Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kluczyki pomocy!!

Featured Replies

Napisano

odmówily posłuszenstwa, tak nagle, naciskam i sie auto nie otwiera...alarmu brak, tylko sterowanie centralnego z kluczyków. Mam dwa i oba nagle przestały działac, ale gdy nacisne guzik od centralengo w środku auta to centralny sie zamyka confused.gifconfused.gif

ma ktos jakies pomysły?

pacjent to Laguna 1 1999

Napisano

> odmówily posłuszenstwa, tak nagle, naciskam i sie auto nie otwiera...alarmu brak, tylko sterowanie

> centralnego z kluczyków. Mam dwa i oba nagle przestały działac, ale gdy nacisne guzik od

> centralengo w środku auta to centralny sie zamyka

> ma ktos jakies pomysły?

> pacjent to Laguna 1 1999

Rozprogramowały się albo padła jakas centralka.

Napisano
  • Autor

> Rozprogramowały się albo padła jakas centralka.

probowalem je programować ale nic to nie daje, a centralka? od srodka guzik centralnego zamyka...

Napisano

> probowalem je programować ale nic to nie daje, a centralka? od srodka guzik centralnego zamyka...

A auto odpala?

Napisano

> odmówily posłuszenstwa, tak nagle, naciskam i sie auto nie otwiera...alarmu brak, tylko sterowanie

> centralnego z kluczyków. Mam dwa i oba nagle przestały działac, ale gdy nacisne guzik od

Może najpierw wymień baterię w kluczyku.

Później sprawdź bezpieczniki w aucie.

Jeśli nadal nic, to moduł UCH wymagana ponownego zaprogramowania kluczyków - nie ma natomiast potrzeby ponownego programowania immo - bo jak mówisz odpalasz auto bezproblemowo.

Napisano
  • Autor

> Może najpierw wymień baterię w kluczyku.

są wymienione, myślisz że tego pierwszego nie zrobilem? zlosnik.gif

> Później sprawdź bezpieczniki w aucie.

dobre ok.gif

> Jeśli nadal nic, to moduł UCH wymagana ponownego zaprogramowania kluczyków - nie ma natomiast

> potrzeby ponownego programowania immo - bo jak mówisz odpalasz auto bezproblemowo.

ale co tak nagle by sie te UCH wyjsrało? działało i ni stad jebut?

Napisano

Opisywane objawy pasują do uszkodzenia odbiornika sygnału kluczyków, który znajduje się w lampce podsufitowej. Też miałem coś takiego. Guzik centralnego jest od tego niezależny, więc działa, ale z kluczyka jak widać nie.

Są dwa typy tego odbiornika: podczerwień lub radiowy. zobacz co masz i poszukaj podobnego na allegro. Jakby była to podczerwień, to zresztą mam w piwnicy omyłkowo kupiony smile.gif Powinien działać.

Napisano
  • Autor

> Opisywane objawy pasują do uszkodzenia odbiornika sygnału kluczyków, który znajduje się w lampce

> podsufitowej. Też miałem coś takiego. Guzik centralnego jest od tego niezależny, więc działa,

> ale z kluczyka jak widać nie.

> Są dwa typy tego odbiornika: podczerwień lub radiowy. zobacz co masz i poszukaj podobnego na

> allegro. Jakby była to podczerwień, to zresztą mam w piwnicy omyłkowo kupiony Powinien

> działać.

mam diode w kluczyku wiec jest to odbiornik radiowy z tego co pisze w necie...dzieki za wskazówki, poszukam na allegro.

A czy jak juz kupie ten odbiornik to trzeba go jakos programowac na nowo pod kluczyki?

Napisano

> mam diode w kluczyku wiec jest to odbiornik radiowy z tego co pisze w necie...dzieki za wskazówki,

> poszukam na allegro.

> A czy jak juz kupie ten odbiornik to trzeba go jakos programowac na nowo pod kluczyki?

Mojego nie trzeba było. To zdaje się jest sam odbiornik, a dekodowanie jest już robione w centralce. Najprościej sprawdzić ten element wyciagając na chwilę z innej laguny. Ja tak wyciągnąłem od szwagra smile.gif i po chwili wiedzialem, że tylko ta mała płytka jest do wymiany.

Napisano
  • Autor

> Mojego nie trzeba było. To zdaje się jest sam odbiornik, a dekodowanie jest już robione w

> centralce. Najprościej sprawdzić ten element wyciagając na chwilę z innej laguny. Ja tak

> wyciągnąłem od szwagra i po chwili wiedzialem, że tylko ta mała płytka jest do wymiany.

ja niestety nie mam znajomego z drugą laguną tongue.gif

Napisano

Miałem tak samo z tym, że: 1) najpierw 1 kluczyk przestał otwierać (odpalanie bez problemu, immo działa), wymiana baterii oczywiście nic nie dała 2) kluczyk odłożyłem na szafkę i jeździłem tylko z 2 kluczem a z tamtym 1 miałem podjechać "w wolnej chwili" do speców od kodowania 3) po 3. miesiącach po prostu przestał działać 2 kluczyk, no ale coś mnie tknęło o spróbowałem otworzyć tym 1... i działał smile.gif Miesiąc temu znowu przestał działać ten jedyny działający i tym razem muszę znaleźć tę "wolną chwilę", żeby się tym tematem w końcu zająć smile.gif

Napisano
  • Autor

> Miałem tak samo z tym, że: 1) najpierw 1 kluczyk przestał otwierać (odpalanie bez problemu, immo

> działa), wymiana baterii oczywiście nic nie dała 2) kluczyk odłożyłem na szafkę i jeździłem

> tylko z 2 kluczem a z tamtym 1 miałem podjechać "w wolnej chwili" do speców od kodowania 3) po

> 3. miesiącach po prostu przestał działać 2 kluczyk, no ale coś mnie tknęło o spróbowałem

> otworzyć tym 1... i działał Miesiąc temu znowu przestał działać ten jedyny działający i tym

> razem muszę znaleźć tę "wolną chwilę", żeby się tym tematem w końcu zająć

u mnie niestety oba nie działają

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

neistety musze odgrzac kotleta...

podmienilem centralke i nic wiec gdzie dalej szukac problemu bo ja nie mam zielonego pojecia...chyba że tamta centralka (ze szrotu byla tez padnieta) a jesli nie to co jeszcze moze byc nie tak