Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opinie o Mazda 3 2003=> 1.6 Pb lub 1.6D

Featured Replies

Napisano

Witam,

noszę sie z zamiarem zmiany niemca na japończyka w przyszłym roku i prawdopodobnie wybór padnie na mazdę 3 z rocznika powyżej 2003. Proszę o opinie nt. tego modelu z silnikami 1.6 Pb lub 1.6D smile.gifInteresuje mnie wszystko: spalanie, awaryjność, wrażenia z jazdy itp. smile.gif Dzięki z góry za wszelkie sugestie blagam.gif

Napisano

> Witam,

> noszę sie z zamiarem zmiany niemca na japończyka w przyszłym roku i prawdopodobnie wybór padnie na

> mazdę 3 z rocznika powyżej 2003. Proszę o opinie nt. tego modelu z silnikami 1.6 Pb lub 1.6D

> Interesuje mnie wszystko: spalanie, awaryjność, wrażenia z jazdy itp. Dzięki z góry za

> wszelkie sugestie

rdzewieją

Napisano

> rdzewieją

Teściowie mają 2004 rok 1.6 diesel 109 hp bez dpf.

Spalanie w małym mieście (nowogard) czyli krótkie odcinki ale bez korków to ok 5 litrów w zimie maksymalnie do 6. Sam miałem kilka razy możliwość pojeździć i nigdy nie spaliła więcej jak 6 /100 km. Jeśli chodzi o awaryjność. Teściowie mają ją od 4 lat i poza normalnymi materiałami eksploatacyjnymi nie robią nic ok.gif

Jeśli chodzi o sam silnik i prowadzenie to dla mnie na prawdę duży plus. Fajnie się prowadzi, silniczek żwawy i mocy nie brakuje i bardzo precyzyjna skrzynia biegów.

Nawiązując do postu wyżej to delikatna rdza pojawiła się na rancie błotnika z tyłu ale już została zrobiona niewielkim nakładem finansowym. W innych miejscach rdza nie występuje ok.gif

Napisano

> Nawiązując do postu wyżej to delikatna rdza pojawiła się na rancie błotnika z

> tyłu ale już została zrobiona niewielkim nakładem finansowym. W innych

> miejscach rdza nie występuje

Oglądałem pod spodem 2 sztuki z roku 2007, a to już 2 razy więcej niż Ty zlosnik.gifwink.gif w mojej prawie nie było rdzy, w tej drugiej było nieco gorzej.

ASO mówi że rdzewieją, blacharze mówią że rdzewieją, więc coś w tym jednak musi być. Niestety.

Napisano

> Oglądałem pod spodem 2 sztuki z roku 2007, a to już 2 razy więcej niż Ty w mojej prawie nie było

> rdzy, w tej drugiej było nieco gorzej.

> ASO mówi że rdzewieją, blacharze mówią że rdzewieją, więc coś w tym jednak musi być. Niestety.

Chodziło mi o dany egzemplarz, że w innych miejscach rdzy nie ma. O innych trójkach się nie wypowiadam. ok.gif

Napisano

> Chodziło mi o dany egzemplarz, że w innych miejscach rdzy nie ma. O innych trójkach się nie

> wypowiadam.

To tak jak mój i ten drugi, mój prawie nie miał tamten miał sporo. Trzeba na to zwrócić uwagę przy 3kach i o to mi chodziło tylko.

Napisano

> To tak jak mój i ten drugi, mój prawie nie miał tamten miał sporo. Trzeba na to zwrócić uwagę przy

> 3kach i o to mi chodziło tylko.

Spoko ok.gif Teściów jest garażowana więc może i dlatego ma tak mało rdzy. Za jakiś czas ja planuję ją odkupić od nich, wtedy nie będzie garażowana i wtedy zacznę się martwić zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.