Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z lakierem

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj zauważyłem ze w okolicy jednej klamki, drzwi których wogole nie używam dookoła pojawił się problem z tzw klarem, czyli cieniutka warstwa ochronną bezbarwna. Dookoła klamki na grubość połowy cm porobily się bąbelki tego klaru i jeden już pękł. Nie widać tego tak bardzo ale mimo wszystko to 4 letnie auto. Co z tym fantem zrobić? Jak gwara na lakier? Chyba tylko na perforacje nadwozia mamy 12 lat, czyli jak przerdzewieje do dziury że będzie można palec włożyć? Jutro spróbuje zrobić fotkę.

Napisano
  • Autor

Przesyłam zapowiedziane fotki, byłem dzisiaj w ASO, oczywiście gwarancja jest zawsze na to czego ci nie trzeba. polerowanie miejsca + lakierowanie około 800zł.

286342410-01.jpg

286342410-02.jpg

286342410-03.jpg

post-38213-14352517642846_thumb.jpg

Napisano

> Przesyłam zapowiedziane fotki, byłem dzisiaj w ASO, oczywiście gwarancja jest zawsze na to czego ci

> nie trzeba. polerowanie miejsca + lakierowanie około 800zł.

szczerze.. wolal bym wymienic cale drzwi, jesli masz gdzies mozliwosc dostania calych drzwi w maranello i stanie bdb to dzialaj, wyjdzie taniej niz lakierowanie

Napisano

> szczerze.. wolal bym wymienic cale drzwi, jesli masz gdzies mozliwosc dostania calych drzwi w

> maranello i stanie bdb to dzialaj, wyjdzie taniej niz lakierowanie

Praktykowałeś coś takiego? Bo mnie jakiś sku.wiel usiadł prawdopodobnie dupą na masce i odcisnął mi szkielet maski na poszyciu + w bonusie zrobił kilka małych wgniotek. Byłem u magika od napraw bezinwazyjnych i powiedział że da się to poprawić, ale cudów by nie oczekiwał. Lakiernik z kolei powiedział że trzeba by to szpachlować i malowac cały element, co jest przesadą w tej sytuacji.

Ale co ciekawe, zgasił mój pomysł zakupu używanej maski w tym samym kolorze. Powiedział że auto autu nierówne i odcień może być wyraźnie inny hmm.gif Stąd moje pytanie do Ciebie, może masz jakieś doświadczenia w tej kwestii zlosnik.gif

Napisano

znajdź jakiś dobry zakład blacharsko/lakierniczy i zrób poza ASO poprostu, IMO cena 800zł jest lekko z sufitu wzięta...

Napisano

> Ale co ciekawe, zgasił mój pomysł zakupu używanej maski w tym samym kolorze. Powiedział że auto

> autu nierówne i odcień może być wyraźnie inny Stąd moje pytanie do Ciebie, może masz jakieś

> doświadczenia w tej kwestii

biorac pod uwage fakt jak super dobiera sie lakiery w tym kraju to pewniej bedzie kupic 106b maske z innego auta niz maziac, predzej bym powiedzial ze lakier dobierany lakierowni nierowny niz oe element 106b z lakierni fabrycznej zlosnik.gif

na magazynku mam zderzak przedni nb i jakos lakier jest idealny pod moje auto, a przecie lakier lakierowi nierowny zlosnik.gif

znajomy klad klape bagaznika do nb, co prawda nie maranello ale inny kolor z palety, zadnych roznic nie ma po zapodaniu elementu z innego woza i rocznika

Napisano

> biorac pod uwage fakt jak super dobiera sie lakiery w tym kraju to pewniej bedzie kupic 106b maske

> z innego auta niz maziac, predzej bym powiedzial ze lakier dobierany lakierowni nierowny niz

> oe element 106b z lakierni fabrycznej

> na magazynku mam zderzak przedni nb i jakos lakier jest idealny pod moje auto, a przecie lakier

> lakierowi nierowny

> znajomy klad klape bagaznika do nb, co prawda nie maranello ale inny kolor z palety, zadnych roznic

> nie ma po zapodaniu elementu z innego woza i rocznika

Od lakierników słyszałem że takie kolory jak nasz są trudno dobieralne. Mnie ASO lakierowało tylny zderzak - jest nieźle, nie rzuca się w oczy, ale odcień trochę się jednak różni wink.gif

Napisano

> Od lakierników słyszałem że takie kolory jak nasz są trudno dobieralne. Mnie ASO lakierowało tylny

> zderzak - jest nieźle, nie rzuca się w oczy, ale odcień trochę się jednak różni

wystarczy ze dobrany lakier bedzie mial grubszą perle i juz w silnym sloncu bedzie inaczej to wygladalo

Napisano

> Dzisiaj zauważyłem ze w okolicy jednej klamki, drzwi których wogole nie używam dookoła pojawił się

> problem z tzw klarem, czyli cieniutka warstwa ochronną bezbarwna. Dookoła klamki na grubość

> połowy cm porobily się bąbelki tego klaru i jeden już pękł. Nie widać tego tak bardzo ale mimo

> wszystko to 4 letnie auto. Co z tym fantem zrobić? Jak gwara na lakier? Chyba tylko na

> perforacje nadwozia mamy 12 lat, czyli jak przerdzewieje do dziury że będzie można palec

> włożyć? Jutro spróbuje zrobić fotkę.

Możesz spróbować dać zaprawkę z klaru i spolerować całość. Igła to nie będzie niestety alee zawsze nie będzie się tak w oczy rzucać, no i zatrzyma dalszy postęp "łuszczycy". Żeby było dobrze to cały element do lakieru. I zajmij się tym szybko, bo nie długo będzie tego więcej.

Baza jest nie ruszona? Słabo to na zdjęciu widać.

Napisano
  • Autor

> Baza jest nie ruszona? Słabo to na zdjęciu widać.

Baza jest cała, czy polecisz jakiś zakład w trójmiescie, który by to zrobił nie za 800zl? Z tego co widzę jesteś z legionowa a to kawał drogi z Gdańska.

Napisano

> Baza jest cała, czy polecisz jakiś zakład w trójmiescie, który by to zrobił nie za 800zl? Z tego

> co widzę jesteś z legionowa a to kawał drogi z Gdańska.

No nie. Niestety z tamtych stron nikogo nie znam.

Może taką cenę dostałeś z cieniowaniem tego na inne elementy. Jakbyś chciał polakierować tylko ten jeden element to może bardzo prawdopodobnym być, że w słońcu będzie niewielka różnica w kolorze.

Napisano
  • Autor

Jaka może być normalna cena za dobre zrobienie tego mankamentu?

Napisano

> Jaka może być normalna cena za dobre zrobienie tego mankamentu?

poszukaj dobrego zakładu typu smart - repair

a jeszcze lepiej- odkręcić klamkę - 2 minuty pracy (nie musisz zdejmować boczku drzwi), porządnie odtłuścić, nałożyć kilka warstw bezbarwnego lakieru w odstępach np godzinnych tak aby zrobiła się lekka "górka", poczekać min 24 godz do całkowitego wyschnięcia, papierem wodnym 2500 lekko przeszlifować i wypolerować- nie będzie śladu ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.