Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana żarówek podświetlających przełączniki szyb FF2

Featured Replies

Napisano

Powitać smile.gif Szybkie pytanie.. jak dobrać się do przełączników otwierania szyb i sterowania lusterkami w FF2 3d 2005r ? Nie wiem jak się za to zabrać, a ledwo co podświetlają (czyli pewnie już żarówki trupy). Chcę zmienić żarówki a "sam naprawiam" zostawiłem w domu (zresztą nie wiem czy tam będzie opis tej czynności). Może ktoś z szanownego grona fordowej braci już to rozbierał.

Napisano

a to nie są czasem diody i mają tak lekko tylko podświetlać?

Napisano
  • Autor

Niestety są diody. Dla mnie podświetla się za słabo, no ale cóż. Zostawię info dla potomnych :

Trzeba wypiąć dolną część podłokietnika, odkręcić 3 śrubki torx T10 i przełącznik jest na wierzchu (po odpięciu dwóch kostek elektrycznych). Torxem 8 odkręcamy 7 śrub, żeby dostać się do przełącznika, jednak nie ma tam żarówek a diody, których chyba nie da się wymienić.

Napisano

wszystko się da smile.gif Tylko po co - ktos to obliczył z jaką mocą to ma świecić żeby ci z boku nie walic po gałach.

TO ma ci tylko pomóc zlokalizować pstryka nocą, a nie pozwalać przy tym książki czytać zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Ogólnie wydawało mi się że jak go kupiłem go świeciło jaśniej i myślałem że żarówki się już "wypalają". Dla mnie jakoś za ciemno to świeci.

Napisano

> Ogólnie wydawało mi się że jak go kupiłem go świeciło jaśniej i myślałem że żarówki się już

> "wypalają". Dla mnie jakoś za ciemno to świeci.

Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie po lifcie (podświetlanie na "czerwono" świeci dosyć intensywnie.

Do tego stopnia, że jak jestem zmęczony w długiej trasie i w nocy, to mnie irytuje. A najbardziej "komputer" i radio, które o sobie przypomina wiecznie świecącym wyświetlaczem z godziną i datą.

Muszę kupić i wpiąć ściemnianie, bo takie gówienko a go nie ma. Tylko muszę również znaleźć "manual" do tego

Napisano
  • Autor

U mnie zielone nie męczy oczu wcale, a do tego ja akurat takie podświetlanie lubię (w każdym aucie miałem takie) i przyzwyczaiłem się do niego ok.gif czerwony faktycznie może męczyć. Jak czasem robię za kierownika kolegi Leona to faktycznie na dłuższą metę , wieczorową porą, to czerwone podświetlanie jest męczące i wkurza.

Napisano

> U mnie zielone nie męczy oczu wcale, a do tego ja akurat takie podświetlanie lubię (w każdym aucie

> miałem takie) i przyzwyczaiłem się do niego czerwony faktycznie może męczyć. Jak czasem

> robię za kierownika kolegi Leona to faktycznie na dłuższą metę , wieczorową porą, to czerwone

> podświetlanie jest męczące i wkurza.

Liczyłem na to, że wiesz czy podłączenie "ściemniacza" wymaga jakiś dodatkowych kabli itp,czy można to wpiąć w gotowy element instalacji zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Hah wybacz wink.gif ale o ściemniaczu widziałem temat na FKP ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.