Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy będzie pasować?

Featured Replies

Napisano

Poszukuję kompletu felg do Laguny III. Wg tej strony parametry felg to:

Quote:

Rozmiar: 7.0Jx16

Rozstaw śrub: 5x114.3

ET (odsadzenie): 47

CH (otwór centralny): 66

Znalazłem na allegro kółka o parametrach:

Quote:

7.0J x16H2

5x114.3

ET 38

otwor centrujacy 72mm

czyli rozstaw śrub ok, otwór większy o 6 mm i trochę mniejsze ET.

Zupełnie nie mam pojęcia czy mogę coś takiego założyć.

Doradzi ktoś?

Napisano

po co kombinowac?

Alcar 9583

renault laguna III

Rozmiar: 7.0Jx16

Rozstaw śrub: 5x114.3

ET (odsadzenie): 47

CH (otwór centralny): 66

szukaj po modelu a znajdziesz obywatelu zlosnik.gif

smacznego ok.gif

Napisano
  • Autor

> po co kombinowac?

Bo chcę kupić komplet używanych alufelg z przyzwoitymi zimówkami w odpowiednim rozmiarze a okazuje się, że na allegro nie ma zatrzęsienia ofert (nie biorąc pod uwagę opcji za 2500 zł i więcej).

Napisano

> Bo chcę kupić komplet używanych alufelg z przyzwoitymi zimówkami w odpowiednim rozmiarze a okazuje

> się, że na allegro nie ma zatrzęsienia ofert (nie biorąc pod uwagę opcji za 2500 zł i więcej).

Popytaj o ET na jakims forum Laguny moze (ostatecznie tutaj na francowatych)?

Jest szansa, ze tam ludziska beda wiecej wiedziec i na dodatek z praktyki.

Napisano

> Bo chcę kupić komplet używanych alufelg z przyzwoitymi zimówkami w odpowiednim rozmiarze a okazuje

> się, że na allegro nie ma zatrzęsienia ofert (nie biorąc pod uwagę opcji za 2500 zł i więcej).

nie kupisz alu innych niz oryginalne. Nieoryginalne zawsze beda mialy wiekszy otwor centrujacy niz oryginal czyli bedzie kombinowanie z pierscieniami.

Natomiast cos mi sie nie zgadza. Podales parametry felgi stalowej. Jak kupisz taka alu to zdecydowanie nie bedzie pasowac. Roznica bedzie w ET (z glowy nie podam ile ma alu).

Letnie uzywane to bym moze kupil ale zimowek juz nie. Za szybko sie zuzywaja do granicy dzialania. Pomysl moze nad nowymi nizszej klasy.

Napisano
  • Autor

> nie kupisz alu innych niz oryginalne.

> Nieoryginalne zawsze beda mialy wiekszy otwor centrujacy niz

> oryginal czyli bedzie kombinowanie z pierscieniami.

> Natomiast cos mi sie nie zgadza. Podales parametry felgi stalowej. Jak kupisz taka alu to

> zdecydowanie nie bedzie pasowac. Roznica bedzie w ET (z glowy nie podam ile ma alu).

Pytanie na ile różnica w ET będzie przeszkadzać.

> Letnie uzywane to bym moze kupil ale zimowek juz nie. Za szybko sie zuzywaja do granicy dzialania.

> Pomysl moze nad nowymi nizszej klasy.

Ja mam inne zdanie, wolę używane (rok czy dwa) Goodyear, Pirelli czy inny Continental niż nowe Sava, Accelera czy GT Radial Champiro WinterPro zlosnik.gif Być może moje obawy są bez sensu, ale jak widzę nic nie mówiącą mi nazwę to mam cofkę alien.gif

Napisano
  • Autor

> Popytaj o ET na jakims forum Laguny moze (ostatecznie tutaj na francowatych)?

> Jest szansa, ze tam ludziska beda wiecej wiedziec i na dodatek z praktyki.

Nie chce mi się rejestrować gdzieś indziej, tutaj jestem w domu zlosnik.gif Poczekam, w końcu zapytałem dopiero kilka minut temu smile.gif

Napisano

> Być może moje obawy są bez sensu, ale jak

> widzę nic nie mówiącą mi nazwę to mam cofkę

Sava to jest subBrand/lowend GoodYear'a, Barum -> Continental, Kormoran -> Michelin, Dębica -> GoodYear, itd.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Sava to jest subBrand/lowend GoodYear'a, Barum -

Skoda to marka VW a Dacia Renault. Niczego to dla mnie nie zmienia smile.gif

Napisano

Powinno byc ok, pierścień centrujący + koło będzie wystawać troszkę bardziej niż przy oryginalnym ET, ale taka różnica nie powinna przeszkadzać...

Napisano

> Pytanie na ile różnica w ET będzie przeszkadzać.

jak bede zmienial na zimowe to moge Ci podac parametry oryginalnych alu zlosnik.gif z glowy nie pamietan

> Ja mam inne zdanie, wolę używane (rok czy dwa) Goodyear, Pirelli czy inny Continental niż nowe

> Sava, Accelera czy GT Radial Champiro WinterPro Być może moje obawy są bez sensu, ale jak

> widzę nic nie mówiącą mi nazwę to mam cofkę

przy 4mm bieznika to zimowka juz dziala tak sobie. W sumie 5mm powinno juz sklaniac do szukania nowych. Znajdz uzywane takie, zeby sie chodziaz 2 sezony przejezdzilo przy takich zalozeniach...

Napisano
  • Autor

> jak bede zmienial na zimowe to moge Ci podac parametry oryginalnych alu z glowy nie pamietan

Są takie same jak stalowych z 1 posta. Znalazłem już info w necie smile.gif

> przy 4mm bieznika to zimowka juz dziala tak sobie. W sumie 5mm powinno juz sklaniac do szukania

> nowych. Znajdz uzywane takie, zeby sie chodziaz 2 sezony przejezdzilo przy takich

> zalozeniach...

Dzięki, poradzę sobie smile.gifok.gif Nie jedne zimówki zjeździłem a i używane zdarzało mi się kupić smile.gifok.gif

Napisano

> Skoda to marka VW a Dacia Renault. Niczego to dla mnie nie zmienia

Zmienia to tyle, że np. Dębica Frigo directional ileś_tam to jest zwykle starsza wersja GY UG ileś_tam.

Bardzo dobrze jeździło mi się na GY UG 7, czy Michelin Alpine coś_tam, na Barum Polaris 2/3 jeździ mi się dobrze.

Różnica w cenie jest spora, więc nie widzę powodu, żeby nie jeździć na takich oponach.

Oczywiście jest to Twój wybór i nic mi do tego.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

Dzięki za opinię ok.gif

Chętnie kupiłbym nowe opony, ale - jak już pisałem - do ROCKSTONE, WANLI SNOWGRIP czy Maxtrek kompletnie nie mam zaufania. Jeśli ktoś (lub coś) mnie przekona, że spokojnie mogę jeździć na Barum Polaris czy Kumho to kupię komplet nówek.

Napisano

> Dzięki za opinię

> Chętnie kupiłbym nowe opony, ale - jak już pisałem - do ROCKSTONE, WANLI SNOWGRIP czy Maxtrek

> kompletnie nie mam zaufania.

> czy Kumho

Kompletnie nie mam doświadczenia z tymi markami i się nie wypowiem.

> Jeśli ktoś (lub coś) mnie przekona, że spokojnie mogę jeździć na

> Barum Polaris

> to kupię komplet nówek.

Na Barumkach jeżdżę w Stilo lato Bravuris 2(od wiosny 2010), zimą Polaris 2(od jesieni 2009, lubią gwizdać na mokrym) i jest ok.

W Krowie mam na zimę Polaris 3(od jesieni 2011) i jest ok.

Sava zimowa(nie pamiętam dokładnej nazwy)bardzo mi się podoba mieszanka w dotyku oraz wizualnie bieżnik- bardziej niż Barum, ale nie trafiły mi się jak szukałem opon.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> że spokojnie mogę jeździć na (....)

Naprawdę nie rozumiesz, na czym polega idea "taniej marki" ?

Rozumiem, że oponę GoodYear Vector byś kupił - bo to przecież GoodYear. spójrz zatem

i popatrz na sava adapto i debica navigator2 - widzisz, że to ta sama opona ?

GoodYear to marka podstawowa i pod nią wychodzą "nowości" - a że "nowość" jest nowością przez 1 sezon, po 2-3 latach mamy kilka modeli danej marki - klient ma zamęt.

Więc taką "nowość" sprzed paru lat przesuwamy do taniej marki i robimy miejsce dla kolejnej "nowości".

Napisano

> Kumho to kupię komplet nówek.

to AUDI zaklada do wiekszych modeli na pierwszym montazu skromny.gif

Napisano
  • Autor

> to AUDI zaklada do wiekszych modeli na pierwszym montazu

Ok, teraz wiem. Ale wrzucając na opony.com czy inną stronę wymiary, które mnie interesują w pierwszej kolejności otrzymuję oferty Zeetex Ice-Plus S200, Sailun Ice Blazer i Accelera Snow zlosnik.gif I nie wiem z czym to się je zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.