Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

podłączenie radia bez +12V po stacyjce

Featured Replies

Napisano

podłączyłem radio, w aucie, w którym nigdy go nie było. Alpine CDE120. Wg instrukcji stałe 12V, + po stacyjce i masa. Radio włącza się i wyłącza samo po przekręceniu kluczyka. Nie można słuchać na postoju przy wyłączonej stacyjce. Czy są jakieś zalecenia, że nie powinno się podłączać mostkując te kabelki plusowe, tak aby można było uruchamiać je niezależnie od stacyjki? Czy następstwem takiego podłączenia może być nadmierne pobieranie prądu, gdy np auto stoi nieużywane?

Napisano

>Czy następstwem takiego podłączenia może być nadmierne pobieranie prądu, gdy np auto

> stoi nieużywane?

Tak, celowały w tym zwłaszcza niektóre modele Alpine. zlosnik.gif

Do dziś nie wiem, czemu dalekowschodni producenci tak się bronią przed stosowaniem niezwykle wygodnej logiki zapłonu jaką ma np. Blaupunkt.

Napisano

tak jak pisze kolega wyżej, radio może pobierać prąd na postoju, co będzie powodować rozładowanie aku, nawet jeśli nie będziesz go słuchał.

Napisano

> Do dziś nie wiem, czemu dalekowschodni producenci tak się bronią przed stosowaniem niezwykle

> wygodnej logiki zapłonu jaką ma np. Blaupunkt.

a ja nie rozumiem dlaczego producenci większości aut nie zrobią stacyjki z dodatkowym położeniem ACC czyli włączone tylko akcesoria, bez zapłonu

Napisano
  • Autor

> a ja nie rozumiem dlaczego producenci większości aut nie zrobią stacyjki z dodatkowym położeniem

> ACC czyli włączone tylko akcesoria, bez zapłonu

o czymś takim jest napisane w instrukcji mojego radia właśnie ok.gif

Napisano

> a ja nie rozumiem dlaczego producenci większości aut nie zrobią stacyjki z dodatkowym położeniem

A które auta nie mają? icon_eek.gif

Napisano

Większości???

Znakomita większość aut co najmniej 5 -10 letnich ma dodatkową pozycję w stacyjce i chyba wszystkie współczesne!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.