Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zacisk tłoczek, wymiana uszczelek

Featured Replies

Napisano

Witam

Odkąd zmieniłem klocki w tamtym roku zauważyłem że mam w jednym zacisku podwiniętą uszczelke z tłoczka. Jakoś się tam wkręciła, nie wiem jak ale płyn nigdy nie wyciekał. Chciałbym to wymienić przed zimą jeszcze i mam pytanie ... gdy już będe miał zacisk w dłoni i wyskrobie tą uszczelke to co dalej ... mam deptać na hamulec aż wyjdzie tłoczek ? płyn wleje do jakiegoś pojemniczka tak i co dalej ? Gdy już wyleci tłoczek to chciałbym tam poczyścić jakimś pilnikiem półokrągłym. Mam dwie nowe uszczelki do zacisku, jedna taka karbowana stożkowa na zewnątrz jest a druga zwykła płaska idzie gdzie ? . Nie robiłem tego wcześniej więc może pomożecie jakoś, na co mam zwracać uwage, czym czyścić, może jakiś smar itp. Dodam że jeżdziłem na trzymających zaciskach przez cały rok i moja długa cierpliwość się wyczerpała hehe smile.gif

Napisano

podjedz do mnie na centrum kiedy to opanujemu raz dwa grinser006.gif

Napisano

Tłoczek najlepiej wysunąć z zacisku za pomocą kompresora nie za dużym ciśnieniem używając np. zwykłego pistoletu do przedmuchiwania. Druga uszczelka wchodzi na tłoczek od środka zacisku uszczelniając przed wyciekami płynu. Można kupić małą tubkę specjalnego smaru do zacisków hamulcowych i posmarować tłok. Czyścić można delikatnie papierkiem z jak najmniejszą gradacją. Możesz przy okazji wymienić wężyki - koszt niewielki a też mogą być powodem trzymających się hamulców.

Napisano

> Tłoczek najlepiej wysunąć z zacisku za pomocą kompresora nie za dużym ciśnieniem używając np.

> zwykłego pistoletu do przedmuchiwania. Druga uszczelka wchodzi na tłoczek od środka zacisku

> uszczelniając przed wyciekami płynu. Można kupić małą tubkę specjalnego smaru do zacisków

> hamulcowych i posmarować tłok. Czyścić można delikatnie papierkiem z jak najmniejszą gradacją.

> Możesz przy okazji wymienić wężyki - koszt niewielki a też mogą być powodem trzymających się

> hamulców.

Powodzenia z tym smarem panic.gif

Czy za przeproszeniem "bzykając" w gumce nacierasz ją piaskiem ooniee.gif

Napisano

> Czy za przeproszeniem "bzykając" w gumce nacierasz ją piaskiem

to mój tekst grinser006.gif

a co do wyjmowania tłoczków to możesz coś na ten temat powiedzieć.., i temat mojego palca... grinser006.gif

Napisano

> to mój tekst

> a co do wyjmowania tłoczków to możesz coś na ten temat powiedzieć.., i temat mojego palca...

Cóż - mądry Marecki po szkodzie zlosnik.gif

Napisano

> Cóż - mądry Marecki po szkodzie

noooooooooo nie wiem czyja to szkoda była smile.gif

Napisano

> noooooooooo nie wiem czyja to szkoda była

mnie palec nie bolał tongue.gif

Napisano

> Powodzenia z tym smarem

Jakoś bez problemu go dostałem z sklepie w małym mieście hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.