Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problemy z odpalaniem

Featured Replies

Napisano

Witam

Potrzebuję pomocy, moja panda 1.1 (PB) 2006 r. czasem ma problemy z odpaleniem na zimno, a czasem nie, tzn kręci ochoczo ale nie odpala. Początkowo towarzyszyły temu wariacje wskaźnika temp. i paliwa, ale wtedy to był pewnie aku (obecnie 40 ah i 330 en), bo po jego wymianie problem na trochę przycichł. Wczoraj pojawił się znowu tyle, że tym razem towarzyszy mu kontrolka check engine i kłódka od immo. FES wywalił takie błedy: u1600 klucz elektroniczny (nieprawidłowy sygnał); p0135 sonda lambda, p0141 sonda lambda; p0202 wtryskiwacz cylinder 2; p0204 wtryskiwacz cylinder 4; p0201 wtryskiwacz cylinder 1; p0352 cewka 2; p0351 cewka 1 wszystkie niski sygnał. Mimo powyższych błędów auto za 4-5 razem odpali. Wykasowałem błędy i nie pojawiły się znowu, auto ok 3 razy odpaliło bez problemu, po czym znowu był lekki problem z zaskoczeniem zapaliła się kłódka immo, ale zapalił. Mimo świecącej się kłódki FES nie wywalił błędów. Myślicie, że to centralka wtrysków czy może jednak aku bo coś ten mój prąd rozruchowy troche mały?

Napisano

sprawdż masę silnika, to jest plecionka druciana od silnika koło przedniego zderzaka. ona korodue i stąd takie objawy. może ktoś zrobi zdjęcie

Napisano

wywala ci bledy po kolei z braku odpowiedniego napiecia lub iskrzy ci masa klemy itp... posprawdzaj wszystko dokladnie byc moze gdzies skorodowalo i nie trzyma dobrze pradu? hmmmm polaczenia z karoseria masz plecianka z miedzi ona lubi sniedziec?:( miejsca styku mozesz posmarowac pasta miedziowana:D klemy tez:D sprawdz wtedy co sie dzieje:D

• 4 tygodnie później...
Napisano

Ewidentny brak odpowiedniego napięcia na ECU. Sprawdź przewód masowy silnika i przewód masowy ECU (nie wiem czy w 1.1 jest bo w 1.2 na pewno występuje) W przypadku kłopotów z immo możesz spróbować odpalić 2 kluczykiem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.