Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Aveo - check engine brak bledow.

Featured Replies

Napisano

Auto kumpla niedomaga. Silnik pracuje ok, pali, jedzie. Ale check wywala. Po podlaczeniu do kompa zero bledow. Pan Kazio zaslepil egr nic nie dalo. Siwece, kable wymenione, filtry tez. Podmienic lambde? 1.48V

Napisano

> Auto kumpla niedomaga. Silnik pracuje ok, pali, jedzie. Ale check wywala. Po podlaczeniu do kompa

> zero bledow. Pan Kazio zaslepil egr nic nie dalo. Siwece, kable wymenione, filtry tez.

> Podmienic lambde? 1.48V

Komp Pana Kazia czy ASO?

Nie spotkalem sie zeby nie pokazalo jakiegos bledu skoro check sie swieci, najwyzej pluje nieznanym bledem.

Chyba, ze sama kontrolka dostala jakiegos swira, zwarcie w zegarach czy cos?

Napisano
  • Autor

> Komp Pana Kazia czy ASO?

> Nie spotkalem sie zeby nie pokazalo jakiegos bledu skoro check sie swieci, najwyzej pluje nieznanym

> bledem.

> Chyba, ze sama kontrolka dostala jakiegos swira, zwarcie w zegarach czy cos?

Wlasnie komp Pana Kazia chyba pozostaje ASO.

Napisano

Zero podstawowych błedów OBDII, a to nie znaczy, że zero faktyczne. Pojechac na Scana 100 lub ewentualnie Tech2 z oprogramowaniem dio cheviego i będzie wszystko jasne, Ruski program opisywany na AK też poradzi..

Napisano

A ten check to się zapala na dłużej czy tylko mignie ?

Jak będzie mignięcie\ pojawi się na 2 sekundy, to jest wypadanie zapłonu. Jeżeli po ponownym uruchomieniu silnika sterownik nie wykryje błędu, to nie będzie pokazywać tego kodu w uniwersalnych skanerach z cyklu Launch, ELm itp...

Z drugiej strony jestem ciekaw dlaczego, maiłem podobną sytuację w Epice - przed regeneracją wtryskiwaczy LPG też miałem wypadanie zapłonów, objawiało się to właśnie w mignięciach "checka", po podłączeniu skanera Lanuch CReade6 nie miałem żadnych błędów. Ani tych "trwających" czy tam w trakcie diagnozy "pending" ani trwałych.

Pamiętam, że w Octavii jak miałem podobny problem z LPG to w VAGCOM wszystko pokazywało, np. błąd sporadyczny, wypadanie zapłonu cylinder 2. Tylko tam nazywało się to intermitted error.

Wracając do Koreo/Opla - Tak jak koledzy wspomnieli Scan100 jest lekarstwem.

Szczerze to nie spotkałem jeszcze fachowca co by miał tech2 + soft chevy.... pewnie nie znam tych lepszych smile.gif

Gdybym tylko miał namiary na soft chevy do tech2, to już od dawana nie marnowałbym czasu z jakimś Launch.

P.S

Może cewka ?

Napisano
  • Autor

Pozostaje ASO. Najbardziej rozwalil mnie ten mechanik, ze EGR zaslepil bez pytania. Check pali sie caly czas podczas jazdy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.