Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Urwany przewód hamulcowy w tylnim wahaczu

Featured Replies

Napisano

Witam, wymieniałem przewody hamulcowe i śruba przewodu hamulcowego nie wytrzymała i się ukręciła. Rozwierciłem ją, ale niestety gwint się nie nadaje, gdy próbuje wkręcić przewód miedziany ciacha mi gwint śruby i połączenie jest nie szczelne. Spróbuje kupić gwintownik i nagwintować jeszcze raz otwór, ale to chyba się nie uda. Co robić, rozwiercać na większą średnicę i dać większą końcówkę? będę musiał kombinować z przewodami, bo raczej chyba nie ma takich hamulcowych o różnych średnicach końcówek...

Napisano

> Witam, wymieniałem przewody hamulcowe i śruba przewodu hamulcowego nie wytrzymała i się ukręciła.

> Rozwierciłem ją, ale niestety gwint się nie nadaje, gdy próbuje wkręcić przewód miedziany

> ciacha mi gwint śruby i połączenie jest nie szczelne. Spróbuje kupić gwintownik i nagwintować

> jeszcze raz otwór, ale to chyba się nie uda. Co robić, rozwiercać na większą średnicę i dać

> większą końcówkę? będę musiał kombinować z przewodami, bo raczej chyba nie ma takich

> hamulcowych o różnych średnicach końcówek...

Ale w którym miejscu konkretnie to się stało? Generalnie nie ma co rozwiercać i gwintować - jeśli się ukręciło, to albo wymiana samego okucia na miedzianym/stalowym przewodzie, albo wymiana przewodu. Generalnie robota groszowa, a przewody na allegro można znaleźć.

Napisano

> Witam, wymieniałem przewody hamulcowe i śruba przewodu hamulcowego nie wytrzymała i się ukręciła.

> Rozwierciłem ją, ale niestety gwint się nie nadaje, gdy próbuje wkręcić przewód miedziany

> ciacha mi gwint śruby i połączenie jest nie szczelne. Spróbuje kupić gwintownik i nagwintować

> jeszcze raz otwór, ale to chyba się nie uda. Co robić, rozwiercać na większą średnicę i dać

> większą końcówkę? będę musiał kombinować z przewodami, bo raczej chyba nie ma takich

> hamulcowych o różnych średnicach końcówek...

a teraz jeszcze raz po polsku: który gwint się ukręcił, a który uchował?

jeśli na miedzi idącej po wahaczu, to gotowe rurki z króćcami gwintowymi od strony cylinderka i wężyka kupujesz za 7 zł/szt. jeśli w przewodzie elastycznym, to też wystarczy go wymienić, bo kawałek dalej łączy się on z rurką idącą w podwoziu

Napisano
  • Autor

> a teraz jeszcze raz po polsku: który gwint się ukręcił, a który uchował?

> jeśli na miedzi idącej po wahaczu, to gotowe rurki z króćcami gwintowymi od strony cylinderka i

> wężyka kupujesz za 7 zł/szt. jeśli w przewodzie elastycznym, to też wystarczy go wymienić, bo

> kawałek dalej łączy się on z rurką idącą w podwoziu

Urwało się przy wahaczu, obok odpowietrznika, teraz została dziura do której nie mogę wkręcić przewodu miedzianego smile.gif

Napisano

Zwal koło potem bęben, rozbierz szczęki wykręć cylinderek i wymień na nowy!! również miedziany przewód!!

Pozdrawiam

Napisano

> Urwało się przy wahaczu, obok odpowietrznika, teraz została dziura do której nie mogę wkręcić

> przewodu miedzianego

kupujesz cylinderek za 8-12 zł plus, jeśli gwint na miedzi też poszedł, nową rurkę z zakuciami tą co idzie po wahaczu za 7 zł i po problemie. Jesli dojdzie do wymiany rurki miedzianej na wahaczu najlepiej wcześniej łączenie rurki z przewodem elastycznym co idzie w kastę potraktować jaką coca-colą coby drugiej pary gwintu nie zniszczyć waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> kupujesz cylinderek za 8-12 zł plus, jeśli gwint na miedzi też poszedł, nową rurkę z zakuciami tą

> co idzie po wahaczu za 7 zł i po problemie. Jesli dojdzie do wymiany rurki miedzianej na

> wahaczu najlepiej wcześniej łączenie rurki z przewodem elastycznym co idzie w kastę

> potraktować jaką coca-colą coby drugiej pary gwintu nie zniszczyć

ok.gifDzięki, myślałem żę ta dziura wchodząca jest częścią wahacza, jutro wymieniam cylinderek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.