Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

GRZANIE SIĘ PRZEWODU (+) PRZY AKUMULATORZE

Featured Replies

Napisano

FIAT MAREA WEEKEND 1,9 JTD 110KM

PO ODPALENIU AUTA PRZEWÓD (+) PRZY AKUMULATORZE JEST GORĄCY PO OK 40 MINUTACH JAZDY NADAL JEST GORĄCY.I TAK SPRAWDZONE ZOSTAŁY POŁĄCZENIA WSZYSTKICH PRZEWODÓW MASOWYCH DO SILNIKA I NADWOZIA , PRZY ROZRUSZNIKU I PRZY ALTERNATORZE OCZYWISCIE ZACISKI PRZY AKUMULATORZE OCZYSZCZONE I PEWNIE ZAMOCOWANE

MYSLAŁEN,ŻE TO AKUMULATOR JEST PRZYCZYNĄ BO ZACZĄŁ DŁUGO ODPALAĆ TAK JAKBY NAPIĘCIE BYŁO ZA NISKIE ALE PO WYMIANIE NA INNY TYLKO DOBRZE ODPALA - TO CHYBA ROZJEB... MI TAMTEN DOBRY AKUMULATOR A PRZEWODY PRZY BIEGUNIE (+) NADAL SIĘ GRZEJĄ.MACIE JAKIES POMYSŁY BO MI JUŻ SIĘ SKOŃCZYLY klnie.gif

Napisano

> PRZEWODY PRZY BIEGUNIE (+) NADAL SIĘ GRZEJĄ.MACIE JAKIES POMYSŁY BO MI JUŻ SIĘ SKOŃCZYLY

Sprawdź czy wiązka nie jest zaśniedziała albo zbyt luźno zaciśnięta/poluzowana na samej klemie .

Pisz małymi literami old.gif

Napisano

podobnie jak u mnie, ladowanie masz dobre?

u mnie za grzanie przewodu winny jest podgrzewacz płynu chlodniczego, po odlaczeniu kable zimne, mam zamiar wymienic swiece na nowe.

sprawdz u siebie na wezu od nagrzewnicy czy masz podgrzewacz na 3 swiece zarowe. ladnie pradu ciagnie bo 3x14A przez dluzszy okres czasu(włączony do 1 kreski ponizej połowy)

Napisano
  • Autor

mam podgrzewacz

ładowanie 13,7

przewód robi się gorący zaraz po odpaleniu i nie stygnie nawet po 30 minutach jazdy wręcz przeciwnie jest coraz bardziej gorący bbq.gif Temperatura silnika osiągana szybko więc to raczej nie swiece -były nawet ostatnio sprawdzane i były sprawne

Jutro ide zaslepić ERG to przy okazji wezme się i jeszcze raz sprawdze wszystkie masy

Napisano

> mam podgrzewacz

> ładowanie 13,7

> przewód robi się gorący zaraz po odpaleniu i nie stygnie nawet po 30 minutach jazdy wręcz

> przeciwnie jest coraz bardziej gorący Temperatura silnika osiągana szybko więc to raczej

> nie swiece -były nawet ostatnio sprawdzane i były sprawne

> Jutro ide zaslepić ERG to przy okazji wezme się i jeszcze raz sprawdze wszystkie masy

spróbuj odłaczyc to tylko sciagniecie 3 fajek.

Napisano
  • Autor

dzisiaj sprawdzałem wszystka jeszcze raz -założyłem dodatkową mase i odpaliłem auto -zacząłem sprawdzać temperature przewodów przy akumulatorze przewód nagrzewający się to przewód który "idzie"do rozrusznika.Fajek nie sciągałem-jutro to zrobie.Jak to nie pomoże to na wtorek jestem umuwiony do mechanika-napisze co i jak było

Napisano

> dzisiaj sprawdzałem wszystka jeszcze raz -założyłem dodatkową mase i odpaliłem auto -zacząłem

> sprawdzać temperature przewodów przy akumulatorze przewód nagrzewający się to przewód który

> "idzie"do rozrusznika.Fajek nie sciągałem-jutro to zrobie.Jak to nie pomoże to na wtorek

> jestem umuwiony do mechanika-napisze co i jak było

i sa efekty jakies?

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Sorki nie miałem kiedy odpisac.

Powodem grzania się przewodu dyło zluzowanie się połączenia na zarobieniu przewodu do klemy wystarczyły dwa młotki i trzy udeżenia oczywiscie w miejscu zarobienia przewodu z klemą połączenie się spłaszczylo i jest ok.

Ostatnio mój kumpel przerabiał podobny problem w fiacie coupe tam natomiast oprócz grzania się przepalał się jeden z dużych bezpieczników chyba 80 powodem było zwarcie na pompie paliwa

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.