Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z brc

Featured Replies

Napisano

Witam!

Instalacja BRC Sequent 24 w fabii 1,4 16 V gdy silnik jest zimny nie chce przełączyć się na LPG. Na przełączniku LPG zapala się żółta dioda potem miga na czerwono i uruchamia się pikanie. Wymieniałem już filtry i czujnik temp. wody w parowniku, ale nadal jest to samo. Może ktoś z kolegów miał podobny problem. Pozdrawiam wszystkich .

Napisano

sprawdz czujnik na przewodzie od filtra lotnego do listwy wtryskowej

kabelek pewnie przetarty i robi zwarcie

tak miałem w seju najperw noralnie czekałem na przełączenie a jak miało przełączyć to piszczało i odłączenie całości

Napisano

> Witam!

> Instalacja BRC Sequent 24 w fabii 1,4 16 V gdy silnik jest zimny nie chce przełączyć się na LPG.

> Na przełączniku LPG zapala się żółta dioda potem miga na czerwono i uruchamia się pikanie.

> Wymieniałem już filtry i czujnik temp. wody w parowniku, ale nadal jest to samo. Może ktoś z

> kolegów miał podobny problem. Pozdrawiam wszystkich .

Brak ciśnienia gazu może powodować w/w opis. Sprawdź czy jest gaz w listwie. Jeśli jest to może wadliwie działać czujnik ciśnienia na listwie.

Napisano
  • Autor

Zaobserwowałem to, że problemy z moją instalacją gazową zaczynają się się przy temperaturze zewnętrznej w granicach 0 st./ przy wyższych temp. nie ma problemu/ i jeszcze jedno przy włączeniu zapłonu migają najpierw dwie środkowe kontrolki poziomu gazu i pali się żółta. Przy ciepłym silniku jest normalnie. Serwis proponuje obniżenie temp. przełączania na gaz. Może te informacje pozwolą rozwiązać mój problem. Co jeszcze mogę we własnym zakresie sprawdzić. Proszę o wszelkie podpowiedzi. Z góry dziękuję.

Napisano

> Zaobserwowałem to, że problemy z moją instalacją gazową zaczynają się się przy temperaturze

> zewnętrznej w granicach 0 st./ przy wyższych temp. nie ma problemu/ i jeszcze jedno przy

> włączeniu zapłonu migają najpierw dwie środkowe kontrolki poziomu gazu i pali się żółta. Przy

> ciepłym silniku jest normalnie. Serwis proponuje obniżenie temp. przełączania na gaz. Może te

> informacje pozwolą rozwiązać mój problem. Co jeszcze mogę we własnym zakresie sprawdzić.

> Proszę o wszelkie podpowiedzi. Z góry dziękuję.

Gdy wtryski będą przybrudzone to mogą się sklejać i na zimnym silniku może wystąpić objaw jak u Ciebie. Natomiast co do ledów na przełączniku spróbuj poprawić/docisnąć wtyczkę do której jest podłączony przełącznik. Obluzowana kostka/styki objawia się świeceniem pomarańczowej i 2 zielonych środkowych.