Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zdradliwa Rezerwa

Featured Replies

Napisano

Serwusik. Z soboty na niedziele zaparkowałem sobie autko jak zawsze. Autko zostawiłem na rezerwie ale nie martwiłem sie za bardzo bo kreska była dośc wysoko. Autko było zaparkowane tak ze miało przechyl na lewa strone(siedzac w autku). Pech chcial ze była to pierwsza noc wielkich mrozów. Na drugi dzień zasówam do autka grzeje świeczki i dawaj krece krece i nic. Dość zdziwiony bo nigdy wczesniej(juz prawie 6 lat) nie miałem problemów z zimą i mrozami. Tak sie nakreciłem ze padł akumlator wiec pod pache byka i dawaj go do nabijania. Wieczorkiem zasówam z nabitym akumlatorkiem wraz z armia kolegów kibiców pechowców którym mróz tez dał w tyłek. Podpinam akumlatorek zaczynam pompeczka pompowac paliwo do filtra a tu lipa. Od razu z kolgami kibicami wysówmy wniosek jedyny prawdziwy paliwo zamarzło. Wiec co tu robic albo garaz albo odwilz. Niestety garazu niet wiec czekam na ocieplenie. Po 4 dniach mróz odpuścil(zelżał) wiec mysle teraz albo wiosna. Znowu pompeczka w ruch usmiech kolegów juz nie pechowców bo poodpalali w koło a tu dalej nic. Paliwa nie ciagnie. Zaczyna sie myślenie dlaczego pewnie mróz jeszcze trzyma itd itp. W końcu mysle tak biore baniaczek i zasówam na stacje. Tak tez zrobiłem. Zatankowałem do baniaczka 5 literków ropki i lece zalac brawke. Wlałem podpompowałem i co i odpalił od kopa!!!!!! Wniosek o którym kazdy wie ale czasami sie nie mysli-w zimie ZOSTAWIAĆ PRZYNAJMNIEJ PÓŁ BAKU PALIWA. Prawdopodobnie przelane paliwo na jedna strone auta zgestniało pomieszane róznym syfem ostałym w baku moze tez wytraciła sie parafina i pompka nie była wstanie zassac albo poprostu róreczka za krótka. Wystarczyło nalac swieżej ropy i bedzie ok. Całe szczescie ze nie musze czekac do wiosenki. To taka przestroga na przyszłesc dla wszystkich 20.GIF

Napisano

W zimę zbiornik nie powinien być pusty - kondensacja skroplin wody.

W Twoim przypadku nastąpiło obniżenie lustra paliwa w zbiorniku na skutek pochylenia auta na lewą stronę.

Ten typ tak ma. Zrób eksperyment - z małym stanem paliwa, blisko rezerwy postaw auto prawymi kołami na wysoki krawężnik wskazówka znacznie obniży się . Przy uniesionej lewej stronie wskazówka uniesie się i pozornie paliwa ci przybędzie

Pozdr

Napisano

Dobra Rada;

Napisz jeszcze do gazety

>> BRAVO GIRL <<

Jako >> Mój I Raz << palacz.gif

Napisano

> Dobra Rada;

> Napisz jeszcze do gazety

> >> BRAVO GIRL Mój I Raz

ales pier....nal komentarz screwy.gif

Napisano

Zdarza się niestety , człowiek nie przewidzi wszystkiego , osobiście nawet w lato staram się nie jeździć za dużo na rezerwie ok.gif

Napisano

Ja kurde miałem dokładnie to samo, myślałem, że "ropucha" już zamarzła - a to ropki nie było. Co ciekawe przejechałem tak jeszcze (tzn. silnik gasł, ja go rozrusznikiem - i chodzi) ok. 5 km. No ale przynajmniej czegoś się nauczyłem: Nigdy na rezerwie zimą!!! waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.