Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z wycieraczkami punto 1

Featured Replies

Napisano

Witam, po zakupie auta mialem problem z wycieraczkami przednimi strasznie chałasowały gdy się je włanczało wymieniłem łożysko hałas ucichł , ale zostal jeszcze jeden problem wycieraczki po wyłączeniu nie wracaja na dół tylko zostaja w tym miejscu gdzie je wyłącze, znalazłem kilka porad na intrnecie ale nic mi to nie pomogło , rozebrałem silniczek od strony elektrycznej scieżki są całe nie popalone zimnych lutow nie ma, te trzy spreżynki co chodzą po slimaku wyczysciłem i napewno dolegają, myśle ze problem jest gdzies indziej , podnosząc dzignie wycieraczek do góry wycieraczki załanczają sie, a gdy puszczam ja zatrzymuja sie nie schodza do dołu. Nastepnie opuszczam dzwignie przelanczania wycieraczek w dól chodzą normalnie daja jeszcze raz w dol też chodzą tak samo nie zmienia sie predkosć, dopiero jak daje na trzecia pozycje w dół to wycieraczki szybciej chodzą, chodzi o to ze nie ma pozycji przerywanej i wycieraczki na wszystkich trzech biegach nie wracaja na doł. gdzie jeszcze moge szukac przyczyny. na wtyczce do silniczka mam cztery przewody na wyłaczonych wycieraczkach jest jeden plus i minus jak wlacze wycieraczki na pozostałych dwóch tez jest napiecie.

Napisano
  • Autor

Nikt się nie spotkał z takim problemem, sprawdzilem tyną wycieraczkę i mam ten sam problem po wylączeniu wycieraczka nie schodzi na dół tylko zatrzymuje sie w tym momencie kiedy wylanczam ja.

Napisano

U mnie były takie same objawy jak u Ciebie ( z przednimi wycieraczkami ) kiedy jeden z wąsów w mechaniźmie nie dolegał do tego kółeczka. Napewno to porządnie sprawdziłeś ? Bo właśnie za brak pierwszego biegu przerywanego + brak dojeżdżania do dołu wycieraczek jest odpowiedzialny ten styk/wąs i na niego bym stawiał.

Tylnej wycieraczki bym z tym nie łączył, u mnie w starym mechaniźmie też tak było i nawet nie wiem co w nim było bo wymieniłem na nowy i zostaje tam gdzie powinna. Ot może tego wcześniej nie zauważyłeś ?

Napisano
  • Autor

Obejrzałem dokładnie te trzy wąsy, nawet po odginałem je dosyć mocno wyczyściłem wszystko, zastanawiam sie jak sprawdzić ten ten stycznik czy przekaznik nie wiem jak to dokładnie się nazywa ale moze to jest właśnie uszkodzone.

Napisano

> Nikt się nie spotkał z takim problemem, sprawdzilem tyną wycieraczkę i mam ten sam problem po

> wylączeniu wycieraczka nie schodzi na dół tylko zatrzymuje sie w tym momencie kiedy wylanczam

> ja.

Ja tak miałem z tyłem.Musiałem ją zregenerować ponieważ oska skorodowała ("spuchła" od rdzy ) i silnik miał ciężko kręcić.Nie pamiętam co tam zepsułem przy okazji ale po złożeniu do kupy okazało się że nie powraca w pozycję poziomą.Na pewno uszkodziłem (przerwałem) ścieżkę w ukł scalonym i to było przyczyną na 100 %.Póżniej kupiłem gdzieś za grosze tyl wycieraczkę i przełożyłem sam ukł scalony.

Napisano
  • Autor

Witam, już wiem jak to się nazywa przekaźnik czasowy wycieraczek, może ktoś wie jak to sprawdzić, zmostkować czy jakoś żeby wiedzieć że to jest uszkodzone.

Napisano

> Witam, już wiem jak to się nazywa przekaźnik czasowy wycieraczek, może ktoś wie jak to sprawdzić,

> zmostkować czy jakoś żeby wiedzieć że to jest uszkodzone.

Masz walnięty regulator czasowy wycieraczki , wymien go na nowy lub cały silniczek z regulatorem np. używany - pewnie będzie taniej

Napisano
  • Autor

Dzięki kolego za informacje dzisaj chcialem kupic ten regulator faktycznie cena 72 zl. a silniczek kompletny używany do 50 zl.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.