Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

poduszka silnika

Featured Replies

Napisano

Witam Pany mam pytanko pacjent sej sportaś urodzony 1998 .

Silnik 1.1 spi muszę wymienić poduszkę silnika od strony rorządu poduszka jest wciśnięta w łapę taka prostokątna guma koleś w sklepie chce 184 pln yikes.gif bo twierdzi że samej tej gumy nie kupie.

Powiedzcie mi czy przybadkiem nie chce mnie naciągnąć .

Da rade kupić samą tą gume i nabić ???

Jeśli tak czy pójdzie ja wcisnąć bez prasy???

Z góry dzięki za podpowiedzi zlosnik.gif

Napisano

> Witam Pany mam pytanko pacjent sej sportaś urodzony 1998 .

> Silnik 1.1 spi muszę wymienić poduszkę silnika od strony rorządu poduszka jest wciśnięta w łapę

> taka prostokątna guma koleś w sklepie chce 184 pln

Drogo chce.Widziałem na allegro po 125zł

> bo twierdzi że samej tej gumy nie kupie.

Dobrze mówi,bo w oryginale łapa jest razem z poduszka.

> Powiedzcie mi czy przybadkiem nie chce mnie naciągnąć .

Chce cię naciągnąć,bo za drogo sobie liczy

> Da rade kupić samą tą gume i nabić ???

Gumy nie.Jeżeli już to poliuretan.

Napisano

> Witam Pany mam pytanko pacjent sej sportaś urodzony 1998 .

> Silnik 1.1 spi muszę wymienić poduszkę silnika od strony rorządu poduszka jest wciśnięta w łapę

> taka prostokątna guma koleś w sklepie chce 184 pln bo twierdzi że samej tej gumy nie kupie.

> Powiedzcie mi czy przybadkiem nie chce mnie naciągnąć .

> Da rade kupić samą tą gume i nabić ???

> Jeśli tak czy pójdzie ja wcisnąć bez prasy???

> Z góry dzięki za podpowiedzi

Sama gume to raczej w strongflex czyli twardszy odpowiednik oryginalnej.

Oryginalna lapa jest scalona z guma w ktorej dodatkowo jest tulejka z blaszka. Sama luzna guma na niewiele Ci sie zda. Juz lepiej byloby kupic klej do szyb na bazie poliuretanu i zalac calosc.

Napisano
  • Autor

A jak wyglada montaż pouliteranu? Wystarczy wydłubać stara poduszke z łapy i włożyć to cudo? Jak sie z tym jeździ nie drzy buda itp? Pytam bo nie jeździłem z takimi bajerami

Napisano

Nie wiem jak sie montuje, ale wiem, ze kolega swiko calkiem niedawno sprzedal szybciej niz kupil z powodu tzw. dyskomfortu.

Napisano

> Nie wiem jak sie montuje, ale wiem, ze kolega swiko calkiem niedawno sprzedal szybciej niz kupil z

> powodu tzw. dyskomfortu.

Mial zolta czy czerwona?

Napisano

> Mial zolta czy czerwona?

Żółtą. Mam też czerwoną, ale nie zdąrzyłem jej założyć - wrzuciłem starą, dobrą, oryginalną gumę. Teraz już nie będę kombinował i niech sobie czeka na lepsze dla niej czasy zlosnik.gif.

Napisano

> A jak wyglada montaż pouliteranu? Wystarczy wydłubać stara poduszke z łapy i włożyć to cudo? Jak

> sie z tym jeździ nie drzy buda itp? Pytam bo nie jeździłem z takimi bajerami

Żółta nie nadaje się do cywilnego samochodu (ta od strony rozrządu) - odpuść, bo po 10km będziesz miał dosyć wink.gif.

Napisano

> Nie wiem jak sie montuje, ale wiem, ze kolega swiko calkiem niedawno sprzedal szybciej niz kupil z

> powodu tzw. dyskomfortu.

OT. Wojtek, rozgryzłem zagadkę mojego spadku mocy pod maksymalnym obciążeniem na piątym biegu, ale o tym napiszę Ci w mailu jak znajdę chwilę wink.gif.

Napisano

> Żółtą. Mam też czerwoną, ale nie zdąrzyłem jej założyć - wrzuciłem starą, dobrą, oryginalną gumę.

> Teraz już nie będę kombinował i niech sobie czeka na lepsze dla niej czasy .

Wrzuciles zolta i sie dziwisz, ze miales fotele z masazem? zlosnik.gif Do cywilnego wozu tylko czerwony poliuretan ok.gif Ja mam zalozona srodkowa lape (skrzynia) z czerwonego poli i tuleje na tyl czekaja.

Napisano

> Żółta nie nadaje się do cywilnego samochodu (ta od strony rozrządu) - odpuść, bo po 10km będziesz

> miał dosyć .

delikatnys...mam wszystkie poduchy zolte i nie narzekam smirk.gif

Napisano

> OT. Wojtek, rozgryzłem zagadkę mojego spadku mocy pod maksymalnym obciążeniem na piątym biegu, ale

> o tym napiszę Ci w mailu jak znajdę chwilę .

Ciekawość mnie zżera wink.gif

Napisano
  • Autor

> Żółta nie nadaje się do cywilnego samochodu (ta od strony rozrządu) - odpuść, bo po 10km będziesz

> miał dosyć . Możesz kolego sprecyzować jak sie z tym lata? Tzn czy sa drgania na budzie bo tego to nie zniose? Czy plaby z zebuw wylatuja? Ja jezdze na glebie i mam twardrsze zawieszenie od seri i jak naginam po dziurach to asz mi sie w oczach dwoi. Niechciał bym żeby jeszcze bardziej telepalo . Nawet jak jade 100 to podskakuje w fotelu niechciałbym zeby to zjawisko sie nasiliło

Napisano

> Możesz kolego sprecyzować jak sie z tym lata?

W moim samochodzie jest Eibach i PZM-1, do tego obie poduszki skrzyni są zaklejone maksymalnie dokładnie klejem do szyb.

Jak wrzuciłem żółtą poduszkę i odpaliłem samochód, stwierdziłem, że nie jest gorzej niż było przedtem. Tak było póki nie przejechałem pierwszych 500m zlosnik.gif. Każda wibracja silnika przenosi się na nadwozie totalnie bez tłumienia. Jak jedziesz 130km/h to samochód wibruje z taką częstotliwością, że aż buczy zlosnik.gif.

Nie testowałem czerwonej poduszki, mimo tego że ją mam - ze zwykłą gumową jest idealnie waytogo.gif.

Napisano

> Wrzuciles zolta i sie dziwisz, ze miales fotele z masazem? Do cywilnego wozu tylko czerwony

> poliuretan

Myślałem, że będzie znośnie - niestety nie dało się wink.gif.

Napisano

> delikatnys...mam wszystkie poduchy zolte i nie narzekam

Wiem, myślę że z 10 lat temu bym był mega szczęsliwy, ale teraz nie dałem rady zlosnik.gif.

Napisano

Wczoraj założyłem żółty poliuretan do łapy przy rozrządzie. Masakra, cała buda zamieniła się w jeden wielki głośnik, przy jeździe z obrotami 3,5-4 tyś/min można zwariować. Takiego basu to nie mają chyba nawet w zawodach db drag icon_eek.gif

Na tą chwilę odradzam, obspawanie budy to chyba przy nich konieczność. Będę musiał jeszcze sprawdzić czerwone...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.