Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Udowodnijcie mi....

Featured Replies

Napisano

....że Scenic II (vel Grand) jest lepszy od np Zafiry lub C-max`a. Przymierzamy sie do wymiany na minivana . Pomacaliśmy w/w modele , małżonka zachwyca się Grand`em ale zwykły też by podołał.

Interesuje nas noPb bo w np 5-7 letnim aucie na ON z niepewnego źródła i niepewnej eksploatacji, można trafić na niezłą minę. Zresztą przebiegi u ślubnej nie są większe jak 12-15k rocznie. Przyjmuję wszystkie opinie złe i dobre , i tak żona wybierze a ona kupuje oczami hehe.gif

Napisano

mam porównanie SCII mojego do zafiry I mego brata.

co prawda obadwa są dizle, ale patrząc na wyposażenie to:

- pod względem estetyki to w zafirze końcówka XX w. SCII jest bardziej nowoczesny i dizajnerski. pełna elektronika i wspomaganie, np. HF czy wyświetlacz

- pod względem wyposażenia to w zafirze (o ile było coś) to pewnie za sporą dopłatą. w SCII schowki w podłodze, szuflady pod fotelami, klimatyzowany schowek, składane stoliki i przedni fotel są w standardzie. o reszcie się nie wypowiadam, bo do komfortu się łatwo przyzwyczaić - przedni schowek/podłokietnik, dodatkowe schowki w drzwiach, klimatronik, czujniki deszczu/zmierzchu, czytelny wyświetlacz z pełnymi parametrami etc. etc. etc.

- płaska podłoga, co w SCII ułatwia wchodzenie, a przede wszystkim sprzątanie pojazdu. w zafirze się za progami "wpada" (jak w większości aut)

- w SCII wyżej umieszczone tylne siedzenia - lepsza widoczność do przodu

- w SCII możliwość zmiany konfiguracji tylnych siedzeń - 3 lub 2

- w SCII kurtyny z tyłu. nie wiem czy zafira ma tylne

pomijam tutaj kwestie awaryjności, bo jak SCII będzie "po" naprawach (np. HF, wyświetlacz) to będzie ok.gif, a jak jeszcze przed, to można to zrobić szybko i w miarę tanio (wyświetlacz ok. 100 PLN) ok.gif

wiem, że każdy chwali swoje ale widzę, jak moje dziecka pięknie wykorzystują każdy wolny zakamarek i schowek na soki, książki, ciastka nawet na śmieci. niestety - zafira tego luksusu nie ma no.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.