Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dzwoniące Mcphersony przód brava przed FL

Featured Replies

Napisano

Jako, że skończyły mi sie pomysły na poniższe "dzwonki i drżenia" piszę tutaj. Sprawa wygląda następująco: po nierównościach sprężyny jakby drżały/dzwoniły z przodu...czary mary. Łożyska amorów nowe, sprężyny całe, końcówki drążki nowe, wahacze bez luzów. Jedynie jest delikatny luz na maglownicy ale auto "nie tańczy itp na drodze. Nie jestem pedantem ale po kostce (starobruku) ludzie się oglądają czasami i wstyd. Aaa amory ponad 85 procent, (ktoś założył sachsy cool.gif) mcphersony złożone poprawnie, sprężyny zdrowe. Nie mam już siły na padakę, powiem szczerze, że pierwszy raz takie cuda sie dzieja a parę już bbm miałem:)

P.s sprężyna od dołu musi mieć naciągnięty ten gumowy/plastikowy wąż na 1.5 zwoja piersze??

Napisano

Jesteś pewny że to z przodu?

Obejrzyj dokładnie sprężyny z tyłu, mnie też kiedyś wydawało się że to przód dzwoni zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Jesteś pewny że to z przodu?

> Obejrzyj dokładnie sprężyny z tyłu, mnie też kiedyś wydawało się że to przód dzwoni

Przód na 100%

Napisano

Mi z przodu zaczęło dzwonić po wymianie zawiasu, luzów brak na szarpaku, doszedłem do wniosku że taki urok taniego chińskiego zamiennika.

O jakim wężu na sprężynie piszesz?

Napisano

gumiki na stabilizatorze wymieniane (nie mowie o łaczniku przykrecanym do wahacza)?

Napisano
  • Autor

> gumiki na stabilizatorze wymieniane (nie mowie o łaczniku przykrecanym do wahacza)?

Wyglądają zdrowo i luzów nie stwierdziłem...ewidentnie drży, chyba, że są już cholernie twarde i tak szaleja?!

Napisano

Sprawdź gumowe nakładki sprężyn , czyli to co niweluje skrzypy,dzwonki itp sprawy.

Napisano

Śruba na kielichu pod plastikowym kołpaczkiem na 100% dokręcona dobrze ? U mnie dzwoniło dzwoniło i się okazało że talerzyk się kręci jak koło fortuny frown.gif Oczko 19 w rękę i przestało dzwonić 270751858-jezyk.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

> P.s sprężyna od dołu musi mieć naciągnięty ten gumowy/plastikowy wąż na 1.5 zwoja piersze??

Mam tak w corsie. Klepało coś w amorach. Luzów brak itd. Pomogło własnie naciągniecie na końcówki sprężyn węża. Tyle że ja w aso kupiłem takie nakładki od Vectry które spasowały idealnie. Jeśli wyczerpałeś pomysły a nie masz tych gum - załóż.