Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

I ja zapytam o lagune

Featured Replies

Napisano

Czy laguny z 2008-2010 roku sa jakos szczegolnie awaryjne? Zonie bardzo sie podoba laguna kombi z silnikiem 2.0T czy czasem nie jest to tak skomplikowane auto, ze jak cos sie wysra to juz nikt nie wie o co chodzi zlosnik.gif

Napisano

nie jesli chodzi od 2.0 dci

jak jest z uturbiona dwulitrowka tego nie wiem.

Napisano

> Czy laguny z 2008-2010 roku sa jakos szczegolnie awaryjne? Zonie bardzo sie podoba laguna kombi z

> silnikiem 2.0T czy czasem nie jest to tak skomplikowane auto, ze jak cos sie wysra to juz nikt

> nie wie o co chodzi

DKZ (mimo, ze to noPB) lubi pasc w tym silniku i jest dosc drogi niestety...

Napisano
  • Autor

> Mialem Laguna II 2.0T - to ten sam silnik i trudno sie bylo do niego przyczepic.

Kiedys mialem okazje pojezdzic laguna II z takim silnikiem i calkiem milo go wspominam.

Chociaz bylo tam cos takiego dziwnego, ze obroty przy zmianie biegow spadaly jakos tak dziwnie.

Silnik to ponoc stara konstrukcja 2.0 z dolozona turbosprezarka. Dwumase no coz jakos przezyje, zrobilbym raz i atpie aby zona zabila je tak szybko.

Poniewaz auto jest niezle wyposazone, czy z tym nie ma problemow jak w dwojce? Ze co chwile psuja sie jakies pierdoly?

Napisano
  • Autor

> DKZ (mimo, ze to noPB) lubi pasc w tym silniku i jest dosc drogi niestety...

A dosc drogi to ile?

Mialem wczesniej seata leona , ktorym jezdzila tez zona. I poprzedni wlasciciel dobil dwumase tak ze przy 90tys km byla do wymiany. Coz poradzic wymienilem i auto jezdzilo spokojnie 2 lata.

Napisano

> A dosc drogi to ile?

> Mialem wczesniej seata leona , ktorym jezdzila tez zona. I poprzedni wlasciciel dobil dwumase tak

> ze przy 90tys km byla do wymiany. Coz poradzic wymienilem i auto jezdzilo spokojnie 2 lata.

tutaj troche bylo na temat tego auta:

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=284358890&page=0&fpart=all&vc=1

Napisano
  • Autor

> tutaj troche bylo na temat tego auta:

> http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=284358890&page=0&fpart=all&vc=1

Dzieki ,lagune II troszke znam , zastanawialem sie o ile bolaczki zostały poprawione w wersji III.

Za Lagune GT z 2008 roku moze ciut mlodsza musze zaplacic okolo 40tys zl, a spadek wartosci tego auta jest ogromny i moze sie okazac , ze pojezdzi nia 3 lata i bedzie problem ze sprzedaza chyba ze oddam ja za pol darmo.

Podobny dylemat mam w stosunku do mondeo 2.5T lub volvo V50.

Zastanawiam sie czy nie bardziej racjonalnym bedzie zakupic audi a4, passata lub jakas bmw3 z mocniejsza benzyna. Psuja sie podobnie ale przy odsprzedazy jest duzo lepiej.

Napisano

> Dzieki ,lagune II troszke znam , zastanawialem sie o ile bolaczki zostały poprawione w wersji III.

jakie bolaczki?

musisz liczyc sie z wadami auta z 1 wypustu.

Bedzie Ci sie przecieral fotel kierowcy przy plastiku w ktorym jest sterowanie fotelem. Przy siadaniu dociskasz tapicerke do plastiku i w tym miejscu sie przeciera.

Bedziesz mial problem z oprawkami swiatel dziennych - jesli byly wlaczone w komputerku. Od temperatury sie topia i nie idzie wyjac zarowki albo wychodzi razem z kawalkiem oprawki. Oprawki z wymiana w ASO 300zl. Sami polecaja zmeinic zarowki p21w na ledy.

zero prblemow z elektronika a mam jej calkiem sporo bo lepiej wyposazonej wersji nie dalo sie kupic. Szukaj wersji ze skretnymi swiatlami - super sprawa.

Napisano
  • Autor

Hmmm bolaczki z ktorymi ja mialem do czynienia w lagunie II w sumie byla to nowka salon. To pad czytnika kart, bagaznik otwieral sie kiedy chcial i problemy z czujnikami cisnienia w oponach.

Laguna III podoba mi sie bardzo, wyposazenie jest swietne i w porownaniu do niemieckiej konkurencji bedzie mlodsza i napewno duzo lepiej wyposazona.

Ale czytajac ten wczesniejszy temat pomyslalem wlasnie o ogromnej utracie wartosci tego auta i ewentualnymi problemami przy odsprzedazy.

Napisano

> Kiedys mialem okazje pojezdzic laguna II z takim silnikiem i calkiem milo go wspominam.

Ja tez milo wspominam i w swietle jazdy obecnym padlem bardzo zaluje sprzedazy LII.

> Chociaz bylo tam cos takiego dziwnego, ze obroty przy zmianie biegow spadaly jakos tak dziwnie.

Podtrzymanie ? Bylo cos takiego, ten sam numer mialem w Octavii 1.8T, chodzilo o to, zeby nie walnac zbyt malymi obrotami po zmianie biegu.

> Silnik to ponoc stara konstrukcja 2.0 z dolozona turbosprezarka. Dwumase no coz jakos przezyje,

> zrobilbym raz i atpie aby zona zabila je tak szybko.

Nie jestem pewien czy dostaniesz 2.0T w manualu w LIII - cos mi sie kojarzy, ze wersja 170KM (o ktorej pisalem) wystepuje tylko z automatem, wiec DKZ odpada. Manual jest "spiety" z silnikiem 205KM.

> Poniewaz auto jest niezle wyposazone, czy z tym nie ma problemow jak w dwojce? Ze co chwile psuja

> sie jakies pierdoly?

Ja mialem LII FL i trudno mi cos konkretnego wspomniec, to co sie skaszanilo wynikalo po czesci z eksploatacji, a po czesci z zaniedbania poprzednika (z niespodzianek to jedynie kolo pasowe), a z tego co wiem to LIII jest jeszcze lepsza jakosciowo niz LII. DKZem w 2.0T ludzie strasza, ale nie znam nikogo komu padl (pisze o 2.0T 170KM w LII). To nie jest diesel, zeby DKZ padal po 200kkm.

Napisano

nie zaobserwowalem. Auto ma juz ponad 4 lata i zero problemow z elektronika.

Napisano
  • Autor

No to pomysle jeszcze mocno. No my bylibysmy zainteresowani wlasnie LIII z silnikiem 205KM.

Ale musze temat mocno przemyslec.

Napisano

> Ja tez milo wspominam i w swietle jazdy obecnym padlem bardzo zaluje sprzedazy LII.

-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-

@ Piotr_T

Czy C4GP jest takim złym samochodem ("padłem") ???

Jaką wersją jeździsz?

Pytam, bo chcę kupić "padło" ... niewiem.gifpanic.gif

AL

Napisano

> -OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-

> @ Piotr_T

> Czy C4GP jest takim złym samochodem ("padłem") ???

> Jaką wersją jeździsz?

W sygnaturze.

> Pytam, bo chcę kupić "padło" ...

Nie kupuj. Jest glosne i zle zmontowane, a do tego serwis potrafi zdenerwowac.

Napisano

> W sygnaturze.

> Nie kupuj. Jest glosne i zle zmontowane, a do tego serwis potrafi zdenerwowac.

Rozumiem, że masz od nowości ????

Jaki nalot???

Nie sprzedajesz czasem devil.gifcfaniak.gifslinka.gifhmm.gif ?

Na pewno będzie lepszy od mojej 17-letniej Sereny smirk.gif270751858-jezyk.gif ...

AL

Napisano

> Rozumiem, że masz od nowości ????

Niestety, tak.

> Jaki nalot???

Jakies 37 tys.

> Nie sprzedajesz czasem ?

Na razie nie. Poki co jezdzi i spelnia swoja role samochodu rodzinnego, ale moje rozczarowanie Citroenem jest bardzo, bardzo duze. Pierwszy i ostatni Citroen.

> Na pewno będzie lepszy od mojej 17-letniej Sereny

Zalezy pod jakim wzgledem, ale pewnie tak.

Jak bedziesz kupowal to obejrzyj sobie fotele - czy siedzisko kierowcy nie jest pekniete (widac na tapicerce zalamania, a z tylu "lupiez" kruszacej sie gabki - tak, taka super technologia, na takie oszczdnosci nawet w FSO nie wpadli), czy drzwi sa dobrze spasowane (szczelina w drzwiach kierowcy zdarza sie w nowych autach - swist jest wnerwiajacy), jak bardzo trzeszcza i telepia sie elementy plastikowe (schowki, rolety tylne, rolety przednie itp.), luzy na fotelach. Zasadniczo auto fajne, ale montaz czasem chyba robiony w ramach wycieczki przedszkola do fabryki Citroena.

Napisano

> Niestety, tak.

> Jakies 37 tys.

> Na razie nie. Poki co jezdzi i spelnia swoja role samochodu rodzinnego, ale moje rozczarowanie

Szkoda buu.gif Łyknąłbym bez gryzienia czy popijania pad.gif

Jak byś przypadkiem się namyślił w ciągu najbliższego miesiąca, to daj znaka hahaha.gif

AL

> Citroenem jest bardzo, bardzo duze. Pierwszy i ostatni Citroen.

> Zalezy pod jakim wzgledem, ale pewnie tak.

> Jak bedziesz kupowal to obejrzyj sobie fotele - czy siedzisko kierowcy nie jest pekniete (widac na

> tapicerce zalamania, a z tylu "lupiez" kruszacej sie gabki - tak, taka super technologia, na

> takie oszczdnosci nawet w FSO nie wpadli), czy drzwi sa dobrze spasowane (szczelina w drzwiach

> kierowcy zdarza sie w nowych autach - swist jest wnerwiajacy), jak bardzo trzeszcza i telepia

> sie elementy plastikowe (schowki, rolety tylne, rolety przednie itp.), luzy na fotelach.

> Zasadniczo auto fajne, ale montaz czasem chyba robiony w ramach wycieczki przedszkola do

> fabryki Citroena.

END of

-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-OT-

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.