> Jeśli jakimś cudem będzie złącze 10 pinowe to wymigasz sobie błędy na desce zwierając piny.

samo wykasowanie błędów mnie nie satysfakcjonuje, wolałbym sprawdzić co tam za błędy wyskakują

Napisano

> samo wykasowanie błędów mnie nie satysfakcjonuje, wolałbym sprawdzić co tam za błędy wyskakują

LETIS nie pisał o wykasowaniu, ale o wymiganiu błędów, czyli odczytaniu za pomocą migającej kontrolki check engine.

Napisano
  • Autor

> LETIS nie pisał o wykasowaniu, ale o wymiganiu błędów, czyli odczytaniu za pomocą migającej

> kontrolki check engine.

o widzisz kolego, dzięki za cenne info jeśli nie dam rady sprawdzić tego tym co mam to będziemy migać zlosnik.gif bo okazało się, że jest złącze 16 pin czyli OBD2 tak jak pisał i mówił mi przez kom 51cent

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

no i udało się, diagnoza za pomocą elm327 nie powiodła się, ale za to kabel do FES-a przyszedł z pomocą i wspomógł mnie. Teraz tylko pytanie mam jeszcze jedno odnośnie programu diagnostycznego. Ja użyłem tech2, a Wy na jakim działacie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.