Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Diagnostyka, kasowanie błędów czyli jaki interfejs kupić?

Featured Replies

Napisano

Witam

Naszło mnie aby samemu diagnozować swoje auto. Co polecacie do diagnostyki i kasowania błędów (check i poduszki)? Na allergo jest kilka rodzajów interfejsów ale podobno niektóre pozwalają tylko na podejrzenie parametrów pracy silnika i nic poza tym. Interfejs miałby być pod USB. Podeślijcie jakieś linki do interfejsów, które warto kupić.

Z góry dzięki

Napisano

> Podeślijcie jakieś linki do interfejsów, które warto kupić.

op-com zlosnik.gif

Napisano

Opel Scaner - mam taki kabelek, używam, ostatnio b. często.

Ponieważ miałem awarię sterownika silnika, ciągle wyskakiwały coraz to nowe błędy, które dzięki Opel Scanerowi odczytywałem i wykasowywałem.

Koszt zakupu zwrocił się już wielokrotnie.

Jest on tańszy od OpComa, ma trochę mniejsze mozliwości, jednak do podglądu parametrów silnika, kasowania błędów, testowania działania podzespołów - w zupełności wystarcza.

Link:

jakiś tekst

Napisano

Jeśli tylko do diagnostyki to opel scanner. Ma tę przewagę, że można obserwować parametry na wykresach.

Jeśli chcesz czegoś więcej (ale bez wykresów) to op-com.

Napisano

Op-Com wg mnie bardziej nadaje się do aut opartych na CAN, niż do AG, podpinałem go do tego auta i w sumie zbyt wiele jego możliwości się tutaj nie wykorzysta.

Napisano

W stosunku do OS-a na pewno. Za mało elektroniki wink.gif.

Nowy Opel Scanner też gada po CANie, więc IMHO do diagnostyki jest lepszy niż op-com.

Natomiast jeśli kol. sowa będzie kupował Astrę H i będzie chciał sobie programować światła, radyja, czy inne burżujskie wynalazki, to op-com waytogo.gif.

Napisano

Zatem sprawa jest prosta. Do diagnostyki: Opel Scanner, do diagnostyki i grzebania np. w AH: Op-Com ok.gif

Napisano
  • Autor

> op-com

Cena delikatnie odstrasza wink.gif Zdecyduje się raczej na troszkę tańszego Opel Scannera zlosnik.gif

Napisano

> Cena delikatnie odstrasza Zdecyduje się raczej na troszkę tańszego Opel Scannera

Jak dobrze poszukasz to znajdziesz taniej smile.gif

Napisano

> Zatem sprawa jest prosta. Do diagnostyki: Opel Scanner, do diagnostyki i grzebania np. w AH: Op-Com

Chyba że Opel Scanner CAN lub Opel Scanner CAN + PRO patrząc na jego możliwości to op-com może się schować. zlosnik.gif

Ceny też zaporowe

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.