Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

delikatny "dzwon" i błąd silnika ?

Featured Replies

Napisano

Zaliczyłem delikatne parkowanie na tylnym zderzaku peugota i po tym zdarzeniu wyświetliło mi błąd /coś tam z kluczem/ i auto przeszło w tryb awaryjny. Potem postało chwilke, normalnie odpaliło i jazda do odczytania kodu błędu do mechanika /Tech/. Błędu niema ! Drugi raz błąd, jazda na trzeci dzień do kolegi i podłączony OP-Com i....też komputer nie zanotował żadnego błędu ? W czym rzecz ? Za trzecim razem jak mi ten kluczyk na żółto się zapalił to stanąłem dosłownie na 1 minutę, wyłączyłem silnik i zaraz włączyłem i znowu jeżdżę bez problemu. Zdarzyło sie to 3 razy na przejechane 2 kkm, dlaczego komputer nie zapisuje tego błędu ?

Napisano

Zrób log ze wszystkich sterowników za pomocą op-coma. Zobaczysz wtedy wszystkie błędy, bez zbędnego przeglądania wszystkich modułów.

Napisano
  • Autor

> Zrób log ze wszystkich sterowników za pomocą op-coma. Zobaczysz wtedy wszystkie błędy, bez zbędnego

> przeglądania wszystkich modułów.

Nie bardzo sie znam na OP-COMie ale koleś, który mi podłączał ten interfejs znalazł tylko jeden błąd dotyczacy przerwy w prawym tylnym kierunkowskazie przyczepy czyli zrobił ten test na wszystkie błędy a mechanior z TECH-em sprawdzał tylko silnik, nic nie znalazł.

Napisano

Jeśli ponownie zaświeci się check, to spróbuj od razu odczytać błąd metodą gazu i hamulca.

Napisano
  • Autor

> Jeśli ponownie zaświeci się check, to spróbuj od razu odczytać błąd metodą gazu i hamulca.

dopóki nie wyłącze silnika to świeci autko z kluczykiem, potem gaśnie i przy nastepnym włączeniu stacyjki nie świeci. Jak to zroić tą metodą na hamulec i gaz ?

Napisano

> Jeśli ponownie zaświeci się check, to spróbuj od razu odczytać błąd metodą gazu i hamulca.

jak się odczytuje błędy metodą gazu i hamulca?

Napisano

> jak się odczytuje błędy metodą gazu i hamulca?

Nie wiem czy w Waszych silnikach tak to działa, ale u mnie przy zgaszonym silniku wciska się do oporu hamulec i gaz jednocześnie przekręcając kluczyk w stacyjce (ale nie odpalając auta). Po paru sekundach kontrolka awarii zacznie wymrugiwać numery błędów (przy czym 10 mrugnięć należy odczytywać jako 0).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.