Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Większa przepustnica a spalanie

Featured Replies

Napisano

Witam

Jakis czas temu kupiłem wieksza przepustnice od Bzyczka co do osiagów to juz pisałem i powtarzał sie nie bede ale zastanawia mnie jedna rzecz.

Czytałem wiele watków i tu i w necie ogólnie i raczej wszedzie sa info ze jak sie da wieksza przepustnice to spalanie wzrasta. Rózne auta rózne przedziały a u mnie jest na odwrót spalanie spadło o ok 1 l /100km

Wiem że powinienem sie cieszyc ale co jest grane to zaprzecza wszelkim opinia na ten temat które znalazłem

Auto testowałem i na trasie , w górach i w mieście jazda tak jak zawsze jeżdze i wczesniej spalanie miałem 7-7,5l srednio a teraz ok 6,5l

Może mi to ktos wytłumaczyc czy to możliwe bo nie daje mi to spokoju ?

Napisano

Jest tylko jedna sensowna odpowiedź. Bzyczek - Magik ;d

Napisano

Moj CCS 1,2 bez zadnych modow poza dolotem "Yankowym" i przepustnicą 41,5 pali w miescie 7,5. Uwazam, że bardzo przyzwoicie i ciesze sie zlosnik.gif

Nie rozwazalem powodów tego stanu rzeczy, ale skoro program niezmieniony (podlany) to dlaczego mialby palic wiecej? Fakt - wiecej powietrza, to i paliwo powinno samo sie podniesc do zadanego stosunku 14:1 czy 15:1 smile.gif

Mimo to jednak nie. Nie badalem AFR i nie wnikalem, ale tu moze byc rozwiazanie - ze jest za ubogo.

Ja nie paluje, nie wiem czy stuka. Pekniety alternator mam i jezdze jak kapelusz, bo i cos ostatnio zeszly ze mnie wyscigowe zapędy zlosnik.gif

Pzdr

Napisano

> Moj CCS 1,2 bez zadnych modow poza dolotem "Yankowym" i przepustnicą 41,5 pali w miescie 7,5.

u mnie podobnie, na początku po zmianie przepustnicy brała machina jakieś pół litra więcej czyli 8/100 niezależnie od stylu jazdy, teraz spokojnie daje rade zejśc na 6,9/100 bez jakiegoś dziadkowania na drodze, przepustnica 42mm silnik 1,2 8v waytogo.gif

Napisano

> Moj CCS 1,2 bez zadnych modow poza dolotem "Yankowym" i przepustnicą 41,5 pali w miescie 7,5.

> Uwazam, że bardzo przyzwoicie i ciesze sie

> Nie rozwazalem powodów tego stanu rzeczy, ale skoro program niezmieniony (podlany) to dlaczego

> mialby palic wiecej? Fakt - wiecej powietrza, to i paliwo powinno samo sie podniesc do

> zadanego stosunku 14:1 czy 15:1

> Mimo to jednak nie. Nie badalem AFR i nie wnikalem, ale tu moze byc rozwiazanie - ze jest za ubogo.

> Ja nie paluje, nie wiem czy stuka. Pekniety alternator mam i jezdze jak kapelusz, bo i cos ostatnio

> zeszly ze mnie wyscigowe zapędy

> Pzdr

Melon podłączam się do pytania.

Mam taki problem, mianowicie w dolocie mam dziure o średnicy 2cm, czy jest to skutek spalania mojego cc na mieście 10l/100km ?

Dziura jest przy przepustnicy, tak jak była w 900wtrysku, gdzie rura szła na odme.

Napisano

> Melon podłączam się do pytania.

> Mam taki problem, mianowicie w dolocie mam dziure o średnicy 2cm, czy jest to skutek spalania

> mojego cc na mieście 10l/100km ?

> Dziura jest przy przepustnicy, tak jak była w 900wtrysku, gdzie rura szła na odme.

dziura w dolocie skutkiem spalania czy przyczyną? człowieku ogarnij się troche bo Twoje pytania naprawdę mogą doprowadzić do zona.gif

co do dziury - na drodze od filtra powietrza do przepustnicy nie ma prawa być żadnej nieszczelności

Napisano

> dziura w dolocie skutkiem spalania czy przyczyną? człowieku ogarnij się troche bo Twoje pytania

> naprawdę mogą doprowadzić do

> co do dziury - na drodze od filtra powietrza do przepustnicy nie ma prawa być żadnej nieszczelności

Źle sformułowałem crazy.gif

Czyli przez to że jest dziura spalanie wzrosło rozumiem tak>?

Napisano

> w skrócie: tak

Dzięki, to tyle w tym temacie. cool.gif

Napisano
  • Autor

> Uwazam, że bardzo przyzwoicie i ciesze sie

> Nie rozwazalem powodów tego stanu rzeczy, ale skoro program niezmieniony (podlany) to dlaczego

> mialby palic wiecej? Fakt - wiecej powietrza, to i paliwo powinno samo sie podniesc do

> zadanego stosunku 14:1 czy 15:1

> Mimo to jednak nie. Nie badalem AFR i nie wnikalem, ale tu moze byc rozwiazanie - ze jest za ubogo.

> Ja nie paluje, nie wiem czy stuka. Pekniety alternator mam i jezdze jak kapelusz, bo i cos ostatnio

> zeszly ze mnie wyscigowe zapędy

> Pzdr

No własnie w programie nic nie zmieniałem po zmianie przepustnicy wczesniej tak program był robiony pod mody które juz były wałek itp moze po prostu tego brakowało i teraz jest optymalnie dlatego spalanie spadło

Juz nie wnikam skoro zmiana jest na plus ok.gif

Napisano
  • Autor

> u mnie podobnie, na początku po zmianie przepustnicy brała machina jakieś pół litra więcej czyli

> 8/100 niezależnie od stylu jazdy, teraz spokojnie daje rade zejśc na 6,9/100 bez jakiegoś

> dziadkowania na drodze, przepustnica 42mm silnik 1,2 8v

U mnie odrazu mniej ale po zmianie przepustnicy zresetowałem kompa i adoptował sie odrazu do nowych warunków nie jeździłem przed resetem i nie czekałem az sie przestawi

PS

Wczoraj miałem okazje troszke go zmeczyć na S3 Szczecin Gorzów i z powrotem Cały czas but.gif w podłodze i lewy pas spalanie 8 l . Nie testowałem wczeniej auta na tej trasie ale uważam ze jak na taka jazde to spalanie bardzo dobre Nic nie stuka nie puka auto szło równo GPS pokazywał 170-190Kmh bo wiadomo wzniesienia itp wiec jestem zadowolony

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.