Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z odkręceniem amortyzatora

Featured Replies

Napisano

Witam, mam problem z odkręceniem amortyzatora z prawej strony w górnym mocowaniu, jest tam bardzo słaby dostęp, próbowałem różnymi narzędziami, nie chce drgnąć a śruba już się zaokrągliła i każdy klucz się omyka-obawiam się że to nie drgnie.

Pytanie teraz co lepiej ucznić, odkręcać całą belkę? Da się ją ruszyć bez zdjemowania baku ? Może próbować odciąć nakrętkę kątówką( nie wiem czy to się uda, tam jest bardzo słaby dostęp.

Czy jak potem dam śrubę i nakrętkę to nie będzie się odkręcało?

Proszę o pomoc, bo już nie wiem co robić

Napisano

wink.gif

Kolego nakrętki to są fabrycznie przyspawane 270751858-jezyk.gif Kręć Pan za śrubę i pójdzie grinser006.gif

Moje cento jest 97r i miało jeszcze serie amory zlosnik.gif Wszystko poszło bez problemu i jak dobrze pamiętem grzechotka bez problemu weszła ok.gif

Napisano

Jakie rozwiązanie wybrać, to nie wiem, ale ja nauczony podobnymi doświadczeniami odkręcam śruby tylko nasadkami 6-cio kątnymi i problem z wyślizganiem główki śruby mnie omija.

Napisano

> Kolego nakrętki to są fabrycznie przyspawane Kręć Pan za śrubę i pójdzie

Kiedyś przez przypadek próbowałem odkręcić tą przyspawaną nakrętkę i puściła, ale użyłem przedłużkę w postaci rurki i nieźle szarpałem zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Jakie rozwiązanie wybrać, to nie wiem, ale ja nauczony podobnymi doświadczeniami odkręcam śruby

> tylko nasadkami 6-cio kątnymi i problem z wyślizganiem główki śruby mnie omija.

Nasadka miała słaby dostęp, walczyłem oczkowym 6-kątnyn, niestety czasu cofnąć nie mogę smile.gif

Napisano

Ja się nauczyłem z doświadczenia - bez pożądnych nasadek nie ma co się w ogóle zabierać za rozkręcanie czegokolwiek... Najlepiej mieć jeszcze pod ręką WD40. Nie ma bata na Mariole cfaniak.gif

Napisano
  • Autor

> Ja się nauczyłem z doświadczenia - bez pożądnych nasadek nie ma co się w ogóle zabierać za

> rozkręcanie czegokolwiek... Najlepiej mieć jeszcze pod ręką WD40. Nie ma bata na Mariole

Kupiłem małą nasadkę 1/2" bo dużą nie chciała się zmieścić i też się ośligiwało bo tam jest mały dostęp i klucz był pod pewnym kątem.

Jak się zdenerwuje to chyba wytnę dziurę w podłodze biglaugh.gif

Napisano

> Ja się nauczyłem z doświadczenia - bez pożądnych nasadek nie ma co się w ogóle zabierać za

> rozkręcanie czegokolwiek... Najlepiej mieć jeszcze pod ręką WD40. Nie ma bata na Mariole

Dokładnie!!! Bez porządnego zestawu narzędzi nie ma się co rzucać na naprawy, i nie chodzi mi o jakieś zestawy za 29.99 z Tesco tylko porządny komplet Neo, Stanley itp... zlosnik.gif

Jedyne co mi teraz przychodzi do głowy to wydarcie na zewnątrz całej belki i rozkręcanie tego na spokojnie, aczkolwiek jest to czasochłonne i jest ryzyko że ukręcisz śrubę, a jak ukręcisz to kaplica bo podłużnicę trzeba wspawywać i w ogóle masakra... zlosnik.gif

Napisano

> Kupiłem małą nasadkę 1/2" bo dużą nie chciała się zmieścić i też się ośligiwało bo tam jest mały

> dostęp i klucz był pod pewnym kątem.

> Jak się zdenerwuje to chyba wytnę dziurę w podłodze

Tydzień temu zmieniałem zawias - nasadka i grzechotka 3/8 wchodzą idealnie wink.gif

Napisano

> Kiedyś przez przypadek próbowałem odkręcić tą przyspawaną nakrętkę i puściła, ale użyłem przedłużkę

> w postaci rurki i nieźle szarpałem

Ty masz talent hehe.gif

Napisano

> Ty masz talent

też w swoim ukręciłem i miałem na przelot a w innym był zjechany łeb śruby i też udało się "odkręcić" nakrętkę tongue.gif

Napisano

> Kiedyś przez przypadek próbowałem odkręcić tą przyspawaną nakrętkę i puściła, ale użyłem przedłużkę

> w postaci rurki i nieźle szarpałem

Hahaha to samo miałem grinser006.gifbiglaugh.gifzlosnik2.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.