Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Który dobry serwis Yamaha Wawa

Featured Replies

Napisano

Który serwis Yamahy byście polecili w Warszawie. Potrzebuję zdiagnozować problem z moim FZ1 w którym po wczorajszym powrocie z mazur nagle przestał działać rozrusznik i tylko pyka przekaźnik pod siedzenie i gasną kontrolki. Potem wszystko wraca do normy czyli kontrolki się zapalają po przekręceniu kluczyka. I tak cały czas. Akumulator w pełni naładowany, klemy posprawdzane i ogólnie git a tu taka siara crazy.gif Z pychu zapalił odrazu i działa dobrze.

Napisano

> Akumulator w pełni naładowany, klemy ...

Jak masz możliwość, podmień jeszcze akumulator na inny...

Nie wiem, ale z samochodowego też można by kabelkami.

Napisano

Identycznie mialem w swojej Kawie jak umarl akumulator. Tak jak juz napisano wczesniej, podmien aku albo sprobuj z samochodowego, tylko na porzadnych przewodach, marketowe sobie odpusc, bo raczej na nich nie odpalisz, przynajmniej moj nie chcial.

Napisano
  • Autor

> Jak masz możliwość, podmień jeszcze akumulator na inny...

> Nie wiem, ale z samochodowego też można by kabelkami.

Akumulator pomierzyłem i miał 12.6V i jest nowy w mierę ale podmienię od kolegi fazerka. I dziwne, że kucnął tak nagle przy kręceniu rozrusznikiem.

Napisano

> Akumulator pomierzyłem i miał 12.6V i jest nowy w mierę ale podmienię od kolegi fazerka. I dziwne,

> że kucnął tak nagle przy kręceniu rozrusznikiem.

Spojrz na przewod idacy do rozrusznika od przekaznika ..czy przypadkiem nie jest przyciety/ rozciety ..... moze za malo pradu dociera do niego ... lub cos sie dzieje z jego lozyskami

Napisano

> Identycznie mialem w swojej Kawie jak umarl akumulator. Tak jak juz napisano wczesniej, podmien aku

> albo sprobuj z samochodowego, tylko na porzadnych przewodach, marketowe sobie odpusc, bo

> raczej na nich nie odpalisz, przynajmniej moj nie chcial.

ja tak mialem w hornecie, nowe aku a padlo

Napisano

Napięcie może być ok - ale pojemność ograniczona i prąd rozruchu zbyt mały zlosnik.gif

Cuda wianki potrafią się z akumulatorami przytrafić.

Napisano

> Napięcie może być ok - ale pojemność ograniczona i prąd rozruchu zbyt mały

> Cuda wianki potrafią się z akumulatorami przytrafić.

Moj napiecie trzymal, zachowywal sie jak na ladowany, ale nie mial sily zakrecic rozrusznikiem.

Padl nagle wczesna wiosna mimo tego w zimie byl ladowany i razem z moto trzymany w cieplym garazu.

Napisano
  • Autor

Jest tak. Moto odpala spokojnie jak podłączyłem przewody z samochodu. Po odłączeniu przewodów moto gaśnie mimo ze jest akumulator podłączony i gasną też kontrolki. Cuda wianki z tym prądem. Wymienię aku i napiszę dla potomnych czy pomogło.

Napisano

> Jest tak. Moto odpala spokojnie jak podłączyłem przewody z samochodu. Po odłączeniu przewodów moto

> gaśnie mimo ze jest akumulator podłączony i gasną też kontrolki. Cuda wianki z tym prądem.

> Wymienię aku i napiszę dla potomnych czy pomogło.

wymien aku i bedziesz zadowolony

Napisano
  • Autor

> wymien aku i bedziesz zadowolony

Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Wymieniłem na nowy żelowy i wszystko wróciło do normy. Jak ktoś kiedyś będzie miał takie same dziwne problemy z elektryką mimo, że aku wydaje się ok to bez paniki i wymienić akumulator. cool.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.