Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Strzela na benzynie

Featured Replies

Napisano

Pacjent Laguna I 1.6 16V z LPG (Stag4)

Samochód po odpaleniu, na benzynie, i próbie dodania gazu strzela i chodzi trochę kulawo. Po przejściu na LPG (jak złapie temp około 20 st.C) wszystko wraca do normy chodzi równo i nie strzela. Po ręcznym przełączeniu na benzynę jest ok.

Macie jakieś sugestie, co może być przyczyna takiej pracy silnika?

Problem wystąpił dzisiaj po raz pierwszy przy dwóch odpaleniach zimnego silnika.

Czy możliwe, że w benzynie jest woda? W sumie w zbiorniku jest bardzo mało paliwa.

Napisano

ja na zimę wlewam do baku taki dodatek do benzyny i to pomaga. Winna jest woda/para wodna w powietrzu i niskie temperatury. Raz w uno skropliła mi się woda na końcówce wtrysku i zamarzła wink.gif

Napisano

> powietrzu i niskie temperatury. Raz w uno skropliła mi się woda na końcówce wtrysku i

> zamarzła

A gdzie masz te niskie temperatury obecnie aby sie takie cos działo. Przy - 15 może bym zrozumiał

Napisano

> Pacjent Laguna I 1.6 16V z LPG (Stag4)

> Samochód po odpaleniu, na benzynie, i próbie dodania gazu strzela i chodzi trochę kulawo. Po

> przejściu na LPG (jak złapie temp około 20 st.C) wszystko wraca do normy chodzi równo i nie

> strzela. Po ręcznym przełączeniu na benzynę jest ok.

> Macie jakieś sugestie, co może być przyczyna takiej pracy silnika?

> Problem wystąpił dzisiaj po raz pierwszy przy dwóch odpaleniach zimnego silnika.

> Czy możliwe, że w benzynie jest woda? W sumie w zbiorniku jest bardzo mało paliwa.

2 wyjscia

1. swiece lub przedowy ,swiece zaczynaja dobrze pracowac jak sie rozgrzeja

2 wtryski badz paliwo tu nic innego jak zalanie pelnego baku z jakim dodatkiem albo po prostu vpowerem i przdmuchanie autka 270751858-jezyk.gif

jak swiece maja ponizej 20-15 kkm raczej opcja druga domyslam sie ze juz dawno w baku nie miales wiecej paliwa niz 1/4 no moze 1,3 i tankujesz kiedy juz sie wskazowka nie podnosi 270751858-jezyk.gif i czekasz kiedy zatrze sie pompa smile.gif

raz na 10 kkm pelen bak na benzynie to jest minium by utrzymac sprawnosc silnika przy obu paliwach

zaraz sie znajda wysmiewcu lpg ze trzeba PB zalewac ale uprzedzam ze ta metoda jest zdecydowanie tansza niz wypalenie dpfu co 500 km smile.gif nie wspominajac o jego usunieciu / wymianie czy zmiany nadprodukcji oleju

mam kolejne auto rowny rok na lpg i wlasnie ma zalany pelen bak by sie wsystko wyplukalo

Napisano
  • Autor

> 2 wyjscia

> 1. swiece lub przedowy ,swiece zaczynaja dobrze pracowac jak sie rozgrzeja

Auto kupione w marcu. Po zakupie nie wymieniane ani świece ani przewody. Tez się nad tym zastanawiam, ze wypadało by to wymienić.

> 2 wtryski badz paliwo tu nic innego jak zalanie pelnego baku z jakim dodatkiem albo po prostu

I od tego zacznę. Jak nie pomoże będę szukał przyczyny w układzie zapłonowym.

> vpowerem i przdmuchanie autka

> jak swiece maja ponizej 20-15 kkm raczej opcja druga domyslam sie ze juz dawno w baku nie miales

> wiecej paliwa niz 1/4 no moze 1,3 i tankujesz kiedy juz sie wskazowka nie podnosi i czekasz

> kiedy zatrze sie pompa

Auto siostry 270751858-jezyk.gif Była instruowana o tym aby trzymać co najmniej 1/4 zbiornika benzyny, ale na nic nauki sick.gif Poza tym LPG montowane w czerwcu tego roku, od tego czasu zrobione 6kkm, to też wtryski ani pozostałe elementy paliwowe nie powinny specjalnie dostać w kość.

> raz na 10 kkm pelen bak na benzynie to jest minium by utrzymac sprawnosc silnika przy obu paliwach

> zaraz sie znajda wysmiewcu lpg ze trzeba PB zalewac ale uprzedzam ze ta metoda jest zdecydowanie

> tansza niz wypalenie dpfu co 500 km nie wspominajac o jego usunieciu / wymianie czy zmiany

> nadprodukcji oleju

> mam kolejne auto rowny rok na lpg i wlasnie ma zalany pelen bak by sie wsystko wyplukalo

Napisano

w tamtą zimę przy około -15. Na gazie chodził a na benzynie początkowo przerywał a później już nie zapalał wcale. Dotankowałem go, wlałem dodatek do benzyny i porządnie przepaliłem na benzynie i działał całą zimę. A ze 2 tygodnie temu Leon miał ciężko z zapalaniem. Dostał trochę nowej benzyny plus dodatek i problem zniknął. wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.