Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Omega B

Featured Replies

Napisano

Co mozecie mi powiedziec o omedze B (przed liftem) mysle na 2.0 16v? ze wzgledu na pozniejszego swapa na B204L od saaba. ale na poczatek bym chcial wlasnie pojezdzic troche tym ekokiblem, czego sie bac? rudej? drogie jest zawieszenie? silnik chyba duzo nie rozni sie od c20xe (mialem taki w corsie B)?

Napisano

silnik ??? a co to jest ? 2.0 to ledwo odpycha ten krazownik. urzadzenie o ktorym wspominasz to x20xev poczytaj o nim byly eseje na forum a w necie tez info nie brakuje

Napisano

Czego się bać? Na pewno rdzy (dolne partie drzwi, progi pod plastikową nakładką, rdza pod uszczelkami szyb), pożółkłych lamp przednich. Co do silnika X20XEV jest za mały do tego nadwozia i RWD, aczkolwiek jeśli rozważasz swap na silnik z Saaba to myślę, że jakiś czas można pojeździć i tym 2.0.

Napisano
  • Autor

na poczatku nie bedzie mi potrzebny nie wiadomo jak mocny silnik. bede chcial sie skupic na ogarnieciu budy i zawieszenia, podejzewam ze mniejszy problem bede mial ze zmiana silnika z 2.0 niz np. z v6 zwlaszcza ze chcem manuala. a jeszcze zepytam ile pala poszczegolne wersje silnikowe zaczynajac od 8v po mv6

Napisano

Hmm.

X20XEV lubi olej,pada osprzet np czujnik wału i walka rozrzadu,lubi poklekotac grinser006.gif

A zadowala sie ok 11l lpg

Napisano
  • Autor

a co mozecie powiedziec o dizlu? wersje wczesno produkcyjne mnie interesuja czytaj niska cena zakupu zlosnik.gif

Napisano

> a co mozecie powiedziec o dizlu? wersje wczesno produkcyjne mnie interesuja czytaj niska cena

> zakupu

czyli 2,5 tds mega problemy w skrajnych przypadkach pekanie glowicy trudnosci z odpalaniem , duze zuzycie paliwa jak na diesla problemy z osprzetem elektrcznym . dopiero omega BFL miala inne diesle czyli po 99 roku i z nimi juz nie bylo az tak tragicznie z reszta piterus jak chcesz to moge to lopatologicznie wybic z glowy :D

Napisano
  • Autor

co to znaczy duze zuzycie paliwa? bo co do mechaniki to sie nie boje to ma byc 2-gie auto w domu i nie bede sie spinal jak cos nie bedzie dzialalo i sobie spokojnie ogarne

to co plecacie V6? mialem kiedys 2.5litra i sypala sie na potege co chwile cos w tym silniku no.gif jak sie wkuze to kupie x20se w gazie i bedzie spokoj.

Napisano

> co to znaczy duze zuzycie paliwa?

rzędu 12 litrow na 100 km

bo co do mechaniki to sie nie boje to ma byc 2-gie auto w domu i

> nie bede sie spinal jak cos nie bedzie dzialalo i sobie spokojnie ogarne

ale moze meczyc czlowiek co chwile cos naprawde mocno odradzam

> to co plecacie V6? mialem kiedys 2.5litra i sypala sie na potege co chwile cos w tym silniku jak

> sie wkuze to kupie x20se w gazie i bedzie spokoj.

to znajdz c20ne i bedziesz mial spokoj 2.0, 8v

Napisano

Sąsiad ma tego tds, chłopina zawsze co najmniej pol minuty chełta by odpalic.

8 zaworów za malo do tego auta...

Napisano
  • Autor

> Sąsiad ma tego tds, chłopina zawsze co najmniej pol minuty chełta by odpalic.

> 8 zaworów za malo do tego auta...

8v ma taki sam moment obrotowy, zreszta porownajmy wykresy

2016vm5uy.jpg

c20newykres1bw.jpg

Napisano
  • Autor

> Niby nie duża róznica,a przejedz sie obydwoma w trasie.Zobaczysz nie bedziesz chcial 8-mki...

smial bys sie jak ja w trasy jezdze hehe, 80-90max i totalny leniuch mode zlosnik.gif

Napisano

> w B chyba nie bylo c20ne zastapil go wlasnie x20se jesli sie nie myle

maszracje moj blad x20se a to itak jak dla Ciebie pod gaz jest git faktem jest ,ze bedzie to mol zajebi.......y

Napisano

ja tam nie nie narzekam na x20xev. Czujnik wałka raz padł i po wymianie mam na 10 lat spokój zlosnik.gif nie majątek.

300 zł kosztowała mnie wymiana uszczelniaczy zaworów pod pokrywą, ale to częsty problem w każdym aucie 16v, które skończy 10 lat

i tyle

Napisano
  • Autor

mialem c20xe wiec raczej sie nie boje tego silnika ale wciaz zastanawiam sie na tym TDS`em hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.