Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mini dostawczak na trasę... jaki?

Featured Replies

Napisano

Ważne by mało palił w trasie (LPG lub ON) fajnie jakby miał VAT-1 w DR czyli ciężarowy jak Panda VAN czy inne podobne.

Klima może być ale nie musi a komfort hmm długie trasy myślę, że maksymalnie 2-3 w miesiącu zatem i Pandolotem można ale czy jest inne większe a może inne, które mniej spali. Limit zakupowy to powiedzmy 15000 pln brutto.

Co byście wybrali?

Napisano

> Ważne by mało palił w trasie (LPG lub ON) fajnie jakby miał VAT-1 w DR czyli ciężarowy jak Panda

> VAN czy inne podobne.

> Klima może być ale nie musi a komfort hmm długie trasy myślę, że maksymalnie 2-3 w miesiącu zatem i

> Pandolotem można ale czy jest inne większe a może inne, które mniej spali. Limit zakupowy to

> powiedzmy 15000 pln brutto.

> Co byście wybrali?

za 15tyś to tylko panda 1.2 + lpg, wersja oczywiście van, idealnie mi pasował tu Fiat Fiorino 1.3MJ ale za mały fundusz.

Napisano

Combo 1.6 87KM, potem zagazować sekwencją i jeździć.

Napisano

> Ważne by mało palił w trasie (LPG lub ON) fajnie jakby miał VAT-1 w DR czyli ciężarowy jak Panda

> VAN czy inne podobne.

> Klima może być ale nie musi a komfort hmm długie trasy myślę, że maksymalnie 2-3 w miesiącu zatem i

> Pandolotem można ale czy jest inne większe a może inne, które mniej spali. Limit zakupowy to

> powiedzmy 15000 pln brutto.

> Co byście wybrali?

doblo się kwalifikuje ?

używam doblo po lifcie, silnik 1.3MT - jak nie lubię diesli to tym akurat jezdzi mi się całkiem przyjemnie.

Napisano

> Co byście wybrali?

W sumie sam sobie odpowiedziałeś, co jest Ci potrzebne.

Najtańsza jest Panda Van lub Seicento/600 VAN.

Wyżej stoją Clio Societe', Peugeot 206 VAN, Fiesta VAN, Fabia Premia w wersji VAT-1, Yaris Van...

Do wyboru-do koloru. Praktycznie wszystko w segmencie A i B ma wersję VAT-1

Najkorzystniejsza cenowo będzie Socjetka - można utulić w podanych przez Ciebie pieniądzach.

Za pójściem pięterko wyżej niż Fiaty przemawia to, że Fiaty są/były najtańsze w zakupie i - dość często - eksploatowane absolutnie lowendowo i lowcostowo i faktycznie jako dostawczaki. Dużo częściej są po prostu strasznie zamęczone...

Napisano

> doblo się kwalifikuje ?

> używam doblo po lifcie, silnik 1.3MT - jak nie lubię diesli to tym akurat jezdzi mi się całkiem

> przyjemnie.

Też polecam, przejeździłem okolice 200kkm doblosami 1.3MJ, 1.6MJ (tutaj akurat w tej najnowszej budzie, więc nie mieści się w budżecie), 1,9D, 1.9JTD i 1.9MJ. Z perspektywy kilkunastu firmowych samochodów najbardziej zawodne były 1,3MJ (pękające łańcuszki rozrządu) oraz 1.9D (we wszystkich 3 albo 4 sztukach padły pompy wtryskowe i naprawa oscylowała w okolicach 2-3kpln). Pozostałe sztuki spokojnie dojeżdżały w okolice 200kkm i sprawne szły do "żyda". Najmniej paliły mi 1.9D i 1.9JTD mieszcząc się poniżej 6 litrów w mieszanej jeździe, potem 1,9MJ - 6-7 litrów, a najwięcej palił 1,3MJ, bo były to okolice 7-8 litrów.

Napisano
  • Autor

Spodobało mi się to clio...

Seicento - hmm odpada bo pewnie przerobie na jakiegoś upalacza (sentyment mnie ogarnie czy cuś hehe.gifalien.gif)

Panda - myślę jeszcze na tym rozwiązaniem

Doblo Combo Kangoo - w zakupie droższy zatem trzeba w budżecie kupić parcha no i spalanie spore a mi zależy na tanim transporcie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.